białej czekolady 250 g. serka mascarpone Do nasączenia biszkoptu: 1/4 szklanki wody 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: dowolne owoce (u mnie brzoskwinie i maliny) dżem truskawkowy (miałam swojski) Wykonanie: Śmietankę wlać do rondelka. Dodać połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając. Kiedy śmietanką będzie ciepła wyłączyć gaz i mieszać
Agusiowe smakołykiprzyjemność. Serniki na zimno przyrządzam niezależnie od pory roku, ale wiadomo latem korzystam z bogactwa świeżych owoców i są to najczęściej serniki z owoców jagodowych jak borówkowy , malinowy czy truskawkowy . Podstawą dobrego sernika jest ser. Zazwyczaj używam zmielonego twarogu z wiaderka. W Szwecji nie zawsze mam możliwość kupienia polskiego twarogu, więc używam inne serki czy twarogi. Są jednak bardziej wodniste
codojedzeniaKalafiorowe curry Sałatka wiosenna z zapiekaną tortillą Rolada biszkoptowa z serkiem i dżemem Lody truskawkowe Kurczak z cukinią Wszystkie przepisy pochodzą z książki „Fit przepisy Baletnicy. Sezonowo
czarrna od kuchnizdążą wtedy zmięknąć, ciasto będzie lepiej się kroić i zachwycać smakiem. Smacznego! Dlaczego polecam ten przepis? deser ten przygotowuje się niezwykle szybko, -do ciasta świetnie sprawdzi się także sok truskawkowy albo malinowy, -w wersji dla dorosłych, do soku można dodać 2 łyżki rumu lub deseru, tiramisu można również podać w pucharkach
Proste-przepisy.plpistacjowe, żeby uzyskać ten właściwy smak. Przygotowanie domowych lodów nie jest trudne, jedynie czasochłonne, a specjalna maszynka bardzo ułatwia cały proces. Polecam również proste w przygotowaniu lody Lody bananowo-truskawkowe Melonowy sorbet Lody kawowe Lody bananowe z masłem orzechowym Lody jagodowe Domowe lody pistacjowe Składniki: 200ml śmietanki kremówki 30% 200ml mleka 3 żółtka 50g cukru 3 łyżki pasty
Obiad gotowyDżem z truskawek i agrestu. Robienie dżemu w domu jest bardzo łatwe i bardzo satysfakcjonujące. Idealnie słodkie truskawki połączone z cierpkim agrestem tworzą pyszny dżem truskawkowy z agrestem, który będzie nam bardzo smakował. Ten dżem jest idealnym sposobem na delektowanie się sezonowymi owocami w okresie jesienno zimowym. Lato zamknięte w słoiczku. Truskawki są bardzo popularny owocem, ze względu na swój
Zdrowy Styl JoannyPyszny, delikatny likier truskawkowy. Odkąd zrobiłam go po raz pierwszy, stał się moim ulubionym. Od razu powiem, że nie lubię mocnych alkoholi, a ten likier jest naprawdę delikatny. Prawie wcale nie czuć w nim alkoholu. Także jeśli lubicie mocniejsze trunki, dodajcie go więcej. Tym razem zrobiłam likier z białym rumem, ale wcześniej robiłam z wódką. Był
Agusiowe smakołykiSezonie truskawkowy trwaj! Tak chciałoby się rzec, zatrzymując ten okres w roku na wieczność. Niestety tylko niewielką część roku możemy cieszyć się najpyszniejszymi truskawkami wprost z polskich pól. Dlatego rozpieszczajcie się nie tylko jedzeniem ich na surowo ale wszelkimi ciastami, dżemami, sokami z ich wykorzystaniem. Od razu uprzedzę Wasze pytania, moje ciasto jest tak wystrojone i ozdobione truskawkami na górze
nietylkopasta.plsmakową. Łatwe, szybkie i pożywne :) Wartości odżywcze 1 porcji: 200 kcal B 16 g T 8 g W 15 g Składniki na 4 porcje: 1 galaretka (ja dałam truskawkową) + 250 ml wrzątku 250 g twarogu chudego + dosłodzić wedle uznania 4 łyżki płatków kukurydzianych (można pominąć) 70 g ulubionych orzechów (2 garście) Przygotowanie: Przygotowujemy galaretki, przelewamy do połowy
Zdrowie i pysznie na talerzuKrem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 30% ok 1/2 szklanki cukru pudru (dałam mniej) 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: świeże truskawki 2 galaretki truskawkowe + 500 ml gorącej wody Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt, białka ubić, dodać partiami cukier, a potem po jednym żółtku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, zmiksować na najmniejszych obrotach
Kuchnia domowa Aniupalne dni polecam pyszne domowe lemoniady. Dziś fajna truskawkowa. Czytaj więcej
Ana Mari's worldtruskawkami. Prosty do przygotowania obiad który przygotujemy w kilkanaście minut. 250 gramów twarogu półtłustego 1 jajko 1 szklanka i dwie łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego 100 gramów truskawek 1 łyżeczka cukru Oczyszczone truskawki posypujemy cukrem i ugniatamy widelcem na papkę. Dodajemy rozdrobniony twaróg i jajko całość ponownie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Dodajemy mąkę
Andzia PichciSezon truskawkowy w pełni także kolejna moja propozycja szybkiego ciasta. Jest pyszne! Czytaj więcej
Ana Mari's worldłyżki · sok z cytryny 1 łyżka Truskawki umyć, odszypułkować, pare odłożyć a resztę zmiksować z sokiem cytrynowym i miodem. Śmietanę wymieszać z jogurtem i połączyć z musem truskawkowym. Przelać do szklanek, schłodzić
przepisy- MilkiRewelacyjny !! Z dużą ilością truskawek, świeżą truskawkową konfiturą ,bitą śmietaną i mascarpone....Zrobiłam go na urodziny córki i cały zniknął od razu, wszyscy prosili o dokładkę. Jest naprawdę pyszny. i prosty w wykonaniu . Polecam
Swojskie jedzonko