kurczak i wieprzowina nie są kanonami jedzeniowej mody od dawna. Wybieramy dobrej jakości wołowinę (zajadamy się średniowysmażonymi burgerami i stekami), na stoły powracają (szczególnie przy uroczystościach) kaczki i gęsi. W dobrych sklepach bez problemu kupimy jagnięcinę . Gotujemy nie tylko drogo – znów są modne tanie i smaczne podroby . Stajemy się też smakoszami owoców morza . Kiedyś, gdy ktoś publicznie przyznawał(...)czas wybrane produkty o niezwykłych właściwościach będą dostępne w atrakcyjnych cenach . Wg mnie na szczególną uwagę zasługują nietypowe mąki (np. orzechowa, amarantusowa czy z tapioki – udało mi się także nabyć długo poszukiwaną semolinę), a także alternatywne substancje słodzące takie jak ksylitol, cukier kokosowy, erytrol czy cukier z agawy. Do tego cała gama zdrowych olejów, warzyw, kasz oraz produktów naturalnych
Poezja smakuSprawdź inne wyszukiwania: