wyczucie. Do dzieła zatem! Składniki czarny ryż ( może być biały, ale czarny jest spektakularny, ma więcej wartości odżywczych i ma lekko orzechowy smak, a poza tym nie można go rozgotować i o to nam chodzi ) 4 jaja kawałek sera Gouda świeże ogórki natka pietruszki puszka tuńczyka w zalewie naturalnej sos tatarski oraz kukurydza w puszce Develey olej lniany(...)ryżu, zgodnie z zaleceniem producent ana opakowaniu. Ugotuj ryż wcześniej, nawet dzień wcześniej! To samo zrób z jajami. Ugotuj na twardo i odstaw ,tak ryż jak jaja, do całkowitego wychłodzenia. Reszta już pójdzie sama! Do szklanej miski wsyp najpierw trochę ryżu . Dodaj trochę sosu tatarskiego, rozsmaruj delikatnie. Posól i dosmacz pieprzem. Następnie wylej zalewę naturalną z tuńczyka
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 papryka żółta 1 papryka zielona 2 puszki tuńczyka w sosie własnym pęczek natki pietruszki 500 g pieczarek 2 garści szpinaku 2 szklanki oliwek zielonych oliwa z oliwek ryż 1 litr soku z pomidorów z tabasco szczypta pieprzu, suszonych ziarenek chilli i majeranku Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oliwy(...)Dodajemy posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i posiekany czosnek. Dusimy aż papryka zmięknie. Dodajemy szpinak, posiekaną natkę, oliwki, tuńczyka i sok pomidorowy. Doprawiamy przyprawami. Gotujemy około 40 minut pod przykryciem. Podajemy z ryżem i słodkimi nadziewanymi papryczkami. Smacznego
ClauditteMissCookingproduktów. Ponieważ lubię ryby a tuńczyka jadam głównie w formie puszkowanej powiedziałam czemu nie! Rio Mare przecież robi dobre konserwy rybne. Paczka, którą dostałam zaskoczyła mnie. Oprócz tuńczyka w oleju i w sosie własnym zawierała kilka sałatek, grillowana makrelę, sardynki i jeszcze kilka produktów, które możecie zobaczyć na jednym ze zdjęć. Tuńczyki w oliwie i sosie własnym oraz sałatki zjadłam(...)mnie zbyt słona, ale wszystko to rzecz gustu). Moim typem numer jeden okazała się meksykańska kombinacja z tuńczykiem i fasolą. Wykorzystałam ją do przygotowania obiadu na szybko bo aż się prosiło by tuńczyka po meksykańsku podgrzać i połączyć z ryżem lub makaronem. Smak ryby był świetnie zrównoważony z warzywami a całość okazała się lekko pikantna i po prostu pyszna. Zaskoczyła
Dzieje kuchennej WiewióryDietetyczny, zdrowy i smaczny obiad. Uwielbiam ryby, tuńczyka jadam bardzo rzadko, bo trudno go dostać a cena też jest zazwyczaj nieprzystępna. Ale udało mi się znaleźć filety z tuńczyka w Biedronce za przyzwoitą cenę. Dział ryby w tym sklepie jest poza tym zawsze bardzo dobrze wyposażony, choć nie ukrywam, że zależy od lokalizacji danego sklepu. Mam to szczęście(...)jest bardzo smaczna i świeża. Tuńczyk jest dość charakterystyczną rybą, ale najczęściej spożywaną przez nas w sałatkach, w postaci rozdrobnionej w puszcze. Jak się domyślacie smak zdecydowanie odbiega od grubego plastra ryby usmażonego z dodatkiem cytryny i świeżych ziół ;-) Zachęcam do wypróbowania przepisu! Składniki: - 2 filety z tuńczyka - sól morska - pieprz - sok z cytryny - ryż 3 kolory - 1 łyżeczka
SMYKWKUCHNI150g suchego ryżu 1 duża cebula 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki puszka kukurydzy sos: 3 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany (jogurtu greckiego), 1 łyżka ketchupu (koncentratu pomidorowego) + po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, słodkiej papryki Robimy! Ryż gotujemy w lekko osolonym wrzątku, jajka gotujemy na twardo, studzimy łososia obsmażamy i dzielimy na drobne kawałeczki, tuńczyka odsączamy
LatosiowydomSushi to potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, tofu, i ziarna sezamowego. W ostatnich latach sushi stało się bardzo popularne. Powstaje coraz więcej lokali serwujących te smakołyki, ale coraz chętniej przygotowujemy je w domu. W produkty do sushi możemy zaopatrzyć się w specjalistycznych sklepach(...)NIGIRI - wałeczek ryżu, na który nałożony jest kawałek ryby z wodorostem w środku; SASHIMI - Platy surowej ryby podawane z wasabi i imbirem; FUTOMAKI - duża rolka, często z dodatkiem grzybów, mało ryżu, dużo wypełnienia MAKI - zobaczymy niżej, gdyż na nie podajemy wam przepis. Składniki dla 3-4 osób: 200 gram ryżu do sushi 200 gram łososia wędzonego świeży tuńczyk, krewetki, paluszki
Życie zaczyna się w kuchninawet tak bez żadnej okazji. Polecam! Ps. Zerknijcie również na moją inną sałatkę przypominającą tort - klik . (Tortownica o średnicy około 20-22 cm) 100g ryżu (waga przed gotowaniem) 100g żółtego sera 3 jajka 2 puszki tuńczyka (można użyć makreli lub łososia) 1 puszka groszku 2 ugotowane marchewki 1 czerwona cebula 1 słoik pieczarek marynowanych (mały) Dodatkowo: majonez só, pieprz Ponadto
Di gotujeuwagi do równiutkiego smarowania i układania warstw (głód poganiał). Zapewniam jednak, że z jej smaku powinien być zadowolony każdy. Składniki: 1 puszka (170 g) tuńczyka w oleju lub sosie własnym (może być więcej) 1 torebka ryżu 150 g żółtego sera (może być Gouda) 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 - 4 jajka 1 słoik gęstego majonezu (300 ml) pieprz sól(...)posiekać bardzo drobno. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dno salaterki wyłożyć ryż, wyrównać, na ryżu równo rozłożyć kukurydzę, a na niej rozsmarować 2 - 3 łyżki majonezu (nie więcej) i posypać szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Następnie wyłożyć warstwę tuńczyka (jeśli jest w kawałeczkach to rozdzielić na mniejsze cząstki), posypać równomiernie cebulą, rozsmarować
Kuchcik gotujepierwszy raz zrobiłam ten sos był dniem szczęśliwym sos jest ideałem - tani, dobry i szybki. Szczerze polecam. Pasuje zarówno do makaronu, jak i kaszy czy ryżu. Podawać go można z dodatkiem mięsa lub tuńczyka ale sam smakuje najlepiej konieczny jest dodatek kolendry bo to ona nadaje sosikowi ten świetny aromat i smak. Najlepszy sos do makaronu 20 minut
sierotka maRysia w kuchniUwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami
Słodkie okruszkiSałatka jest pyszna i szybka w przygotowaniu.Składniki: 1 szklanka kaszy kuskus 2 szklanki wody 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w kawałkach
Kuchnia domowa AniSkładniki:1 puszka tuńczyka w wodzie2 worki ryżu1 puszka kukurydzy konserwowej2 łyżki natki pietruszki2 łyżki majonezuSól, pieprzPrzepis:Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Następnie dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz tuńczyka (razem z wodą). Do całości dodajemy majonez wraz z pietruszką i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Sałatka
Emcia PichciSałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych Nadziewane muszle makaronowe to pyszna i efektowna przystawka. Idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach, imprezach i spotkaniach. Sałatka podana
Blog z ApetytemSałata, rukola, roszponka, marchew, kukurydza, groszek, cieciorka, seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości jest całe mnóstwo. Mój słoik zawierał makaron risini, kawałki wędzonej makreli, marchewkę
Obiad gotowy