Jadłospis na 5 posiłków*** - dzień 1 1. Śniadanie ok 270 kcal kanapka fit z tuńczykiem i chili 2. II śniadanie(...)Składniki: - 1 szt. kiwi - 2 łyżeczki sezamu Wykonanie: Kiwi pokrój w kostkę i posyp sezamem. 5. Kolacja ok 250 kcal sałatka z rukolą, fetą i ogórkiem
Atlas SmakówSałatka ,która przypomniała mi wspomnienia z Włoch.Śliczną ,małą kawiarenkę ,pomalowaną na biało - niebiesko ,z płóciennymi markizami w pasy biało niebieskie W oddali plaża i szum dochodzący od morza.Gdzie niegdzie wyciagnięte łodzie i rybacy naprawiajacy sieci, a ja wylegując się leniwie na drewnianym podeście z talerzem pysznej salatki z TUŃCZYKIEM ,oczywiscie smacznejszej niz ta ,którą przygotowałam , i z lampką wina.To
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiJakiś czas temu podawałam Wam przepis na pikantną hiszpańską zupę pomidorową ( klik po przepis ) Przygotowywaliśmy ją wielokrotnie (ostatnio w ubiegłym tygodniu) i nadal zachwyca nas smakiem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMakaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś zrobimy bardzo dobrą sałatkę, szybką- pod warunkiem , że już macie kaszę jaglaną ugotowaną na sypko. Zacznijcie dzień właśnie od tego. Składniki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, na sypko mix ulubionych sałat złote jagody inków http://www.symbio.pl , około garści kilka pomidorków koktajlowych trochę kukurydzy z puszki oliwki ulubione oliwa z oliwek i sól do smaku puszka tuńczyka płatki migdałów, uprażone wcześniej
Z Kuchni Do KuchniTagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka którą można się zajadać i nie mieć wyrzutów sumienia. Wykorzystałam paprykę konserwową, soczewice gotowaną na parrze i ananasa oraz ryż trzy kolory. Zrobimy ją bardzo szybko kiedy spodziewamy się gości i nie tylko. 1 puszka soczewicy gotowanej na parze 5 plastrów papryki konserwowej 1 woreczek ryżu trzy kolory 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1/2 ananasa świeżego natka pietruszki
wesoła kuchniastaram się ratować sałatkami lub daniami z piekarnika. Tym razem zainspirowałam się przepisem z bloga Filozofia smaku . Jednak nie byłabym sobą gdybym paru rzeczy nie zmieniła :) Składniki na 4 porcje: 600 g młodych ziemniaków 1 czerwona cebula 300 g pomidorków koktajlowych kilkanaście czarnych oliwek 6 łyżek oliwy lub oleju rzepakowego Sól Pieprz oregano Puszka tuńczyka w sosie własnym Przygotowanie
Fabryka pomysłówJuż nie raz Wam pisałem, że uwielbiamy wszelkiego rodzaju makarony. Tym razem Madzia postanowiła przygotować pyszny makaron razowy z łososiem i cukinią. Będzie to idealne połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przy tej sałatce z halloumi . Od tamtej pory zaprzyjaźniłam się z tym produktem i gotuję chociażby do obiadu, jako alternatywa dla ziemniaków i ryżu. Do nafaszerowania papryk wybrałam mieszankę o nazwie Ziarna Inków składającą się ryżu, quinoa, amarantusa oraz bulguru z łubinu. Ma fajny orzechowy posmak i wysoką wartość odżywczą. ➤ Sprawdź także: pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Papryki faszerowane
Chilli Czosnek i OliwaPełna smaków sałatka z warzyw świeżych i gotowanych, wzbogacona smakiem wędzonej ryby i filecików sardeli z puszki (anchois). Oliwki i suszone pomidory nie pozostawiają wątpliwości, że to włoski klimat. Oryginalny przepis można znaleźć w książce Anne White „Kuchnia śródziemnomorska”. Ten jest lekko zmodyfikowany ze względu na dostępność ryb w polskich sklepach. 3 duże ugotowane jajka 250 g fasolki szparagowej – oczyszczonej(...)włókien i ugotowanej 250 g ziemniaków (najlepiej małych) kilka kawałków suszonych pomidorów kilka pomidorków koktajlowych 200 g wędzonego tuńczyka lub łososia (można zastąpić smażoną rybą) 60 g czarnych oliwek ½ małej puszki filecików anchois 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Czosnkowy sos vinaigrette: 100 ml oliwy z oliwek z pierwszego toczenia 3 łyżki czerwonego lub białego octu winnego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki
Trzeci talerzTuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do
Kuchnia PROzdrowotnarodzaju sałatek lub dipa do pokrojonych warzyw. Oczywiście jeśli macie ochotę, taka pastą można też wypełnić ugotowane na twardo jajka, żeby tradycji stało się zadość :). Na blog znajdziecie również inne pyszne pasty i smarowidła: Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta
Kulinarne przygody Gatity