Czas czytania: 2 min Macie ochotę na coś pysznego, może sernik na zimno? Pogoda tropikalna za oknem i z pewnością nikt z Was nie chce spędzać
SprawdzonaKuchnia.plmąki pszennej 200 g zimnego masła 4 żółtka (białka pozostawić do budyniowej pianki) 4 łyżki (60 g) cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Budyniowa pianka: 4 białka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru (2×40 g) 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego szczypta soli 3 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo: 500 g truskawek(...)tarce jarzynowej o grubych oczkach na truskawki. Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 40 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia i przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Polecam wypróbować przepis na truskawkowe tiramisu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto kruche z truskawkami i budyniową pianką pochodzi z serwisu Danka Pichci
Danka PichciSernik z białą czekoladą? Podchodziłam do tego ciasta trochę jak do jeża, bo nie jestem fanką białej czekolady. Ale ciasto było zamówione przez koleżankę dla jej
RelaxtimeDziś zapraszam na naprawdę wspaniały, delikatny i rozpływający się w ustach tort Rafaello w wersji z truskawkami. Ciasta o smaku pralinek Rafaello należą chyba do jednych
Healthy food explorerWariacja na temat klasycznego tiramisu. Jeśli nie przepadacie za kawowymi ciastami, koniecznie spróbujcie pomarańczowej wersji znanego deseru. Zaskoczy Was lekkością i orzeźwiającym smakiem. Świetnie sprawdzi się
Proste-przepisy.plMASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki
przepisy- MilkiMASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki - 400
ciasta i desery czyli na słodkoLubicie chia pudding? Uwielbiam zdrowe nasionka chia , więc prawie codziennie zajadam chia pudding, dzisiaj z truskawkami. Jest to na ogół moje śniadanie , mój deser , mój zastrzyk
codojedzeniaMASA: truskawki - 400 g żelatyna - 12 łyżeczek żółtka - 3 szt białka - 3 szt cukier - 100 g jogurt naturalny - 500ml śmietana 30% - 200 ml MUS: truskawki - 400
Camilla w kuchniPyszne, domowe pączki i to bez smażenia. Są rewelacyjne! Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam. Z przepisu wyszło około 40 puszystych pączków. Użyłam papilotek jak do muffinów o średnicy 5 cm. Składniki: 100 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 6 jajek(...)łyżki do rozczynu 100 g cukru plus 2 łyżeczki cukru do rozczynu 2 płaskie łyżeczki soli 340 g masła oraz 1 jajko do posmarowania pączków po małej łyżeczce marmolady truskawkowej/ śliwkowej/ różanej lub innej ulubionej/kostka czekolady/owoce cukier puder do posypania lukier: ( ja nie robiłam ) 400 g cukru pudru, sok i skórka z pomarańczy, sok z cytryny Zacznijmy od przygotowania
potrawyregionalnePróbowałeś kiedyś połączyć jabłka z kajmakiem? Nie? Żałuj! Przedstawiam Ci pomysł na świetne ciasto – składające się z wielu tekstur i smaków. Znajdziesz w nim ciasto
Via Gustodomu brakuje fanów maślanych, ciężkich kremów, więc tworzę różne kompozycje bez masła lub z jego minimalną ilością. Niedawno wypróbowałam taką masę, a teraz trafiła się okazja, żeby znowu upiec tort... I tak powstał ten deser ;) Okazja trochę nietypowa... Kocia część "redakcji" tego bloga obchodzi urodziny i to nie takie zwykłe, bo już 15.(tak, piętnaste!) ;) Co prawda degustacja skończyła(...)wysokości jej boków. Wymieszanie składników szpatułką jest również metodą najbezpieczniejszą, nie należy mieszać przy pomocy miksera. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Biszkopt jak zwykle inspirowany tym przepisem. Krem: 1 opakowanie serka
FitKotKto nie chciałby wprowadzić do swojego życia chociaż odrobinkę letniej rozkoszy i na kilka minut w pełni oddać się słonecznym promieniom? Niestety nie zapewnię Wam
Kuchnia EllieCrème pâtissière – jeden z podstawowych kremów używanych we francuskim cukiernictwie. Tak naprawdę to nic innego jak dobrze nam znany krem budyniowy. Łatwo go przygotować a
Słodki BlogOd jakiegoś czasu ,,chodził" za mną sernik, ale jakoś nie bardzo chciało mi się go zrobić. To chyba lenistwo:) W końcu postanowiłam znaleźć jakiś przepis na
Ciasteczkowy Potwór