truskawkowe - 9516 przepisów (strona:285/635)

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI - PROSTE I PYSZNE MUFFINKI 153

Muffinki truskawkowe - smakują tak, jak wyglądają👌  Pyszne, mięciutkie, idealnie wilgotne, w sam raz słodkie, z soczystymi truskawkami... 🍓 Nie można się im oprzeć i poprzestać na jednej...  Przepis jest bardzo prosty - suche i mokre składniki należy wymieszać ze sobą, ciasto przełożyć do papilotek i ułożyć na nim kawałki truskawek. Po około 25 minutach muffinki są gotowe.  Poza okresem

Słodko-Słony Świat Ilony
Kuskus z pieczonego kalafiora 130

surówki Sałatka tabbouleh Kuskus z kalafiora Sałatka hawajska Sałatka z fasolką szparagową Sałatka ziemniaczana z groszkiem Sałatka z kukurydzy Zobacz też najnowsze przepisy : Kuskus z pieczonego kalafiora Dżem truskawkowy z rabarbarem Galaretka z płatków róży Sałatka tabbouleh Konfitura różana Artykuł Kuskus z pieczonego kalafiora pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 144

Klasyczne ciasto bez pieczenia. Lekkie, pyszne i proste do zrobienia. Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm):  1kg sera wiaderkowego na sernik 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru ok 500 g truskawek biszkopty okrągłe lub podłużne Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. 2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ser przełożyć

Kuchnia domowa Ani
Sernik na zimno z truskawkami 142

przystępna SKŁADNIKI : 250 g serka mascarpone 1 kg twarogu sernikowego (mój ulubiony Wieluń) 1 opakowanie biszkoptów 500 g truskawek 1 szklanka cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe 1. Dno tortownicy (26 cm) wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody dokładnie mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miski przekładamy twaróg, mascarpone, cukier puder i miksujemy do całkowitego

karolgotuje
Czekoladowe ciasto z ciecierzycy 135

słoneczne, wiosenne dni truskawkowe krzaczki rozwijają swoje kwiaty i wyciągają się w stronę słońca. Oczekują na pszczoły, by te dokonały rytualnego zapylenia, spacerując

Vegan Taste
Pudding truskawkowy 147

znudziło mimo codziennych porcji.  Próbujemy je jeść na wszystkie możliwy sposoby. Nowym sposobem jest pudding.  Co prawda zawsze kojarzy mi się z czekoladowym, Misi też ;) Ale ten truskawkowy jest idealny.  Przepis ze strony Cookidoo lekko zmodyfikowany ponieważ nie miałam soku z porzeczki ;) Składniki : 500 g truskawek 50 g śmietany 30 % 20 g skrobi ziemniaczanej 20 g cukru

Gotowanie z pasją
Tiramisu z truskawkami 118

Czas czytania: 2 min Tiramisu w kolejnej odsłonie, tym razem w wersji truskawkowej. Deser jest fantastyczny, rozpływający się w ustach z warstwą delikatnego kremu z wyraźną nutą likieru Amaretto i kawy. W połączeniu z soczystymi truskawkami to niebo w gębie! Dojrzałe pełne aromatu truskawki do tej wersji tiramisu są wprost idealne. Pomyślcie, kawałek schłodzonego deseru, a do tego mrożona kawa

SprawdzonaKuchnia.pl
Beza z kremem cytrynowym 114

używać cukru , aby nie zrobić lukrowego wkładu! Osobiście najbardziej lubię bezy z kwaśnym kremem z dodatkiem cytryny lub pomarańczy no i niezbędne są oczywiście świeże owoce . Jako że sezon truskawkowy jest w pełni, użyłam do dzisiejszego tortu właśnie truskawek i jagód kaukaskich. Jagody, które w tym roku piękne obrodziły w moim ogrodzie, ale można zastąpić je innymi owocami. Świetnie sprawdzą

SprawdzonaKuchnia.pl
Malasadas – pączki portugalskie 98

gorącym oleju pączek odkleja się od papieru. Papier usuwam, a pączek piękny i okrągły smaży się w nienaruszonej formie 🙂 Moje Malasady są w wersji Polskiej, z dżemem malinowym i truskawkowym. Hawajsko-portugalski akcent, to otoczka z cynamonowego cukru. Pamiętajcie, pączki najlepsze są na ciepło , zapraszam!!! Print Malasadas - pączki portugalskie .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Portugalskie

SprawdzonaKuchnia.pl
Kasza manna na mleku 139

łyżek kaszy manny 1 łyżka cukru (ja użyłam brązowego) kilka kropel ekstraktu z wanilii lub ziarenka z ok. połowy laski wanilii sok lub przecier owocowy do podania (tutaj przecier truskawkowy) Kasza manna na mleku - sposób przygotowania: Do rondelka wlej mleko, dodaj kaszę, cukier i wanilię. Podgrzewaj na małym ogniu do zagotowania ciągle mieszając. Przelej kaszę do miseczek i polej ulubionym

Gary Bez dna
Tort truskawkowo rabarbarowy 153

wielkość M 1/2 szklanki maku białego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru  galaretka: 35 dkg rabarbaru 30 dkg truskawek 1 galaretka truskawkowa 3 łyżki cukru krem budyniowy: 1budyń śmietankowy z cukrem 500 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżeczki żelatyny dekoracja: migdały prażone truskawki czekoladki Poncz

wesoła kuchnia
Mus truskawkowy 133

Zapraszam po mój ulubiony przepis na mus truskawkowy . Jest super uniwersalny i bardzo prosty do zrobienia. Szykuję z niego nie tylko desery w pucharkach, ale i krem do tortu, czy też mus do serników na zimno. - tylko kilka składników - wiele zastosowań musu  - dokładny opis wykonania kremu

AniaGotuje.pl
Tarta z kremem i truskawkami! Mało cukru! 152

Pyszna i prosta krucha tarta z truskawkami, takie ciasto trzeba zrobić chociaż raz w roku, a w sezonie truskawkowym jest ono obowiązkowe! Tarta na kruchym przepysznym spodzie, z kremem na bazie budyniu i ubitą śmietaną z cukrem kokosowym. Całe ciasto jest mocno "odchudzone" na tartę dodałam zaledwie dwie łyżki cukru, nie jest więc zbyt kaloryczna i nie jest za słodka

SMYKWKUCHNI
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 200

łyżki masła orzechowego (na przykład migdałowego), Nutelli lub innego kremu czekoladowego, 2 łyżki kakao (lub mniej, jeśli w cieście/ ciastkach było już kakao), opcjonalnie garść wiórków kokosowych 2 galaretki truskawkowe (w opakowaniach po 70g), ok. szklanki pokrojonych truskawek krem z nutellą: 200-250 g mascarpone, 75 g czekolady (najlepiej gorzkiej, bo sama nutella jest słodka, ale może być też pół

Lekcje w kuchni
CIASTO ARBUZ – BISZKOPT SZPINAKOWY ZE ŚMIETANOWYM KREMEM, BORÓWKAMI I GALARETKĄ 1207

pieczenia – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANOWY: * śmietana kremówka 36% – 250 ml * serek mascarpone – 250 g * cukier puder – 3 łyżki * wanilia ( ziarna ) – do smaku DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 1 op * borówki – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT SZPINAKOWY: Pamiętajcie, żeby składniki były w temperaturze pokojowej! Szpinak i olej blendujemy na mus. Dodatkowo przecieramy przez sitko. Białka ubijamy

Ostra na Słodko