truskawkowe - 9516 przepisów (strona:278/635)

Lody z białych szparagów z sosem truskawkowym 100

risotto, a nawet do deserów. Tak to nie żart. Ze szparagów można zrobić deser i dzisiaj to Wam udowodnię.  Co powiecie na lody z białych szparagów z sosem truskawkowym? Brzmi dziwnie? Jest pysznie. Lekko ziemisty smak lodów ze słodyczą truskawek smakowo komponuje się świetnie. LODY z BIAŁYCH SZPARAGÓW  Składniki: lody: 1 pęczek białych szparagów 1,5 szkl mleka

Bon appetit mon amie
TRUSKAWKOWY KISIELOWIEC 89

Składniki: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki mąki pszennej 4 opakowania kiśli o smaku truskawkowym (38g) 1 łyżka proszku do pieczenia 250 g margaryny ok. 500 g świeżych truskawek Dodatkowo: cukier puder waniliowy Przygotowanie: Truskawki -   wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda nie przedostała się do środka

Ciastka - domowe słodkości
Focaccia " Bukiet " z młodą pokrzywą 106

pszenna 250 g mąka orkiszowa pełnoziarnista 50 g lekko ciepła woda 150 ml drożdże 30 g olej lub oliwa 35 ml 1/2 łyżeczki cukru sól 5 g Dodatki: pomidorki truskawkowe listki młodej pokrzywy 3 łodygi młodego lubczyku zielone oliwki nadziewane 1 temperowana marchewka sól, pieprz, czosnek staropolski, siemię lniane ok.2 łyżki oliwy szczypiorek    Blacha z piekarnika wyłożona papierem

Smaczne moje
Torcik z galaretek – deser dla dzieci 534

Przepis na prostokątną formę o wymiarach 28 x 18 cm, jednak można zrobić też np. w okrągłej Składniki: 1 galaretka fioletowa (np. z owoców leśnych) 1 galaretka czerwona (np. truskawkowa) 1 galaretka żółta (np. cytrynowa) 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki zielone (np. agrestowe) 2 kubeczki serków homogenizowanych naturalnych o pojemności 200 g Wykonanie: Galaretki: fioletową, żółtą i czerwoną rozpuszczamy każdą

Wiszniówka
Karkówka z gilla 132

Ponti – 1 łyżka płynnego miodu – sól i pieprz do smaku Do podania sałatka wiosenna z sosem vinegrette – mix sałat – opakowanie dowolnych małych pomidorków koktajlowych, truskawkowych etc – mini mozzarella (ok.150 g) – garść pestek ze słonecznika sos – 1 łyżka soku z cytryny lub 2 łyżeczki octu balsamicznego np. Ponti – 4 łyżki oliwy z oliwek

I LOVE LIFE
Bajaderki ( zero waste ) 138

wielkości. Ja wykorzystałam 450 gramów kakaowego biszkoptu ( może być jasny biszkopt+2 łyżki ciemnego kakao) 50 gramów ciasteczek typu petit 100 gramów orzechów nerkowca 2 kopiaste łyżki dżemu truskawkowego 2 łyżki nutelli 1 łyżeczka ekstraktu rumowego 50 ml. ajerkoniaku lub innego likieru Polewa z czekolady 100 gramów czekolady deserowa 5 łyżek mleka 1 łyżka miękkiego masła Wszystkie kruche składniki biszkopt

Andzia Pichci
Sałatka z truskawkami, awokado i ricottą FIT 115

cieplej za oknem, tym mniej chce się siedzieć w kuchni, dlatego mam dla Was super przepis na sycący posiłek. Wykorzystując sezon truskawkowy koniecznie musicie spróbować tej sałatki. Użycie truskawek może wydawać się dość nietypowe, ale zapewniam Was, że będziecie zachwyceni! Jej słodycz nabiera wytrawnego smaku, co idealnie komponuje się ze słonością ricotty i słodko-kwaśnym smakiem octu balsamicznego. Szybko, prosto

Be Fit Be Strong
Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser 121

przepisy na ciasta z masą budyniową: Fit ciasto z bananami i masą budyniową Szarlotka bez pieczenia z masą budyniową Biszkopt z masą budyniową Ciasto z masą budyniową i musem truskawkowym bez mąki – dietetyczne ciasto (192 kcal) Ciasto budyniowe na krakersach Artykuł Ciasto Orzeszek Wiewióra bez pieczenia – prosty przepis na pyszny deser pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Proste ciasto jagodowo – truskawkowe 91

Lekkie jak chmurka, mało słodkie i pyszne ciasto z pewnością będzie idealnym deserem na ciepłe dni. Czy jest fit? Poczytajcie! Artykuł Proste ciasto jagodowo – truskawkowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kostka malinowo - bezowa / Meringue Raspberry Cake 167

kremówki, 250 g mascarpone, duża szczypta mielonej wanilii, kilka łyżeczek cukru pudru, do smaku na bezę owocową: 3 białka, 150 g cukru, 1 kisiel malinowy ok. 70 g (lub truskawkowy albo z owoców leśnych) Kostka malinowo - bezowa, przygotowanie: Przygotować biszkopt (można dzień wcześniej): jajka ubić z cukrem na jasną, gęstą, puszystą masę (ok. 7-10 minut). W drugiej misce wymieszać

Lekcje w kuchni
Śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie 106

mleko w proszku: 3 łyżki cukier puder: 3 łyżki żelatyna: 4 łyżeczki woda: 1/3 szklanki galaretka truskawkowa: 2 szt. woda: 800 ml borówki: 200 g   Przepis na śmietanowiec z owocami i galaretką na biszkopcie Przygotowanie: Biszkopt:  Żółtka oddziel

Kuchnia Na Wypasie
Jak dodać zdrowia i radości dziadkom? 111

jako samodzielny deser, ponieważ występują w różnych wariantach smakowych np owocowych, czy waniliowym.  We wspomnianym przez mnie sklepie znajdziecie np EnergyZip 200 ml  występujący w trzech smakach truskawkowym, czekoladowym i waniliowym lub Fresubin Energy Drink który jest także o smaku poziomkowym i orzechowym. Dbajmy o naszych dziadków dostarczając im wszystkiego co potrzebują, nie tylko w chorobie ale wspierając

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowe mieszane łyżką 134

oryginalna duńska receptura Składniki: 2 szklanki mąki pszennej niepełna szklanka cukru trzcinowego (można użyć zwykły) 1 łyżeczka sody 3 jajka M 1,5 łyżki naturalnego kakao 6 łyżek dżemu truskawkowego – użyłam kremowy dżem BIO od Gron Balance 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 6 płatków z czekoladowy mlecznej BIO Gron Balance Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (grzanie

Słodkie okruszki
Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach bez mleka 96

przepyszne, wilgotne, mięciutkie babeczki drożdżowe, żółciutkie, z dużą ilością żółtek, całkowicie bez białek oraz bez mleka i jego przetworów . Z truskawkami i kruszonką. Must have w sezonie truskawkowym. Składniki na 15 małych babeczek: 250 g mąki chlebowej 1/2 szklanki mleka u mnie sojowe 1/4 szklanki oleju 20 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 6 żółtek szczypta soli truskawki około

moj przepis na
Tęczowy tort galaretkowy 123

przykładowe smaki z owoców leśnych, jagodowa)* 2 galaretki niebieskie (guma balonowa)* 2 galaretki zielone (agrestowa, kiwi) 2 galaretki żółte (cytrynowa, ananasowa) 2 galaretki pomarańczowe (pomarańczowa, brzoskwiniowa) 2 galaretki czerwone (truskawkowa lub malinowa) 300 ml śmietanki 30% lub mleka skondensowanego niesłodzonego 2,7 l zimnej wody dekoracja – u mnie żelki, mm, skitelsy 6 głębokich, szklanych talerzy schować do lodówki. Forma

moj przepis na