garnku. Jesień też może być piękna i smaczna w naszych kuchniach! Obiecuję, że taka będzie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Cappuccino brokułowe Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia
Moja smaczna kuchniaKokosowo - malinowa fantazja 2016-09-10 09:29:52 Porcje 24 Uwielbiam zapach i smak kokosów, pewnie już zdążyliście to zauważyć. Szczególnie lubię go łączyć z różnymi owocami. Morele, truskawki czy jeżyny świetnie sprawdziły się w zestawieniu z kokosem. Teraz przyszedł czas na maliny. Ciasto jest cudownie kokosowe, przełamane kwaskową masą malinową. To rozpustne połączenie smaków świetnie ze sobą współgra
Wędrówki po kuchniPiernikowe babeczki z pestkami dyni podane ze stewią i truskawkami BABECZKI PIERNIKOWE /przepis własny/ 120 g puree z ugotowanej dyni i marchwi (można użyć samej dyni lub marchwi) 20 g mielonego brązowego prosa bio (Regenbogenkreis) (można zastąpić płatkami jaglanymi lub mąką jaglaną) 30 g mąki pszennej graham 20 g mielonych migdałów pół łyżeczki przyprawy do piernika mleko do konsystencji
Poranek na słodkoNieziemski zapach podczas pieczenia rozchodził się po całym domu. Trzeba pamiętać, że im lepiej wyrobione ciasto tym bułeczki będą bardziej miękkie. Można je zrobić też z truskawkami lub białym serem, a kruszonka dopełni ich smak :) Jagodzianki z kruszonką /z przepisu wychodzi ok. 25 bułek/ Ciasto 1 kg mąki pszennej 100 g drożdży 1/2 szklanki mleka + 1/2 szklanki
Biały fartuszekCiasto ze śliwkami Szarlotka "sypana" Ciemny placek z jabłkami Tarta z truskawkami Kruchy z jabłkami Kruchy z rabarbarem
Biały fartuszekBananowy krem gryczany słodzony organicznym cukrem z kwiatu kokosa podany z malinami, poziomkami, mini bananem, masłem pistacjowym i truskawkami
Poranek na słodkokwiatową i aromatem orzechów. Idealna na uspokojenie nerwów po ciężkim dniu. Herbata owocowa truskawka/czarna porzeczka Bardzo smaczna herbata, mocno owocowa. Zawiera duże kawałki jabłek, dzikiej róży, czarnego bzu, truskawek i porzeczek. Ciekawego smaku nadają jej z kolei rodzynki i kwiaty hibiskusa. Ze względu na brak teiny nie pobudza, więc można spokojnie popijać ją na okrągło. :) Rooibos zimowy Uwielbiam rooibos
Poranek na słodkoPączki z dziurką, zwane też oponkami lub donutami to świetny pomysł na karnawałowe party :) Polecam szczególnie w zdrowej wersji czekoladowej! *** PĄCZKI "TRUSKAWKA W CZEKOLADZIE" /przepis własny/ Składniki: 45 g ekologicznej mąki pszennej graham 10 g zmielonych migdałów ciętych bio 10 g kakao w proszku 1 jajko łyżka syropu truskawkowego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oliwy z oliwek
Poranek na słodkochoć z własnej uprawy), jednak smakowały niemal tak samo dobrze, jak świeże! Kasza jaglana gotowana z wodą różaną podana z domowym musem jabłkowym, jogurtem z masłem orzechowym, malinami, poziomkami, truskawkami, surowymi pistacjami i świeżo mieloną wanilią burbońską ( Herbaria.de
Poranek na słodkonadaje wyrazistego akcentu. Takie ciepłe "comfort food" skutecznie rozleniwia, a więc na niedzielę jak znalazł :) Waniliowa owsianka z opiekanym musli makowym, pestkami dyni, domowym sosem czekoladowym i truskawkami
Poranek na słodkopłaska łyżka pasty sezamowej pomarańczowej płaska łyżka pasty sezamowej naturalnej dwie łyżki cukru z kwiatu kokosa szczypta soli łyżeczka masła do natłuszczenia foremek Do podania: tahini kakaowa i truskawki Przygotowanie : Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać mąkę sezamową i cukier. Ponownie zmiksować. Rozdzielić masę na dwie części. Do jednej dodać łyżkę tahini pomarańczowej, do drugiej
Poranek na słodkoJeśli chodzi o makaron - pierwszy raz spotykam się z wersją wielozbożową. Dzięki dodatkowi mąki żytniej ma słodkawy zapach, który unosi się podczas gotowania. Uwielbiam go łączyć z serkiem wiejskim, truskawkami, masłem kakaowym i płatkami kokosa. Pyszności! Najnowszą kategorią w ofercie są susze warzywne - które widzę po raz pierwszy i... jestem mile zaskoczona. Cebulka pachnie jak prażona i świetnie pasuje
Poranek na słodkobudyniowego duże jajko szczypta soli kilka kropel ekstraktu migdałowego 2 drobno pokruszone ciasteczka migdałowe bez dodatku cukru łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy 4 kostki tagatozy łyżka musu truskawkowego truskawka do dekoracji Twaróg i batata zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać proszek budyniowy, ekstrakt i rozkruszone kostki tagatozy. Ponownie zmiksować. Na koniec dodać pokruszone ciasteczka i wymieszać
Poranek na słodkozimno, extra virgin. Ma świeży, owocowy smak, rzadko spotykany w przeciętnych oliwach z supermarketu - lubię ją w sałatkach owocowo - warzywnych, np. z rukolą i gruszką albo ze szpinakiem i truskawkami. 8) Bio olej rzepakowy - również tłoczony na zimno, dobry do zup czy sałatek. Ja osobiście najchętniej dodaję go do krupniku i sałatki z buraczków. 9) Wegańskie żelki
Poranek na słodkomoreli lekko się "rozpłyną" dlatego też ważne jest jedynie lekkie ich spłaszczenie. 5. Podawać z dowolnymi dodatkami (u mnie SukrinMelis jako cukier puder, sos kakaowo-rumowy, truskawki i morele). Smacznego
Poranek na słodko