którzy uwielbiają puszyste i delikatne serniki i Ci, którzy lubią twardsze wypieki. Dzisiejszy przepis jest zdecydowanie dla tych pierwszych. Delikatny i puszysty, wręcz rozpływający się w ustach, a do tego z ciekawym, kwaśnym akcentem dzięki świeżej żurawinie. To jak będzie, spróbujecie? :) Polecam i zapraszam na sernik z żurawiną ! Składniki na sernik z żurawiną: Spód: 60 g roztopionego masła
Słodkie Przyjemnoścismaku pomarańczy jest bardzo niewiele, bynajmniej ja nie jadłam takowego wcześniej. Batonik pięknie pachnie tym cytrusowym owocem, można także wyczuć nutkę wanilii. Jest delikatny i mięciutki, rozpływa się w ustach. Szkoda, że ta przyjemność jest taka krótka, bowiem Yummy bar liczy sobie jedynie 30 g :( Słodko-zdrowa chwila przyjemności
Zdrowie na języku :Pznane i lubiane chyba przez wszystkich ;) Jedna z lepszych tart jakie do tej pory miałam okazję zrobić. Ganache jest idealne, a w połączeniu z kwaskowatymi malinami rozpływa się w ustach. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 26 cm) Ciasto kruche: 150 g zimnego masła 250 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 70 g cukru pudru 1 żółtko
Nastoletnie Wypiekaniepróbowałam ten smak odtworzyć. Ostatnie 3 dni spędziłam więc w kuchni z kilogramem buraków… I udało się! Brownie nie jest twarde – jest bardzo wilgotne i rozpływa się w ustach! Jest bez orzechów, glutenu, nabiału – szczególnie zależało mi na czymś bez orzechów, by mogli się nim rozkoszować także alergicy. PS. Ciasto możecie posypać ostrą papryczką dodając mu odrobinę pikanterii! Składniki
Fill The Bowlwszystkimi składnikami wstawiłam do piekarnika, dzięki czemu zapach nie roznosił się po całym domu). Ciasto po upieczeniu jest bardzo miękkie, pięknie pachnie truskawkami, a delikatna kruszonka rozpływa się w ustach. Polecam! Składniki: Ciasto drożdżowe: 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru 25 g cukru waniliowego 3 jajka 2 żółtka 150 g masła 1/3 szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej
MyCookBook.plbananową chmurkę? Pyszne ciasto, na kruchym spodzie z dużą ilością bananów z lekką masą śmietanową oraz bezą czekoladową. Ciasto dosłownie rozpływa się w ustach mmniam :-D. Idealne do popołudniowej kawki Po dłuższej przerwie na blogu, zapraszam do wypróbowania przepisu na bananową chmurkę wszystkim fanom bananów i nie tylko :-). Post
Marta Gotujegofry nakładamy po 2 sztuki karmelizowanego bekonu, polewamy syropem klonowym (a jeśli nie macie, to wystarczy płynny miód) i szamiemy, póki gorące. Joker zaleca zajadać z szerokim uśmiechem na ustach. OM NOM NOM! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości *strona posiada charakter fanartu (twórczości fanów
Nerds KitchenKochani zapraszam Was dzisiaj na wyśmienite chrusty takie na śmietanie jak robiły kiedyś nasze babcie , mięciutkie , same rozpływają się w ustach . Dzieci nie mogły się doczekać kiedy wystygną :) Chrusty podałam na porcelanie Bogucice New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 450 g mąki + troszkę do podsypania 6 żółtek 2 cukry waniliowe 11 łyżek gęstej śmietany kwaśnej
Sama słodycz i szczypta chiliziemniaczane tylko zapieczona w dużej blasze. Boki tarciuszka zawsze są chrupiące a środek miękki i wspaniale smakujący! Uwielbiam go! Najlepszego robi Mama R. Idealnie pikantny i rozpływający się w ustach, taki jak lubię. A dlaczego o tarciuchu - smak tartej jakoś mi tak go przypomniał. Przepis ten znalazłam na blogu Trufli. Jest wspaniały (i blog i tarta). Taka kolorowa i cudownie
sierotka maRysia w kuchnisię nagle przyjemnością. Nie mówiąc już nawet o przekładaniu jednego końca ciasteczka w nacięcie - to takie fajne i od razu humor się poprawia a jak po usmażeniu poczuje w ustach przyjemne chrupniecie to już jestem w niebie Faworki - "chrust" Składniki: 4 żółtka 1 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżki śmietany 1 łyżka octu lub spirytusu cukier puder kostka smalcu
sierotka maRysia w kuchniZakochałam się od pierwszego... gryza ono tak rozpływa się w ustach, jest słodkie. Ale tak gorzko - czekoladowo słodkie. Takie serowo kremowe i te wisienki... Ale najlepsze jest na końcu - skórka spieczona, chrupiąca i tak wspaniale oblepiająca zęby - wiecie o czym mowa - prawda? Piszę oczywiście o serniko-brownie. Ciasto to mnie urzekło - a wcześniej przerażało... jakoś nie przekonywała mnie taka ilość
sierotka maRysia w kuchnidrób jednak gdy dostałam udziec z bardzo młodego koźlaka to pomyślałam, że nie jest to czas na eksperymenty i trzeba go przyrządzić tradycyjnie. Mięso miało się rozpływać w ustach - i takie też było Pieczony udziec koźlęcia z młodymi warzywami Składniki: Udo młodego koźlęcia (ok 3 miesiące) - nie umiem podać wagi ale ok 1/5 kg pól kilograma małych młodych ziemniaków kilka
sierotka maRysia w kuchniŁaciaty, bardzo puszysty i czekoladowy. Taki właśnie jest ten serniczek Po prostu rozpływa się w ustach. Dodatek likieru fajnie komponuje się ze słodyczą czekolady. Serniczek przygotowałam w foremce, masa jest puszysta ale dobrze dzieli się na porcje. Można zrobić też mini serniczki i masę przełożyć do szklaneczek. Uzyskamy wtedy już gotowe pojedyńcze porcje, które można jeszcze dodatkowo przybrać bitą śmietaną
Monia miesza i gotujeBardzo mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami. Ciasto dziecinnie proste w przygotowaniu, a smak niebiański - deser idealny dla fanów brownies, czekolady i malin. Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier
Słodka StronaUpiekłam w życiu kilkadziesiąt rodzajów ciastek ale tak dobrych jak te, jeszcze nie jadłam. Wszystkie poprzednie biją na głowę. Są tak kruche i delikatne, że dosłownie rozpływają się w ustach. Pierwszy raz piekłam ciasteczka z dodatkiem octu i przypuszczam, że to jego dodatek sprawia, że są takie kruchutkie. Poczęstowałam nimi kilka osób i już mam na nie zamówienie na święta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia