tuńczyk sałatka - 1609 przepisów (strona:83/108)

Krótka wielkanocna przypominajka 180

Wytrawnie Jajka w żółtym sosie chrzanowymJajka faszerowane pastą krabowąJajka faszerowane pastą łososiowąPasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Szpinakowe roladki z łososiemŚwiąteczna galantyna drobiowaWiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I SEREM ŻÓŁTYM 105

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: pus zka tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju

JejKuchnia
Sałatka "warzywny galimatias" 171

   Goście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonejspiżarni.-puszka czerwonej fasoli-puszka kukurydzy-2 puszki tuńczyka w oleju(duże kawałki

Maminek kulinarny
Pasta z tuńczykiem 168

Wyśmienita pasta kanapkowa bez dodatku majonezu. Tak, jest to możliwe. Aromatyczna, niskokaloryczna pasta. Gorąco polecam. Składniki na pastę z tuńczykiem: tuńczyk w sosie własnym około 60

Karola gotuje
Makaron z tuńczykiem na zimno 170

odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 353

bardzo znana, my ją uwielbiamy. :-) Kiedy znudzi się już w formie sałatki zmieniamy jej zastosowanie na pastę do chleba. Mielimy w ble nderze na gładką masę albo po prostu mieszamy i wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki

Szefowa kuchni
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 226

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
karnawał w królestwie garów 138

pomarańczowy łosoś z jajkiem   łosoś z truskawkami tuńczyk w palonym sianie   tartinki malinowe z wariacją z wątróbek szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem na chrzanowej śmietanie   liczi w szynce dojrzewającej pomidorki z pastą z sardynek roladki z szynki z goma wakame sałatka z rostbefem pieczonym   sałatka z awokado i krewetkami sałatka

królestwo garów
Włoska sałatka z tuńczykiem 290

Sałatka do zrobienia w pięć minut. Często taką robię na piknik w ramach przekąski. Jest lekka, zdrowa i syta za razem. Pakuje w pudełka i każdy ma swoją porcję. Bardzo dobra jest także na lunch do pracy. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g pełnoziarnisty ryż z quinoa Uncle Bens 10 oliwek czarnych 10 oliwek zielonych 1 garść roszponki

wesoła kuchnia
Sałatka z czerwonego ryżu 141

Zapraszam na sałatkę z czerwonego ryżu. Dzięki temu, że ryż był gotowany z dodatkiem koncentratu bulionu drobiowego Krakus, nabrał pysznego smaku i aromatu. Polecam #krakus #smacznieiszybko Składniki: 1 szkl czerwonego ryżu 200ml wody + 300 ml koncentratu bulionu drobiowego Krakus 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g) 1 mała puszka kukurydzy (212g) 1 zielony świeży ogórek ( średni) 1 łyżka majonezu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
JESIENNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 156

deszczowe dni , wtedy zamiast lekkich sałat częściej przygotowujemy najróżniejsze sałatki. Z treściwym dodatkiem majonezu czy śmietany zamiast lekkich dressingów. Ta akurat powstała z tego co było pod ręką ( czytaj w lodówce )   Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 6 jajek ugotowanych na twardo pół pęczka natki pietruszki puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka sosu

Z Majeczką w kuchni
Pomysły na imprezę i przyjęcie 190

Papryczki pimientos de padronEmpanadas z dynią i chorizoBruschetta z pieczoną paprykąJesienna sangriaPizza z szynką, rukolą i parmezanemSałatka z figami i boczkiemProwansalskie pieczone pomidoryPlacki z pomidorów z

Chilli Czosnek i Oliwa
Twarogowe pierożki z tuńczykiem 150

sera.Margarynę w cieście można zastąpić masłem.Można użyć także tuńczyka w kawałkach i w razie potrzeby rozdrobnić go widelcem.Mozzarellę można zastąpić starym, żółtym serem.Farsz można dodatkowo skropić sokiem z cytyny.Pierożki znakomicie nadają się jako przekąska na imprezie lub na ciepło jako obiad. U mnie podane z sałatką z pomidorów i serka wiejskiego.Źródło przepisu: Przyślij przepis

Gospodyni Miejska
Skomponuj swój idealny lunch! 177

należą: fasola groszek, orzechy ziarna, pestki Więc które z nich najlepiej wybrać?  Jest mnóstwo opcji, m.in : pierś z kurczaka (wcześniej upieczona/ugotowana i pokrojona na kawałki) wędliny (dobre jakościowo) tuńczyk w sosie własnym łosoś wędzony (również świetne źródło zdrowych tłuszczy) tofu twarożek  ser feta Oczywiście, to nie wszystko, ale ja najchętniej wybieram właśnie powyższe produkty. Idealnie nadają się(...)Jedna porcja tłuszczu odpowiada jednej łyżce oleju roślinnego, 100 g łososia lub 20-30 g orzechów... więc warto dodawać niewielką ilość do każdego posiłku! Ja najchętniej do wzbogacenia sałatek czy kanapek używam oleju lnianego i pestek dyni. Nie wystrzegam się także masła, ale też nie przesadzam z ilością.  5. Po piąte - pomysł  Teraz, znając podstawy, możemy tworzyć tysiące

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania