tuńczyk - 4768 przepisów (strona:191/318)

Makaron razowy z pesto bazyliowym 190

Jeśli lubicie jeść zdrowe potrawy i smakujące tak jak podane w najlepszej włoskich restauracji to musicie spróbować tego dania. W tym daniu połączyliśmy składniki, które są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z tuńczykiem. 129

Prosta, szybka, łatwa i smaczna sałatka makaronowa. Skład: Makaron 1 opakowanie, tuńczyk 1 puszka, ogórek 2 szt., cebula 1 szt., majonez 3 łyżki, przyprawy. Makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, cebulę, ogórki kroimy i dorzucamy do makaronu. Dodajemy majonez i przyprawy, sól, pieprz, ciut papryki.  Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do miseczek. Ozdabiamy zieleniną i podajemy na zimno

chleba naszego
Ptysie z kremowym tuńczykiem i groszkiem 149

chcielibyście w Wielkanoc zaskoczyć swoją rodzinę lub gości nietypową przekąską na wielkanocnym stole? Jeśli tak to to danie jest dla was idealne. Zapraszam na szybkie ptysie z nadzieniem z tuńczyka. Łatwe, apetyczne i smaczne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z tuńczykiem, ryżem i rzodkiewką 180

Składniki: 100 gr białego ryżu pęczek rzodkiewek 1 średni ogórek 170 gr tuńczyka z puszki (kawałki w oliwie) 1 pęczek koperku 4 łodygi selera naciowego 2 łyżki  kiełków rzeżuchy  2 łyżki soku z cytryny 400 gr kukurydzy z puszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko. Rzodkiewki i ogórka kroimy w małą kostkę a selera w pół

Qchnia po prostu
W biegu: tarta wyśmienita 219

Pysznych propozycji na tarty ciąg dalszy SKŁADNIKI: na spód: 2 szklanki mąki 150g masła (pół dużej osełki) 3 łyżki mleka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano nadzienie: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoiczek pomidorów suszonych w oliwie 4 cebulki szalotki 1 pęczek pietruszki 1 mała garść orzechów włoskich 3 jajka 200ml śmietany 30% 1/4 małej łyżeczki proszkowanego czosnku

Kuchnia w biegu
Dietetyczna pasta z tunczyka 149

Dzisiaj proponuję pyszną, dietetyczną pastę do chleba z tuńczyka. Wystarczy dodać ser kozi a może być to nowa, smaczna, ulubiona wersja pasty z ryby, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. W dodatku o zmniejszonej zawartości kalorii i tłuszczu, za to obfitej w białko. Pomysł mojej siostry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka warstwowa z makrelą 138

Uwielbiam warstwowce. Ponieważ staram się jeść więcej ryb, które średnio lubię, dziś będzie coś z makrelą. Ile można jeść tuńczyka z puszki czy mimozę ? Sałatkę warstwową najlepiej podawać w szklanym naczyniu, żeby goście docenili jej urodę. Można przygotować jedną dużą miskę albo indywidualne porcje dla każdego, wtedy nie ma kłopotu z nakładaniem. Składniki dla 4 osób: 4 ogórki kiszone puszka

Ugotowane pozamiatane
Pasta z tuńczyka i avocado po san escobarsku 147

drobny mak.. Dziecko szczęśliwe i matka również: ma mniej do krojenia. Dziś takie właśnie przepis Wam polecam: pastę można wykonać na trzy pary zwinnych […] Artykuł Pasta z tuńczyka i avocado po san escobarsku pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Mini pizza w 4 smakach (wersja II) 167

przepis na mini pizze w kolejnych 4 odsłonach:) Tym razem do wyboru: I. Kebab (z kurczakiem, sosem czosnkowym i sałatą) II. Rybna (z tuńczykiem, serkiem wiejskim i kukurydzą) III. Cztery sery z brokułami (mix serów i brokuły) IV. Włoska (z domowym pesto, suszonymi pomidorami, oliwkami i parmezanem) Czas wykonania

KuchniaWeDwoje.pl
Nadziane pomidory 295

niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie faszerowane pomidory. Im mniejsze tym lepiej, choć oczywiście trudniej. Kto ma ochotę spróbować? Składniki: 6 małych pomidorów puszka tuńczyka 100 gr makaronu w kształcie ryżu mała puszka kukurydzy 4 małe ogórki kiszone pół żółtej papryki 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy dijon zioła prowansalskie, pieprz do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron

Mama z miasta
Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy 215

połączyły. Po ułożeniu wszystkich warstw tortu, wierzch i boki posmarować majonezem lub serkiem twarogowym i udekorować. Składniki na tort wersji mini: 4 kromki chleba tostowego Warstwa tuńczykowa: 1/2 filiżanki tuńczyka w sosie własnym 1 korniszon kawałek czerwonej cebuli lub dymka 1-2 płaskie łyżki serka twarogowego pieprz i ewentualnie nieco soli do smaku Warstwa łososiowa: 4 plastry wędzonego łososia

Codziennik Kuchenny
Onigiri 182

Japońskie kanapki ryżowe Składniki: 250 g ryżu do sushi 3 łyżki octu ryżowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 4 arkusze sprasowanych wodorostów nori 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 ogórek … Czytaj dalej Onigiri

czarrna od kuchni
Sałatka obiadowa 223

Lekki, sezonowy obiadek Składniki 1 nieduża sałata masłowa 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1/2 pęczka białych szparagów 1 pomidor kawałek sera feta oliwa zioła prowansalskie pieprz   Sposób przygotowania Główki … Czytaj dalej Sałatka obiadowa

czarrna od kuchni
Vitello tonnato - cielęcina w sosie tuńczykowym 201

stronie Ewy Wachowicz . Zapraszam do przygotowań!   Składniki na mięso: 800 g udźca cielęcego 2 łyżki oleju 1/2 szklanki wody sól, świeżo mielony pieprz Składniki na sos: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 szklanki majonezu 4 łyżki kaparów z zalewy 6 filetów anchois 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny  świeżo mielony pieprz Dodatkowo: natka pietruszki

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania