Ulubione placuszki mojego męża - serniczki. Puszyste, na bazie białego sera, pyszne same, a jeszcze lepsze z truskawkami. Składniki: 200g sera białego śmietankowego 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cukru Ser miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką. Białka ubijamy, dodajemy do masy serowej i delikatnie łączymy szpatułką. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, ewentualnie na kilku kropelkach oliwy
Gotowanie i blogowanieWraz z czerwcem nadeszło słońce i sezon na lody. TRUSKAWKOWO-BANANOWE... Artykuł TRUSKAWKOWO-BANANOWE LODY NA PATYKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEwieprzowy z suszonymi pomidorami Delikatne kotlety mielone w stylu śródziemnomorskim Grillowany kurczak z frytkami z batatów Bolognese z pieczarkami Stir fry z kurczakiem i makaronem ryżowym Bułki drożdżowe z truskawkami Domowy dżem truskawkowy z prawdziwą wanilią Ciasto z rabarbarem Wytrawne roladki z ciasta francuskiego Pasta jajeczna z awokado Owsianka z prażonymi jabłkami Zakup malaksera, gdyż mój blender odmówił już niestety
Cooking Monstersmacznie jak na słodko, obiecuję! :) Ciasto francuskie to cudowny produkt, który można wykorzystać właściwie do wszystkiego. Jestem jego wielką fanką, tak samo jak Dominik. Gdy po upieczeniu ciasteczek z truskawkami i serkiem zostało mi jeszcze jedno opakowanie, postanowiłam, że tym razem upiekę coś wytrawnego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - jest naprawdę pysznie! Roladki świetnie sprawdzą się jako przystawka, a także
Cooking Monsterkoktajli. Aż 50 przepisów czeka na wypróbowanie! Niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju najsmaczniejsze koktajle z owocami i warzywami. Zielone, różowe, pomarańczowe, żółte do wyboru do koloru! Z bananem truskawkami, jagodami goji, jarmużem, kiwi, zieloną sałatą, jeżynami, paleta smaków. Zdrowe, dodające energii, poprawiające samopoczucie. To najlepsze napoje na upalne lato, a właściwie na cały rok, bo koktajle można przygotować
Moja smaczna kuchniaSkładniki : 1 kg truskawek 35 dag cukru Konfitur-fix na 1 kg owoców krople miętowe Przygotowanie : Umyte, osączone owoce pokroiłam drobno Zasypałam je odmierzonym cukrem i Konfitur-fix, wymieszałam dokładnie - owoce puściły sok Gotowałam około 3-5 min. tak jak napisano na opakowaniu Konfitur- fix Gorące konfitury przelałam do czystych słoiczków prawie po brzeg, zakryłam dekielkami Do 2 słoiczków dodałam
Proste Potrawymieszamy. Pozostawiamy na 5-10 minut i ponownie mieszamy. Wkładamy do wysokich szklanek i pozostawiamy do schłodzenia w lodówce. Serwujemy z dużą ilością świeżych owoców (najlepiej miękkich) np. truskawek, malin, jagód
Pyry na GazSkładniki: 1 kg mąki pszennej 220 g cukru 500 ml mleka pół kostki drożdży ( 50 g) 2 żółtka pól kostki margaryny szczypta soli 0,5 kg owoców- u mnie truskawki- ale mogą być każde inne dowolne kruszonka: 130 g mąki 65 g cukru 65 g margaryny Wykonanie: Z drożdży łyżki cukru, łyżki mąki i pół szklanki ciepłego mleka robimy zaczyn
Z Majeczką w kuchniBardzo prosta sałatka o ciekawym połączeniu smaków. Truskawki - lekko kwaśne i słodkie dobrze komponują się z wędzonym tofu (które w odróżnieniu od tradycyjnego ma swój smak). Orzechy dodają sałatce chrupkości - tak samo jak świeża sałata. Uzupełnieniem całości jest słodko-ostry sos musztardowy. Pamiętajcie, że sos warto wlać do sałatki tuż przed podaniem, inaczej sałata namoknie i przestanie być chrupiąca
Milion Smakówintensywny okres w roku, kiedy możemy dostarczyć bombę witaminową dla naszego organizmu, podładować akumulatory i zachwycać się smakiem świeżych warzyw i owoców. Po prostu kocham, kocham ten czas! Szparagi, truskawki, poziomki, czereśnie, fasolka, młody bób, botwinka ... można by tak wymieniać w nieskończoność! Dzisiaj mój talerz, też jest iście zielony! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 średnia cukinia - 2 porcje makaronu soba ( z mąki
SMYKWKUCHNISkładniki: garść liści botwinki pół szklanki truskawek jeden banan woda Przygotowanie: Umyj składniki i wrzuć do blendera. Dodaj wodę i zmiksuj na gładki koktajl. Smacznego
KukuleczkiBardzo zdrowa przekąska w ciągu dnia lub na drugie śniadanie. I warto tu wykorzystać sezonowe owoce, tak szybko znikają.. Ja wykorzystałam czereśnie i jeżyny, ale możecie zastąpić je truskawkami czy mango. Po prostu wrzućcie co lubicie, a sami się przekonacie, że danie będzie pożywne i zdrowe. Składniki: opakowanie serka wiejskiego 200 g 1 banan 1 kiwi kilka jeżyn kilka
Zasmakuj KuchniLato tego roku (tak, tak wiem - została jeszcze chwila do Kupały i letniego przesilenia :)) obdarowuje nas wspaniałymi owocami i warzywami. Ryneczki pełne szparagów i truskawek przysparzają o kolorowy zawrót głowy! Warto czasem dobrze nam znane smaki przełamać czymś nowym ale niekoniecznie nowoczesnym. Dziś przedstawiam Wam częstego gościa w mojej kuchni - pokrzywę! Proste składniki, różnorodne smaki i sentymentalna pokrzywa w roli
Spektrum Smakupowiedzmy sobie szczerze- wszystkie razem wzięte bez dłuższego zastanowienia oddałabym za jeden porządny kawałek domowego placka z owocami. Ciasto, na które przepis znajdziesz poniżej, początkowo miałam zamiar upiec z truskawkami, jednak kiedy w supermarkecie znalazłam kilka pojemniczków z przecenionymi, choć ładnymi jeszcze jeżynami, nie mogłam się oprzeć. Nie znoszę marnowania żywności. W rezultacie bonus okazał się podwójny – delikatny waniliowo-cytrynowy
Roślinna - blog wegańskitopinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków z truskawkami, czekoladą i kruszonymi migdałami Książka w księgarniach do kupienia od 8 czerwca
WojnaNaSmaki.pl