ogóle smakuje.Jak dla mnie jest to danie dość ostre za czym ja nie za bardzo przepadam. Ale trzeba przyznać, faktycznie przygotowuje się je bardzo szybko. składniki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 papryka czerwona 1 średnia cebula opakowanie " szybkie z patelni" Lubella fasolka szparagowa 150g ( ja nie miałam , więc pominęłam ten składnik ) Postępowałam według instrukcji Zagotuj wodę(...)niewielkiej ilości oleju. Wsyp makaron i mieszankę z opakowania, wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj. Dodaj fasolkę szparagową wymieszaj i gotuj ok 7 min. Dodaj tuńczyka, gotuj ok 3 min , aż makaron zmięknie. Szczerze powiedziawszy na pewno nie skuszę się drugi raz na tego typu danie , ponieważ wole samodzielnie doprawić potrawy, a poza tym dania
Cukier&Pudertuńczyka z oliwy z oliwek - 10 zielonych oliwek - 10 czarnych oliwek - pół czerwonej papryki - 1/3 sałaty lodowej - 10 pomidorków koktajlowych - pół bułki pszennej i na dressing - szczypta soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny Sałatę umyj i osusz, ułóż na talerzu . Pomidorki umyj i przekrój na pół. Paprykę oczyść i pokrój w paski. Ułóż na sałacie.Dodaj(...)oliwki.Na środek wyłóż osączonego z oliwy tuńczyka. Posól całość szczyptą soli, polej oliwą i sokiem z cytryny. Podawaj z przypieczoną na gorącej patelni połową bułki. Smacznego. CMOK
Pasje JolkiSKŁADNIKI: 1 woreczek ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka Oliwki zielone 1/2 kulki mozzarelli Kukurydza słodka Szczypiorek Koperek Jogurt naturalny lub typu greckiego Sól, pieprz, curry PRZYGOTOWANIE: Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu dodajemy puszkę tuńczyka. Następnie dorzucamy 2 jajka na twardo pokrojone w kostkę. Dokładamy pokrojone oliwki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 kulki mozzarelli pokrojonej w kostkę
kulinarnyJastopni. Zacząłem ćwiczyć i zwracać uwagę na to co i jak jem. Efekt - ponad 40 kg mniej i, co najważniejsze, chęć do życia. Dziś lekka kolacja. Czego potrzebujemy? -tuńczyk w sosie własnym -kukurydza -ogórek kiszony starty -jogurt naturalny, łyżka -sól, pieprz -oliwa -pieczywo pełnoziarniste; grzanka Tuńczyka, kukurydzę, ogórka solimy i pieprzymy, łączymy z jogurtem. Grzankę skrapiamy oliwą
BaRepasPrincessą 4. Kruche wiatraczki 5. Mini Szarlotki 6. Rurki z kremem 7. Rogaliki z Nutellą SAŁATKI: 1. Brokułowa 2. Żółta sałatka 3. Sałatka ryżowa po węgiersku 4. Tuńczyk w muszelce 5. Sałatka makaronowa z tuńczykiem 6. Sałatka z surimi i selerem naciowym PRZYSTAWKI: 1. Faszerowana bagietka 2. Roladki pomidorowe 3. Rollsy z ziołowym serkiem 4. Roladki z tortilli
Czerwona Porzeczkakomponują się z czerwonym winem. 10. Hummus z południowych Włoch czyli dip z ciecierzycy, migdałów i suszonych pomidorów. Możecie podać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki. 11. Empanadas z tuńczykiem Chrupiące smażone pierogi z nadzieniem z tuńczyka i pomidorów. 12. Panna cotta z sosem malinowym A na deser proponuję małe porcyjki waniliowej panna cotty z dodatkiem sosu, który
Chilli Czosnek i Oliwasuszonymi pomidorami Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką Szaszłyki z łososiem i ananasem Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie Przekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką. Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami SAŁATKI NA IMPREZĘ: Sałatka Gyros ognista Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat Sałatka z zupek
Kulinarne Przebojemoja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna! Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 4 jajka szczypiorek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy
upichcicFajna, mało skomplikowana i smakowita sałatka na każdą okazję. Potrzebne składniki: -1 torebka ryżu "parboiled" -słoik drobnego groszku konserwowego -4 ugotowane jajka -puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki) -7 średnich ogórków konserwowych -1 średnia cebula -2 łyżki majonezu -przyprawa warzywko do smaku -kilka kawałków papryki konserwowej Ryż gotujemy i studzimy. Groszek odsączamy. Wylewamy olej(...)puszki tuńczyka. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Jajka kroimy ręcznie lub przyrządem. Ogórki i paprykę również w drobną kostkę i odsączamy. Wszystkie przygotowane składniki wsypujemy do jednej miski. Dodajemy majonez i warzywko do smaku. Mieszamy i gotowe. Prawda, że proste? A jak smakuje...! Pyszota!!! Niebawem jeszcze jedno szybkie
Maminek kulinarnyGoście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonej spiżarni. -puszka czerwonej fasoli -puszka kukurydzy -2 puszki tuńczyka w oleju(duże kawałki) -5-7 średnich ogórków konserwowych -słoik fasolki szparagowej -9 suszonych pomidorów -garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej -3 papryczki chili -3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę Przygotowujemy dużą miskę(...)Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową. Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski. Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też do miski. Papryczkę chili pozbawiamy pestek, kroimy drobniutko i j.w. Dodajemy marchewkę. Przyprawiamy do smaku warzywkiem i solidnie mieszamy. Co jeszcze do tego można dodać? Dobry nastrój i białe wino. Efekt
Maminek kulinarnySkładniki na 4 porcje: Tuńczyk z puszki 140g (musi być w kawałkach, nigdy nie używaj rozdrobnionego) 1 cebula 2 ząbki czosnku Oliwa Pomidory z puszki 400g 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól, pieprz Szczypiorek Bazylia Makaron około 400g Przygotowanie: Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a następnie zeszklij na oliwie. Dodaj tuńczyka, pomidory z puszki, koncentrat i gotuj około
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) około 140g 1 jajko ugotowane na twardo ząbek czosnku, drobno posiekany łyżka drobno posiekanej cebuli łyżka majonezu lub gęstego jogurtu łyżeczka ketchupu sól, pieprz do smaku Tuńczyka trzeba starannie odsączyć z wody (sosu). Jajko drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i wymieszać widelcem z rybą. Dodać czosnek, cebulę
Smakowity Blog Kulinarnydwie porcje): 130 gram makaronu bezglutenowego tj. z mąki kukurydzianej, jaglanej, gryczanej- ja użyłam makaronu z mąki kukurydzianej 1/2 puszki groszku bądź groszek mrożony 10 pomidorków cherry 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku łyżka oliwy z oliwek sól pieprz oregano Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu al. dente. Na oliwie smażymy posiekaną drobno cebulkę(...)oraz czosnek, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki cherry i chwilę smażymy. Dodajemy odcedzony tuńczyk oraz groszek i dusimy chwilę całość. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy grubo mielonym pierzem. Gotowe
Mango Papajasoku z cytryny 1/4 szklanki rodzynek Black Jumbo Skworcu 3 dojrzałe pomidory, pokrojone w kostkę 1/2 ogórka pokrojonego w kostkę 4 zielone cebulki dymki pokrojone w krążki 200 g tuńczyka w oliwie odsączonego GRAAL 3 łyżki posiekanych liści kolendry sól pieprz Wykonanie: Kaszę kuskus przygotować według instrukcji, w dużej misce, ale nie dodajemy masła. Laskę cynamonu, kolendrę i kmin rzymski(...)pieprz cayenne i smażymy jeszcze minutę.Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok z cytryny. Zawartość patelni wykładamy do kaszy kuskus i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy rodzynki, ogórek, pomidory, tuńczyka, cebulki dymki i posiekane liście kolendry. Doprawiamy do smaku i mieszamy wszystko dokładnie. Sałatkę odstawiamy do ostygnięcia i podajemy w temperaturze pokojowej. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - oliwa
Blondynka Gotujepost Sałatka warstwowa z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje