kolor warzywa. Po prostu wyjmuję z torebki tyle szpinaku ile potrzebuję a resztę mogę dalej przechowywać bez obawy, że zwiędnie. Zielone ciasto świetnie smakowało w postaci tarty z truskawkami a teraz jego jesienna wersja, z orzechami, też nas uwiodła. Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliwości to podpowiem, że w wypieku nie czuć szpinaku więc nawet osoby, które go nie lubią chętnie
Smaczna PyzaJesień już za progiem. W powietrzu czuć chłód, zapowiedź nadchodzących dni. Tegoroczne lato gościło jednak u nas długo. Nie pamiętam, żeby wrzesień był taki ciepły. Największym zaskoczeniem są truskawki, które widuję jeszcze na straganach. Nasze polskie i w cenach wcale nie zaporowych, bo około 7-8 zł za kilogram. Dzisiaj jednak chcę Was zaprosić na babeczki z jabłkami
Codzienna kuchnia niecodziennajest w cieście drożdżowym, a ciasto ryżowe w cieście kruchym. Co do owoców, wybrałam śliwki, bo jeszcze jest na nie sezon, ale piekłam to ciasto również z malinami i truskawkami. Można użyć zarówno owoców świeżych, jak i mrożonych. Składniki na blaszkę 25x35 cm: Owoce: 1 kg śliwek 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 płaska
Trzeci talerzPrzepadliśmy jeśli chodzi o ciastka z truskawkami z Lidla, nie możemy im się oprzeć. Z racji tego, że ten mamy nie po drodze (a szkoda) musiałam w domowym zaciszu odtworzyć ciastko pod względem smaku i wyglądu. Smak udał się na pewno bardziej niż wygląd, z resztą.. oceńcie sami. Ciastka są przepyszne, nie wymagają wiele pracy. Do wypieku użyłam mąki
MamaOskarkabitej śmietany. Czekoladę połamać na małe kawałki. Wlać słodką śmietankę. Podgrzewać na wolnym ogniu , mieszając cały czas, aż czekolada się rozpuści. Deser udekorować polewą czekoladową i owocami ( np, truskawkami
Pysznosci Babci BasiPrzedstawię teraz składniki podstawowe : SER BIAŁY, JOGURT NATURALNY, KEFIR, Składniki dodatkowe : bakalie, rodzynki,suszone śliwki i morele, migały, orzechy: włoskie, nerkowce, laskowe. Owoce : maliny, truskawki, jabłka, gruszki, pomarańcze, brzoskwinie, żurawina. Warzywa : cebula, papryka, ogórek, rzodkiewki. chrzan, czosnek, inne : lubczyk, kolendra, wiórki kokosowe, cynamon, prawdziwe kakao, koper i przyprawy : wszystkie, oprócz soli
Pysznosci Babci Basiszybko się palą. Gdy się ładnie zrumienią studzimy i obsypujemy boki tortu. Na tak przygotowany tort wkładamy owoce, wg uznania ( nie kiwi, bo galaretka topnieje !) , ja dałam mrożone truskawki przekrojone na pól. Przygotowałam jedną galaretkę rozpuszczoną w półtorej szklance gorącej wody i tężejącą zalałam tryskawki. Tort włożyłam na kilka godzin do lodówki . Najlepiej smakuje następnego dnia I gotowe
Pysznosci Babci Basibudyń śmietankowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 1 żółtko Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń w zalewie dowolne miękkie owoce (truskawki, maliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce
Świat CiastaPrzedstawiałam Wam już pampuchy z owocami np. z jagodami czy z truskawkami. Dziś pokażę Wam przepis na pampuchy które można wykorzystać do mięs, gulaszów i sosów. Są pyszne, puszyste i bardzo fajnie wchłaniają sosy wszelakie. Ja podałam je z gulaszem z pręgi wołowej. Pyszny obiad na stół wjechał, polecam. Pampuchy - kluski na parze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieklasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru Schłodzona puszkę mleka otwórz ( nie wstrząsaj i nie przewracaj puszki) i delikatnie
Kuchnia bezglutenowawiśniami i kruszonką Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką Bezglutenowa tarta z szynką i młodym groszkiem Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami Bezglutenowa tarta z łososiem i cukinią Bezglutenowa tarta z kurczakiem i serem feta
Kuchnia bezglutenowaletni obiad lub drugie śniadanie. Danie to bomba błonnikowa, Danie jest pyszne i idealne na upały. Polecam gorąco! SKŁADNIKI na 2 porcje: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 szklanka truskawek 1 szklanka malin ok. 00 g świeżego zielonego groszku opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek Komosę ugotuj w 1 szklance lekko osolonej wody. Przestudź. Groszek obierz, zalej wrzątkiem i gotuj
Kuchnia bezglutenowaserka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru 30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki) 2 galaretki malonowe lub truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż
Kuchnia bezglutenowamascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżeczka likieru kawowego lub ew. łyżeczka kawy rozpuszczonej w łyżce wody dekoracja: świeże owoce sezonowe: u mnie jeżyny, truskawki, maliny, borówka Beza: Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 okręgi o średnicy około 20 cm (ja po prostu odrysowałam miseczkę). Białka ubij mikserem na sztywno
Kuchnia bezglutenowaochoty na małe, słodkie co nieco. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 2 porcje. Produkty szklanka kaszy jaglanej, szklanka mleka, łyżka kakao, łyżka miodu, orzechy, gorzka czekolada, maliny, truskawki lub dżem owocowy do smaku. Przygotowanie Kasze jaglaną wsyp do garnka i zalej mlekiem. Gotuj, aż całe mleko wsiąknie i kasza zmięknie. Gdy kasza ostygnie przełóż ją do wysokiego naczynia
Fit&Fast Kitchen