trwa! :) Składniki: - 1/2 szklanki płatków ryżowych - 1,5 szklanki mleka roślinnego (lub wody) - u mnie 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki + 1 szklanka wody - 1 rozgnieciony banan - garść rozgniecionych truskawek Płatki gotujemy 3 minuty, dodajemy owoce, ew. dosładzamy (ja łyżeczką miodu
Smakuje zdrowotych proporcji wyszło mi ich sześć. Podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 180 stopni C. KROK 5: Na podpieczone spody nakładamy naszą ,,sernikową" masę i ozdabiamy świeżymi truskawkami. KROK 6: Pieczemy przez kolejne 15-20 minut w temp. 180 stopni C. Zostawiamy do przestudzenia. Smacznego
Kuchnia Elliekawa z ekspresu przelewowego! I kolejna - nie trzymamy kawy w lodówce! Nie samą kawą człowiek żyje, tak więc płyn uzupełniły pyszne, ciepłe gofry z bitą śmietaną i truskawkami, kilka rodzajów znakomitych owocowych przetworów ( najlepsza galaretka truskawkowa z tymiankiem - mniam!) i dwa rodzaje focacci. Polecam i kawę i warsztaty z Marco Ghia, mogłabym tak co tydzień :) Poniżej parę fotek
Stare Garyskładniki i wymieszaj dokładnie rózgą. Gofry smażymy od razu na rozgrzanej gofrownicy, smarując ją olejem kokosowym. Podajemy z sezonowymi owocami, u mnie posypałam kakao i podałam z morelami i truskawkami. Smacznego
SMYKWKUCHNIstać się małym dziełem sztuki, jeśli tylko użyjemy Nutelli i odrobiny wyobraźni. Na ową kromkę posmarowaną pysznym kremem z orzechów laskowych i kakao możemy położyć różnego rodzaju owoce – banany, truskawki, borówki i wiele innych. Przygotowanie takiego kolorowego posiłku nie zajmie więcej niż kilka minut! Nutella doskonale komponuje się zarówno z naleśnikami, jak i goframi. Przygotowanie ciasta na kilka gofrów/nale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!omlet: 2 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki graham, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mleka, szczypta soli, 2-3 łyżki masła, Nadzienie: serek waniliowy, kiwi, truskawki, jagody WYKONANIE żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli, dodajemy cukier a następnie po 1 żółtku. Dodajemy mąki delikatnie oraz mleko, mieszamy. Smażymy na rozgrzanym maśle
słodki bratekuwielbia ? :) Ja na swoim blogu zgromadziłam już pokaźny zbiór racuchowych wariacji. Dlatego też postanowiłam je zgromadzić w jednym miejscu. Do koloru do wyboru ! Smacznego ! Ze śliwką Owsiane z truskawkami Owsiano- drożdżowe Owsiane z pieczarkami Razowe z jabłkiem Z rabarbarem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z kalafiora Z cynamonem Twarogowe z dynią Jaglane z dynią Z selera Marchewkowe Z cukinii Z cukinii
Tradycyjna KuchniaMłynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Przypominam i polecam Wam również przepis na pyszne ciasto z truskawkami . http://www.mlynystoislaw.pl/ Smacznego
Słodkie okruszkiSłodki deser tiramisu z biszkoptami, truskawkami i puszystym kremem z jajek i sera mascarpone. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneTorty takie na szybko z bitą śmietaną i owocami są najlepsze. Miał być z truskawkami ale kupiłam kiwi w dobrej cenie i postanowiłam dodać je do ciacha. Tort był bardzo smaczny więc może się skusicie i taki upieczecie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniLatem owsianki święcą triumfy na moim stole a to za sprawą świeżych, polskich owoców dostępnych u nas przez te kilka miesięcy. W sezonie truskawkowym - a jakże, owsianka z truskawkami! Tym razem owoce zmiksowałam na mus i podałam z posiekanymi migdałami. Ta propozycja spodoba się również weganom - tradycyjne mleko zastąpione jest mlekiem z orzechów włoskich (uwielbiam!). Jeżeli macie kłopot ze znalezieniem
Milion Smakówjogurt naturalny, jajko i mąka. Proporcje takie, aby była konsystencja gęstej śmietany. To jest baza, do której daję to, co akurat mam w domu np. jabłka, banany, truskawki, borówki. Te placki na zdjęciu są z nasionami chia. Raffaello Już pisałam o jaglanym raffaello, a jeśli nie wiesz o co chodzi to zaglądnij po przepis, o tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.compewno upały do nas wrócą, więc lody można przygotować już dzisiaj, aby czekały na nas w zamrażarce. Prosty sorbet truskawkowy wzbogacony o dodatek czerwonego wina - subtelnie podkreśla smak truskawek i sprawia, że lody nie zamarzną na kość ;-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćczerwiec to dla mnie bardzo trudne miesiące. Na straganach mnóstwo świeżych owoców i warzyw, aż się prosi, by wykorzystać je w kuchni. Na blogach kuszą dania z truskawkami, a ja nie mam czasu ich przygotować, ponieważ siedzę w pracy po kilkanaście godzin. W maju i czerwcu młodzież zdaje egzaminy – maturę i egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodach. Muszą się one odbyć
W mojej kuchniRisotto truskawkowe z kurczakiem Arkadiusz Zupa krem z boczniaków Monika Ziołowa przyprawa do zup, sosów, mięs i ryb Justyna Sałatka ze szpinaku, truskawek i mozzarelli Marzena Jajko z szynką i szparagami Magdalena Zdrowa sałatka z pestkami dyni Angelika Lody malinowe Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami
Magiczne Życie Marty