Rada na przyszłość - jeśli nagle ogarnie Was nieodparta potrzeba bycia obcałowywaną przez obcych mężczyzn, idźcie do sklepów sportowych. Tam panowie zawsze są na tak.) Po lunchu i jednym truskawkowym daiquiri pojechałyśmy dalej. Tym razem wylądowałam w poczekalni, gdzie po chwili wyszedł do mnie pan w lekarskim fartuchu i zaproponował tarmudskylning , na co ochoczo się zgodziłam, wprowadzając go w lekkie osłupienie(...)nieszczęśliwą minę zaproponował, że w takim razie zrobimy tatuaż. Tutaj uśmiechnęłam się od ucha do ucha i powiedziałam, że mam jeden wymarzony, tylko nie mam przy sobie telefonu, ale bez problemu znajdę obrazek w internecie (tak; w końcu zorientowałam się, że robią mnie w konia). Pan westchnął, zdjął fartuch i zaprosił mnie do gabinetu, który okazał się być studiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzechyba na zapas. Sezon truskawkowy bowiem, moim zdaniem, jest stanowczo za krótki...Do przygotowania ciasta z tymi czerwonymi skarbami zmotywowała mnie Panna Malwinna, która takie właśnie hasło rzuciła na nasze kolejne wspólne pieczenie. Nie mogłam się oprzeć! Szukałam długo przepisu idealnego - gdzie truskawki będą niekwestionowaną gwiazdą. Chciałam też, aby były dodane do ciasta po pieczeniu - dzięki temu zachowują(...)proszkiem. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą serową.Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię.Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny.Ostudzić w uchylonym piekarniku.Truskawki pokroić, ułożyć na ostudzonym cieście. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, zalać nią truskawki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeproszku do pieczenia . Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać i przelać do blachy, wyłożonej papierem lub folią aluminiową. Ostatnim krokiem jest ułożenie owoców – śliwek, agrestu, bądź gruszek. Należy je rozmieścić w taki sposób, by tylko do połowy były umieszczone w masie – ich pozostała część powinna wystawać ponad jej powierzchnię, co nada wypiekowi pięknego wyglądu. Ciasto należy piec(...)masy. Na przygotowanym w ten sposób cieście, należy równomiernie rozmieścić świeże maliny , które dodadzą smaku i aromatu, a także sprawią, że deser będzie wyglądał naprawdę apetycznie. Tort z kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można wykonać tak samo, jak w pierwszym z przedstawionych przepisów, zaś krem wykonać z serka mascarpone , a więc
Moja smaczna kuchniaTruskawkowego szaleństwa ciąg dalszy :) Za oknem pochmurno, wieje wiatr... a u mnie w kuchni zapachy kojarzące się z ciepłym latem. Delikatnie maślane, mięciutkie, ze sporą ilością owoców i kruszonką - drożdżówki z truskawkami. Można je przygotować również z innymi owocami miękkimi np. z jagodami, na 100% będą również przepyszne :) Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 125 ml mleka(...)tyle głęboko, aby podczas pieczenia nadzienie nie wypadło. Do wgłębień włożyć po 2 łyżeczki sera i po kilka plasterków truskawek. Wierzch drożdżówek posmarować za pomocą pędzelka mlekiem i posypać rozdrobnioną w palcach kruszonką (fot.5) . Piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzanie góra - dół, bez termoobiegu). Po przestudzeniu drożdżówki polać lukrem (fot.6
Świat CiastaKto z Was pamięta ten deser z dzieciństwa? Dawniej popularny, teraz nieco zapomniany... Sama przyznaję, że robiłam po raz pierwszy, ale powtórzę na pewno bliżej wakacji
Kuchnia w czekoladzieCiasto… ZOBACZ PRZEPIS Drożdżówki z truskawkami bez jajek – truskawkowe rollsy Zawijane drożdżówki z truskawkami bez jajek to przepis na miękkie i delikatne bułeczki – truskawkowe rollsy. Drożdżówki przygotujesz ze świeżymi… ZOBACZ PRZEPIS Szybkie bułeczki bez drożdży z serem z wiaderka Przepis na proste i szybkie bułeczki bez drożdży z dodatkiem sera z wiaderka. Bułki(...)drożdżówki z makiem – kto o nich nie marzy? Okazuje się, że przygotowanie pysznych bułeczek nie jest… ZOBACZ PRZEPIS Drożdżowe muffinki – nocne bułeczki z czekoladą i owocami bez wyrabiania! Przepis idealny na śniadanie – ciasto przygotujesz wieczorem, a rano upieczesz pyszne muffinki! Sprawdź inne przepisy na desery – klik.… ZOBACZ PRZEPIS Pełnoziarniste drożdżówki z serem
Via Gustoniemożliwe, wszystko się udaje. Jak się uprzesz, to ukisisz nawet kamyczki i piasek. 3. Niki Segnit „Leksykon Smaków” Zastanawialiście się kiedyś czy wanilia pasuje do mięsa a pieprz do bezy? W „Leksykonie Smaków” znajdziecie podpowiedzi jak łączyć smaki, jak dobierać przyprawy, co zrobić, żeby dania smakowały. Znajdziecie takie zestawienia produktów spożywczych, które zawsze się sprawdzają. Książka lekko rozczarowała mnie formą(...)prezent dla chcących się uczyć nowych smaków. 4. Nicole Just „La Veganista” – cała seria. JA, posiadaczka mięsożernego serduszka, wielbicielka tatara i krwistych steków, polecam książkę wegańską! Najprawdopodobniej piekło zamarza i nadciąga koniec świata. Pani Just zrobiła rzecz genialną – przedstawiła potrawy wegańskie tak, że nawet tacy barbarzyńcy jak ja myślą sobie: „damn… może warto spróbować?!”. Chcecie komuś pokazać
ladykitchenJuż jakiś czas temu robiłam drożdżowe gofry, ale jakoś zapomniałam się podzielić z Wami tym szczęściem, więc dziś nadrabiam. Nie wiem jak to u Was bywa
greenscarfbłękit Babka drożdżowa z dżemem borowkowym Babka mleczna z kolorową posypkąMuffiny z gruszkami iczekoladą Domowe ciasta i obiady Babka z krówkami Drożdżówka w wielkim mieście Wilgotna babka czekoladowa bez jajek Babka piaskowa z polewą Dziewczyna do zjedzenia Proste ciasto z krakersów i żurawiną Jasne ciasto z winogronami Gospodyni Miejska Babeczki-majonezowe do wielkanocnego koszyczka Gotuj się do gotowania ! Śmietankowa(...)koszyczka Kuchnia-takie proste Muffinki z kiwi Kulinarne szaleństwa Maniusi Baba drożdżowa Kulinarne Wariacje Babka z ajerkoniakiem z polewą z białej czekolady Kulinarny lans Szybka babka na majonezie Kurczę pieczone Babka wielkanocna Kurpinka gotuje Babka gryczana z ricottą Latosiowy dom Babeczki drożdżowe pani kaczuszki Babeczka cytrynowa pana zająca Lejdi of the house Chocolate chip cupcakes Bananowe fairy cakesBananella w wydaniu
Moje domowe kucharzeniezajmują zdecydowanie za dużo czasu. Albo znajduję coś, co nie wychodzi. Dlatego dzisiaj przedstawiamy Wam sprawdzone pomysły na fit śniadanie na słono, czyli najlepsze przepisy z grupy fit przepisy! Pieczony batat z limonkowym twarożkiem SKŁADNIKI: – 1 średniej wielkości batat – 125 g twarogu półtłustego – 2 łyzki twarogu naturalnego – 2 łyżeczki oliwy – Skórka otarta z jednej limonki(...)podawać z twarożkiem, posypanego posiekaną kolendrą i słonecznikiem. 2. Muffiny jajeczne z mięsem SKŁADNIKI na 8 muffinek: – Indyk pieczony lub wcześniej podsmażony ok 70g – Mięso wołowe mielone podsmażone 70g – Cebula czerwona 1 sztuka – Pomidor 1 sztuka (bez skórki) – Pół cukini – 3 jajka – Ser Grana Padano 60g – Majonez 2 duże łyżki
Czynniki pierwszeMamo zróbmy sok! – 2 przepisy pełne witamin „Mamo, zróbmy sok!” Och, jak ja często to słyszę. Moje dzieci uwielbiają świeżo wyciskane soki, co
Słodkie okruszkiPrzepyszny tort, którego nie powinno zabraknąć na żadnej imprezie urodzinowej. Puszysty biszkopt, żelka truskawkowa i jeżynowa, krem śmietankowy, krem truskawkowy a całość elegancko ale skromnie udekorowana owocami. Taki torcik przygotowałam na urodziny dla koleżanki. Przyznam Wam, że za każdym razem jak mam przygotować tort czy to dla rodziny czy dla przyjaciół, bardzo się stresuję czy tort się spodoba, czy będzie(...)Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Biszkopt najlepiej piec dzień przed rozkrojeniem. Żelka truskawkowa ( przepis tutaj ): Składniki: * 450 g truskawek świeżych
Zrób to smacznieCiasto jogurtowe z truskawkami – to puszyste, a jednocześnie idealnie wilgotne ciasto z pysznymi, sezonowymi owocami :) Ja się w nim zakochałam od pierwszego kęsa! :) Wypróbujcie koniecznie
Kulinarne PrzebojeJeśli kiedykolwiek odwiedziliście Chorwację, Czarnogórę, Bułgarię lub jeszcze inny kraj z regionu Bałkanów, musieliście zajadać się sałatką szopską. To jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań z tamtego
okolicepalnika.pl