truskawki - 19764 przepisów (strona:930/1318)

Ciasto szpinakowe z bakaliami 245

kolor warzywa. Po prostu wyjmuję z torebki tyle szpinaku ile potrzebuję a resztę mogę dalej przechowywać bez obawy, że zwiędnie. Zielone ciasto świetnie smakowało w postaci tarty z truskawkami a teraz jego jesienna wersja, z orzechami, też nas uwiodła. Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliwości to podpowiem, że w wypieku nie czuć szpinaku więc nawet osoby, które go nie lubią chętnie

Smaczna Pyza
Proste waniliowe babeczki z jabłkami 144

Jesień już za progiem. W powietrzu czuć chłód, zapowiedź nadchodzących dni. Tegoroczne lato gościło jednak u nas długo. Nie pamiętam, żeby wrzesień był taki ciepły. Największym zaskoczeniem są truskawki, które widuję jeszcze na straganach. Nasze polskie i w cenach wcale nie zaporowych, bo około 7-8 zł za kilogram. Dzisiaj jednak chcę Was zaprosić na babeczki z jabłkami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto ryżowe ze śliwkami 413

jest w cieście drożdżowym, a ciasto ryżowe w cieście kruchym. Co do owoców, wybrałam śliwki, bo jeszcze jest na nie sezon, ale piekłam to ciasto również z malinami i truskawkami. Można użyć zarówno owoców świeżych, jak i mrożonych. Składniki na blaszkę 25x35 cm: Owoce: 1 kg śliwek 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 płaska

Trzeci talerz
Półfrancuskie na twarogu z budyniem i truskawkami 149

Przepadliśmy jeśli chodzi o ciastka z truskawkami z Lidla, nie możemy im się oprzeć. Z racji tego, że ten mamy nie po drodze (a szkoda) musiałam w domowym zaciszu odtworzyć ciastko pod względem smaku i wyglądu. Smak udał się na pewno bardziej niż wygląd, z resztą.. oceńcie sami. Ciastka są przepyszne, nie wymagają wiele pracy. Do wypieku użyłam mąki

MamaOskarka
Brzoskwiniowe pucharki babci Basi 190

bitej śmietany. Czekoladę połamać na małe kawałki. Wlać słodką śmietankę. Podgrzewać na wolnym ogniu , mieszając cały czas, aż czekolada się rozpuści. Deser udekorować polewą czekoladową i owocami ( np, truskawkami

Pysznosci Babci Basi
Rada – dodatki do białego sera babcia Basia 145

Przedstawię teraz składniki podstawowe : SER BIAŁY, JOGURT NATURALNY, KEFIR, Składniki dodatkowe : bakalie, rodzynki,suszone śliwki i morele, migały, orzechy: włoskie, nerkowce, laskowe. Owoce : maliny, truskawki, jabłka, gruszki, pomarańcze, brzoskwinie, żurawina. Warzywa : cebula, papryka, ogórek, rzodkiewki. chrzan, czosnek, inne : lubczyk, kolendra, wiórki kokosowe, cynamon, prawdziwe kakao, koper i przyprawy : wszystkie, oprócz soli

Pysznosci Babci Basi
Domowy tort Hawana babci Basi ! 305

szybko się palą. Gdy się ładnie zrumienią studzimy i obsypujemy boki tortu.   Na tak przygotowany tort wkładamy owoce, wg uznania ( nie kiwi, bo galaretka topnieje !) , ja dałam mrożone truskawki przekrojone na pól. Przygotowałam jedną galaretkę rozpuszczoną w półtorej szklance gorącej wody i tężejącą zalałam tryskawki. Tort włożyłam na kilka godzin do lodówki . Najlepiej smakuje następnego dnia I gotowe

Pysznosci Babci Basi
Tartaletki z kremem budyniowym i owocami 157

budyń śmietankowy 3 łyżki mąki pszennej 6 łyżek cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 1 żółtko Dodatkowo: duża puszka brzoskwiń w zalewie dowolne miękkie owoce (truskawki, maliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce

Świat Ciasta
Pampuchy - kluski na parze 180

Przedstawiałam Wam już pampuchy z owocami np. z jagodami czy z truskawkami. Dziś pokażę Wam przepis na pampuchy które można wykorzystać do mięs, gulaszów i sosów. Są pyszne, puszyste i bardzo fajnie wchłaniają sosy wszelakie. Ja podałam je z gulaszem z pręgi wołowej. Pyszny obiad na stół wjechał, polecam. Pampuchy - kluski na parze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bezmleczna, wegańska bita śmietana 184

klasyczna, zwierzęca bita śmietanka. Idealnie nadaje się do ciast, deserów czy po dodatku żalatyny czy agaru do przełożenia tortów i biszkoptów. Banalna w wykonaniu. Cudownie smakuje z miseczką truskawek :) SKŁADNIKI: 1 puszka mleka kokosowego  pełnotłustego schłodzonego przez min. dobę w lodówce 2 łyżki cukru pudru Schłodzona puszkę mleka otwórz ( nie wstrząsaj i nie przewracaj puszki)  i  delikatnie

Kuchnia bezglutenowa
BEZGLUTENOWE TARTY NA SŁODKO I SŁONO 197

wiśniami i kruszonką Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką Bezglutenowa tarta z szynką i młodym groszkiem Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami Bezglutenowa tarta z łososiem i cukinią Bezglutenowa tarta z kurczakiem i serem feta

Kuchnia bezglutenowa
Quinoa z owocami i kremem z zielonego groszku 146

letni obiad lub drugie śniadanie. Danie to bomba błonnikowa, Danie jest pyszne i idealne na upały. Polecam gorąco! SKŁADNIKI na 2 porcje: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 szklanka truskawek 1 szklanka malin ok. 00 g świeżego zielonego groszku opcjonalnie: 1 łyżka oliwy z oliwek Komosę ugotuj w 1 szklance lekko osolonej wody. Przestudź. Groszek obierz, zalej wrzątkiem i gotuj

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 171

serka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru  30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki)  2 galaretki malonowe lub truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż

Kuchnia bezglutenowa
Tort bezowy z owocami leśnymi 198

mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kawy mielonej 1 łyżeczka likieru kawowego lub ew. łyżeczka kawy rozpuszczonej w łyżce wody dekoracja: świeże owoce sezonowe: u mnie jeżyny, truskawki, maliny, borówka Beza: Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 okręgi o średnicy około 20 cm (ja po prostu odrysowałam miseczkę). Białka ubij mikserem na sztywno

Kuchnia bezglutenowa
Mus kakaowy z kaszy jaglanej 152

ochoty na małe, słodkie co nieco. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 2 porcje. Produkty szklanka kaszy jaglanej, szklanka mleka, łyżka kakao, łyżka miodu, orzechy, gorzka czekolada, maliny, truskawki lub dżem owocowy do smaku. Przygotowanie Kasze jaglaną wsyp do garnka i zalej mlekiem. Gotuj, aż całe mleko wsiąknie i kasza zmięknie. Gdy kasza ostygnie przełóż ją do wysokiego naczynia

Fit&Fast Kitchen

Proponowane wyszukiwania