tuńczyka Princes * 10 -15 dkg ugotowanego ryżu * 10-15 dkg żółtego sera pokrojonego w kosteczkę * 1 puszka kukurydzy * 4-5 ogórków kiszonych * kilka szczypiorków * majonez * sól, pieprz czarny i ziołowy * natka pietruszki do dekoracji Ryż gotuję na sypko, ogórki, ser kroję w kosteczkę. Wszystko przekładam do jednej miski i dodaję puszkę tuńczyka Princes i puszkę kukurydzy. Szczypiorek drobno siekam
Pieprzyć z Fantazjąwłasnym1 cebula2 ząbki czosnku100g ryżu bosmati1/2 czerwonej papryki3-4 łyżki koncentratu pomidorowegopieprz świeżo mielonysólpapryka ostra i słodka mielona do smaku1 łyżeczka cukru (ewentualnie)1 łyżka oliwyPrzygotowanie:Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę, czosnek i paprykę drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej cebulę, paprykę i czosnek. Dodajemy odsączonego z wody tuńczyka z puszki, mieszamy, dodajemy koncentrat
Smakowity Blog KulinarnyChyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 100 gr białego ryżu pęczek rzodkiewek 1 średni ogórek 170 gr tuńczyka z puszki (kawałki w oliwie) 1 pęczek koperku 4 łodygi selera naciowego 2 łyżki kiełków rzeżuchy 2 łyżki soku z cytryny 400 gr kukurydzy z puszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko. Rzodkiewki i ogórka kroimy w małą kostkę a selera
Qchnia po prostuTuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem. Składniki 1 słoik (250 g ) filetów z tuńczyka w oliwie z oliwek 250 g pieczarek 125 ml śmietany 1 cebula 3 ząbki czosnku 100 ml mleka 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem
R'n'G KitchenSałatka ryżowa z tuńczykiem .Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki :2 woreczki ryżu2 puszki tuńczyka w sosie własnymkawałek pora1 cebulka1 puszka kukurydzyMajonezsól, pieprz,kilka ogórków korniszonych 2 jajkaWykonanie;Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia.Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.Por umyć i pokroić w w paseczki lub jak wolicie(...)Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Tuńczyka odsączyć na sitku i podusić widelcem Do przestygniętego ryżu dodać wszystkie składnik , przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiligrubych oczkach 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżka papryki(pół na pół -ostra/słodka) sól, pieprz do smaku 2 woreczki ugotowanego ryżu parabolid 2 puszki kawałków tuńczyka(1 w oleju, druga w sosie własnym-odsączyć) 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: pomidory, paprykę, szalotkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na maśle razem z czosnkiem(...)ketchup, gotujemy na małym ogniu, aż sos będzie gęsty, doprawiamy solą i pieprzem (ewentualnie 2-3 krople maggi), wyjmujemy ziele i liść laurowy, miksujemy, aby otrzymać sos, ugotowany ryż łączymy z rozdrobnioną rybą, dodajemy stopniowo do sosu, ciągle mieszając, kiedy paprykarz osiągnie odpowiednią konsystencję przekładamy go do słoika, zalewamy kilkoma kroplami oleju(rozlewamy go na całej powierzchni), zakręcamy
Kuchnia Beatyportfela. Nie ma, co tu się nad nim rozpisywać tylko zapraszam do kuchni. Składniki: jedna szklanka ryżu arborio 200 g pokrojonych pomidorów ( mogą być z puszki) 4 szklanki bulionu warzywnego lub wody 1 czerwona cebula 1 tuńczyk w sosie własnym 2 ząbki czosnku 4 łyżki utartego sera grana padano lub parmezanu 3 łyżki masła(...)zeszklić cebulę, wsypać ryż i smażyć ok.minuty na małym ogniu, cały czas mieszając. Tłuszcz powinien pokryć dokładnie ziarna ryżu. Następnie stopniowo, bardzo powoli po jednej łyżce wazowej wlać do ryżu bulion warzywny lub wodę - kolejną wlać w momencie wchłonięcia płynu przez ryż. Dodając kolejne porcje bulionu lub wody do ryżu, cały czas mieszać risotto. Całość
pieprzny smaczekwybrałam na spróbowanie steki z tuńczyka. Podałam je z makaronem w sosie z serka śmietankowego z dodatkiem warzyw (sos w takiej wersji często przygotowuję w wersji z kurczakiem, ale tym razem postanowiłam zestawić go z tuńczykiem). Ten delikatny sos nie zabija smaku ryby, a nawet z nim współgra, tworząc smaczny posiłek. Steki z tuńczyka zamiast z makaronem, możecie podać również(...)zakresie. Postanowiłam przy doborze produktów kierować się jednym kryterium - zamówiłam produkty niestandardowe lub takie, które chciałam od dawna spróbować. W moim koszyku znalazły się m.in. czarny ryż, pasta tahini, steki z tuńczyka, mąka gryczana i ryżowa. Więcej moich skarbów możecie zobaczyć na Facebooku . Jak oceniam zakupy internetowe we Frisco.pl ? Moja ocena jest pozytywna. Na stronie sklepu, po kliknięciu
Fabryka pomysłówSałatka z ryżem i warzywami to pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka ryżowa. Sałatka z ryżem i warzywami króluje na naszym stole w sezonie grillowym od lat, bo jest apetyczna, bardzo smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu. Należy jednak pamiętać, aby ryż wykorzystywany do tej sałatki był sypki, a nie rozgotowany, nie chcemy chyba mieć na talerzu kleistej, mało apetycznej(...)breji? Polecamy inne nasze przepisy na sałatki z ryżem: Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka ryżowa z tuńczykiem Ogórki faszerowane sałatką Składniki na dużą miskę sałatki z ryżem i warzywami: 200 g ryżu 1 świeży długi ogórek 3 pomidory 1 duża czerwona papryka 3 ogórki małosolne 2-3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypioru z cebulką garść miksu sałat włoskich
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodpowiedni gatunek ryżu, przeznaczonego typowo do tej potrawy. Ja używam ryżu Arborio firmy Kupiec. Bardzo dobry ryż o owalnych, bardziej zaokrąglonych ziarenkach. W czasie gotowania wydziela dużo skrobi, przez co staje się kleisty, zachowując jednocześnie swoja soczystość i wilgotność.Składniki:400g ryżu Arborio 1 duża cebula2 marchewki1 pietruszka2 łodygi selera naciowego200g pieczarekpuszka tuńczyka w sosie własnymkoncentrat(...)kostkę seler naciowy. Podsmażamy ciągle mieszając. Do podsmażonych warzyw wsypujemy ryż.Mieszamy całość i podsmażamy do momentu aż ryż zacznie robić się szklisty (ok 10-12minut). Teraz nastąpi kulminacyjny moment dolewania bulionu. Bulion dolewamy do ryżu partiami, po jednej łyżce wazowej (nabierce do zupy). Kiedy ryż wchłonie jedną łyżkę bulionu - dolewamy kolejną, ciągle mieszając. Proces jest
Walijskie Pichceniewracała do niej często "wymieniając" tylko produkty, bo sałatka była pyszna i prezentuje się całkiem fajnie ... zresztą oceńcie sami :-)) Składniki: 200g ryżu ugotowanego na sypko puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 3 puszki tuńczyka w sosie własnym majonez ser żółty 5 ugotowanych na twardo jajek 3 ugotowane marchewki pieprz szczypiorek Wykonanie: Na płaskim talerzu układamy plastikową obręcz(...)środka nakładamy (kolejność dowolna) ryż - lekko ugniatamy go łyżką, startą na oczkach marchew, starte na oczkach ogórki, odsączoną kukurydzę, odsączonego z zalewy tuńczyka, starte jajka. Całkowita dowolność w użyciu majonezu, możemy masz sałatkowy torcik posmarować majonezem 2x (między warstwami) bądź mniej kalorycznie - tylko jeden raz. Jeśli zostanie nam warzyw, a chcemy je wykorzystać możemy warstwy powielić kilkakrotnie. Górę posypujemy
Walijskie Pichceniehansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g makaronu typu ryż papryka 4 ogórki kiszone 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szklanki słonecznika sól, pieprz majonez Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, ostudzić. Tuńczyka
kulinarnyswiatdomiugotowanego ryżu -1/3 papryki żółtej -1/3 papryki czerwonej -dwa duże ogórki konserwowe -puszka tuńczyka w oleju -łyżka majonezu -pęczek szczypiorku -sól, pieprz do smaku Obie papryki i ogórki kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy i wszystko mieszamy z ryżem. Dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i gotowe
Kulinarne przemysleniawymieszany z 1/2 ilości majonezu 3 warstwa, ugotowany ryż, 1/4 całej ilości 4 warstwa, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe + 4 łyżki ketchupu 5 warstwa, ugotowany ryż, 1/4 ilości 6 warstwa, ugotowane na twardo jajka, pokrojone w kostkę + 1/2 majonezu 7 warstwa, ryż, 1/4 ilości 8 warstwa, odcedzony tuńczyk + 4 łyżki ketchupu
Kuchnia Pokoleń