Corner by "jagodzianka" Gdy na dworze upał, długie gotowanie nie wchodzi w grę. Dlatego kombinuję z makaronem i włoskimi sosami. Dziś na tapecie … Przeczytaj cały artykuł Post Makaron z tuńczykiem w pomidorowym sosie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerSkładniki: makaron puszka tuńczyka w sosie własnym orzechy włoskie siemię lniane suszone pomidory z czosnkiem
ClauditteMissCookingbyła chrupiąca, jak i pożywna. I taki efekt udało mi się osiągnąć. Zapraszam serdecznie! składniki układamy warstwowo kolejność od spodu: - 1/3 cebuli posiekanej bardzo drobno -1 puszka tuńczyka - majonez - makaron - 1 puszka zielonego groszku - majonez - 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę - 1 zielony ogórek pokrojony w kostkę - majonez - sałata lodowa porwana na drobne kawałeczki - odrobinę majonezu - 4 jaja
SMYKWKUCHNIdanie którym moje dzieci się zajadają a ja cenię dodatkowo za ekonomiczność czasową:) Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie Do przygotowania potrzebować będziesz: 400 g makaronu typu małe muszelki 2 puszki tuńczyka w oleju roślinnym 1 szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). Podczas(...)makaron będzie spędzał swój czas w wodnej kąpieli Ty rozgrzej patelnię, wylej na nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia i po kilku minutach zdejmij z ognia. Poczekaj chwilę na makaron (bo pewnie się jeszcze gotuje;), odcedź go i zalej przygotowanym sosem, wymieszaj, dopraw
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 500 g makaronu spaghetti (razowy) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 cebula 200 ml śmietany 12% 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Pietruszkę drobno siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Kiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję
magiczna kuchnia KasiPomysł na naprawdę błyskawiczny obiad. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie makaronu ;)Najpierw miałam ochotę na sałatkę z tuńczykiem, też z makaronem, ale później pomyślałam, ze skoro nie mam pomysłu na obiad to może sałatkę zamienię w ciepłe danie? Czytaj więcej
bistro mamaratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym
Chilli Czosnek i Oliwasałatka, z tego względu, że została przygotowana z produktów znalezionych w lodówce ;) Smak przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) SMACZNEGO! ;) Składniki: 250g makaronu kokardki puszka tuńczyka w oleju puszka kukurydzy czerwona cebula pęczek koperku papryka czerwona 4 ogórki korniszony (nieduże) 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sarepskiej 2 nieduże ząbki(...)czosnku pieprz ziołowy, sól Makaron gotujemy al dente. Paprykę, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i wszystkie składniki mieszamy razem.Z majonezu, jogurtu, musztardy i drobno posiekanego czosnku robimy sos. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę, mieszamy.Gotowe
Czerwona Porzeczkapopularna u mnie sałatka makaronowa z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami. Do tego koreczki z kotleta i ogórków konserwowych. Nim nie może się marnować. Sałatka: Składniki: pół opakowania makaronu np. kolanka puszka tuńczyka kilka czarnych oliwek 1 pomidor szczypiorek majonez sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente, odsączyć z wody, przełożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka, pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojone
Pasja SmakuSkładniki na cztery porcje. Składniki:75 g makaronu w kształcie ryżu1 ogórek szklarniowy mały1 puszka tuńczyka w sosie własnym1 puszka kukurydzy konserwowej3 łyżki koperku świeżego3 łyżki majonezuSól, pieprz do smakuPrzepis:Do gotującej się i osolonej wody wsypujemy makaron i gotujemy go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy(...)pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Do osobnej miski wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy (bez wody), następnie nakładamy pokrojonego w kostkę ogórka (można go obrać ze skórki), następnie nakładamy makaron, odcedzonego z "sosu" tuńczyka, pozostałą część kukurydzy i majonez (który rozsmarowujemy na powierzchni sałatki). Sałatkę doprawiamy do smaku i całość posypujemy świeżym koperkiem
Emcia Pichcigarść sałaty lodowej - garść sałaty roszponki - jedna cykoria - jedna mała cebulka szalotka - 8 oliwek zielonych - szklanka makaronu orkiszowego przed ugotowaniem - 2-3 płatki pomidora suszonego i marynowanego w oliwie - garść prażonego słonecznika - 10-15 g sera pecorino ( ser owczy długo dojrzewający) - mała puszka tuńczyka w oleju - sok z połowy cytryny i pieprz do smaku lub przyprawa czubryca Sałaty umyj(...)opakowaniu. W między czasie pokrój ser i pomidory. Dorzuć wszystko do sałaty, czyli słonecznik, ser i pomidory. Teraz czas na oliwki. Tuńczyk odsącz z oleju, cebulkę cienko pokrój, dodaj do Twojej np. kolacji. Skrop wszystko sokiem z cytryny. Makaron powinien być już gotowy. Odcedź go i wrzuć jeszcze ciepły do sałaty. Dopraw pieprzem i czubrycą. Wymieszaj i SMACZNEGO. CMOK
Pasje JolkiSzybka w przygotowaniu i smaczna sałatka...wystarczy 30 min i gotowa. Składniki 200 g drobnego makaronu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 4 jajka puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy puszka brzoskwiń 3 łyżki sosu chrzanowego sól ,pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente ,studzimy. Jajka gotujemy na twardo ,studzimy ,kroimy w kostkę. Groszek ,kukurydzę i tuńczyka odsączamy z zalewy ,brzoskwinie kroimy
R'n'G KitchenSmak po prostu nie do opisania… Makaron w pięknym zielonym kolorze, kurczak i tuńczyk… Wszystko zatopione w brokułowym beszamalu, posypane serem… Eksplozja smaków… 400 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 200 g tagliatelle o smaku szpinakowym 100 g żółtego sera 130 g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 100 g brokuła 1 szklanka mleka 1 łyżka masła(...)robimy zasmażkę), podlewamy mlekiem (cały czas mieszając. Sos musi nam ładnie zgęstnieć. Dokładamy brokuły, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. W naczyniu żaroodpornym układamy makaron, następnie wymieszanego kurczaka z tuńczykiem. Wszystko zalewamy beszamelowym sosem brokułowym, posypujemy startym serem. Zapiekamy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 20 minut
VioletoweKucharzeniebędzie rano ciemno jak wracam ciemno;/ a sprzętu odpowiedniego nie mam;// Składniki (2-3 porcje)/całość około 850kcal/: 450g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 450g mrożonych brokuł 100g makaronu niskowęlowodanowego 180g tuńczyka w sosie własnym 200g koncentratu pomidorowego 3 łyżki Pesto KOTÁNYI z bazylią i pomidorami Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu brokułu i fasolke(...)gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą warzywa odcedzamy, brokuły kroimy na mniejsze kawałki makaron, warzywa wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy koncentrat, mieszamy wsypujemy pesto, smażymy/gotujemy mieszając na małym ogniu na koniec dodajemy odcedzonego tuńczyka, jeszcze chwilę smażymy mieszając przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPotrzebne nam:- makaron z zupki chińskiej- pół puszki kukurydzy- 10 dag tartego, ostrego sera- pół słoika ogórków ze słodko-kwaśnej zalewy- pół cebuli- 2 puszki tuńczyka- majonez-sól i pieprz Przygotowanie:Makaron kruszymy do miski. Kukurydzę i pokrojone w drobną kostkę ogórki dodajemy razem z odrobiną zalewy, żeby makaron zmiękł. Mieszamy z tartym serem, pokrojoną w kostkę cebulą
W poszukiwaniu inspiracji