truskawki - 19264 przepisów (strona:525/1285)

Maślankowe pancakes z sosem truskawkowym 130

łyżki cukru szczypta soli 200 ml maślanki 2 łyżki oleju 200 g mąki orkiszowej 630 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu olej do smażenia truskawki Wykonanie: jajka ubić z cukrem na puszysty kogel-mogel około 3 minuty. Dodać sól i cynamon, olej i maślankę, następnie wmieszać w 3 ratach mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Odstawić(...)minuty z każdej strony. Odwracać na drugą stronę jak na powierzchni placuszka ukażą się "bąbelki" upieczone ułożyć w 2 "stosiki". Podawać z sosem truskawkowym ( przepis tutaj ) i pokrojonymi truskawkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy budyń waniliowy z sosem truskawkowym 166

łyżka masła (można użyć oleju kokosowego) 2 żółtka 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej (w zależności od tego czy budyń ma być mniej, czy bardziej gęstszy) Sos: 150-200g truskawek 1-2 łyżki cukru pudru (użyłam zmielonego ksylitolu) 2/3 mleka zagotować z dodatkiem masła/oleju.   Resztę wymieszać z cukrem, roztrzepanymi żółtkami oraz mąką ziemniaczaną. Całość połączyć z gotującym się(...)należy ciągle mieszać (aby nie powstały grudki) do momentu zgęstnienia masy i następnie zdjąć z ognia. Deser przelać do foremek (miseczek) i po ostudzeniu schłodzić w lodówce. Przygotować sos. Truskawki z cukrem zmiksować blenderem (kilka zostawić do dekoracji). Sos można delikatnie podgrzać (opcjonalnie) i polać nim stężały budyń. Budyń można spożywać na ciepło - bez schładzania.   Naturalne i zdrowe produkty

Di gotuje
domowe mleko truskawkowe 120

składniki: 100 g truskawek bez szypułek 500 ml mleka 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżki cukru kryształu wykonanie: Truskawki myjemy, dodajemy do nich cukier kryształ oraz cukier z wanilią (ilość cukru dodajemy wg własnego smaku) i blendulemy na mus. Wlewamy zimne mleko (możemy je również wcześniej zagotować i wystudzić). Całość miksujemy o połączenia się składników. Podajemy schłodzone

Domowy Smak Jedzenia
Przepisy z truskawkami 257

Przygotowałam dla Was małe zestawienie wszystkich przepisów z truskawkami, które do tej pory pojawiły się na blogu (kliknij w obrazek). Zakładkę znajdziecie również po prawej stronie bloga. W tym sezonie mam jeszcze dla Was kilka przepisów z wykorzystaniem truskawek, które również podepnę do tego zestawienia. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś smakowitego dla siebie

My simple kitchen
truskawkowe chia ciasto- mrożone 151

ukrywa w sobie owe ciasto. Nic innego tylko się zajadać, grzechem jest go nie spróbować. SKŁADNIKI: SPÓD: 1/2 szklanki migdałów 3/4 szklanki łuskanego słonecznika 3/4 szklanki żurawiny MASA: 150g truskawek 6 łyżek nasion chia banan łyżka ksylitolu (opcjonalnie) WYKONANIE: Migdały, słonecznik i żurawinę zalewamy wodą i odstawiamy na ok 20 min, następnie odcedzamy i dokładnie razem blendujemy. Masa powinna być(...)zbita. Przekładamy ją do aluminiowej formy.  Truskawki miksujemy razem z bananem i ksylitolem. Do zmiksowanych składników dodajemy nasiona chia i całość energicznie mieszamy. Musimy uważać, żeby nie powstały nam grudki. Masę przelewamy do aluminiowej formy jako kolejną warstwę. Ciasto odkładamy do zamrażarki na kilka godzin

healthy dreams
Pastelowe Desereki Z Truskawkami 401

Galaretka Winiary z pianką o smaku owoców leśnych jeśli lubimy bardziej słodkie deserki to do dosłodzenie możemy użyć 1-2 łyżeczki ksylitolu lub cukru pudru Parę średniej wielkości truskawek 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i odstawiamy do tężenia. 2. Kiedy galaretka zacznie tężeć, miksujemy ją z 6-7 łyżkami jogurtu greckiego - jeśli jest(...)mało słodkie możemy dosłodzić cukrem pudrem. Truskawki kroimy w plasterki i "przyklejamy" do boków słoiczka/szklanek. Zalewamy ostrożnie zieloną galaretka wymieszaną z jogurtem i chowamy do lodówki. 3. Galaretkę z pianką rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody i przestudzamy ja do temp. pokojowej i natychmiast zalewamy do pełna nasze słoiczki, zamykamy bądź przykrywamy folia słoiczki i odstawiamy do lodówki

Gotowanie...to proste !
lemoniada truskawkowo różana 160

składniki: 1000 ml wody ok. 25 g świeżych płatków róży 1 limonka (sparzona i wyszorowana) 5 truskawek sok z 1 cytryny świeże listki męty 1 łyżka syropu z mniszka lub miodu lub cukru (do smaku) kostki lodu wykonanie: Płatki róży przepłukujemy zimną wodą. Ok. 2/3 część płatków zalewamy 500 ml ciepłej wody wymieszanej z sokiem z cytryny. Mieszamy i odstawiamy(...)woda stanie się ciemno różowa. Następnie odcedzamy. Do dzbanka wkładamy pozostałą część świeżych płatków róży, limonkę pokrojoną w plasterki, przekrojone truskawki, listki mięty, wlewamy wodę różaną i dopełniamy pozostałą wodą. Całość dosładzamy np. syropem z mniszka i dodajemy kostki lodu. *Proporcje składników możemy dowolnie zmieniać Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Kasza bulgur z owocami 196

zdrowo, to cały czas mam trochę kilogramów za dużo, głównie przez nieregularne jedzenie i spożywanie największych posiłków głównie wieczorami.   Składniki :  50g kaszy bulgur  kilka truskawek kilka pestek granatu  kiwi  kilka borówek amerykańskich  sok z 1/4 grejpfruta  Do pojemnika do gotowania ryżu wsypujemy kasze bulgur, zalewamy wrzątkiem zarówno kaszę, jak i pojemnik na wodę(...)urządzeniu do gotowania na parze i włączamy na 13 minut. W tym czasie myjemy owoce, truskawki kroimy na ćwiartki, kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Pestki granatu wyjmujemy z całego owocu, a borówki tylko myjemy. Po wyłączeniu się parowaru łączymy kasze z owocami i zalewamy sokiem z grejpfruta, po czym wkładamy danie na minimum 2 godziny do lodówki. Czekam

Parowar Faceta
Korzenny dżem truskawkowy 133

zagęszczenia użyłam nowości- cukru żelującego na bazie stewii  dzięki temu dżem wychodzi mniej kaloryczny, a nie zmienia co ważne-smaku. Polecam! Składniki: 2 kg świeżych truskawek 4 baldachimy kwiatów czarnego bzu 2 torebki  cukru żelującego ze stewią 1 laska kory cynamonowej 2 cm korzenia świeżego imbiru Szczypta mielonego kardamonu Szczypta mielonej gałki muszkatołowej Sposób przygotowania: Truskawki obieramy

Wanilia i Kardamon
Koktajl truskawkowy z zarodkami pszennymi 238

Uwielbiam koktajle ale jeszcze bardziej lubię łączyć je z ciekawymi dodatkami. Zarodki pszenne mają słodki posmak i wspaniale komponują się z truskawkami. Składniki 400 ml zsiadłego mleka 800 g truskawek 1-2 łyżki cukru pudru lub miodu 2 łyżki zarodków pszennych … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Placuszki truskawkowe 166

Składniki: ok. 20 dkg truskawek 1/2 szkl mleka 3/4 szkl mąki krupczatki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka octu winnego Przygotowanie: Truskawki obrane … Czytaj dalej Placuszki truskawkowe

czarrna od kuchni
Deser truskawkowy z chia 160

Składniki: ok. 1/2 kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej 1 szklanka mleka 1 łyżka syropu klonowego 3,5 łyżki nasion chia 1 łyżeczka młodego jęczmienia Przygotowanie: Truskawki obrać z szypułek i zmiksować … Czytaj dalej Deser truskawkowy z chia

czarrna od kuchni
Sorbet truskawkowo-bananowy. 125

przygotowania tych lodów użyłam mrożonych truskawek i świeżego banana. Dzięki czemu właściwie od razu można cieszyć się smakiem deseru. Pyszny, zdrowy i bardzo prosty w przygotowaniu. Można dodać trochę słodkiej śmietanki i nadać im kremową konsystencję. Będą wymagały wówczas mrożenia. Jeżeli, tak jak ja, robicie lody bez użycia maszynki to pamiętajcie, aby co pewien czas miksować mieszankę. Unikniemy wtedy kryształków(...)promienie słoneczne, na trasie między kanapą a telewizorem w trakcie pierwszego meczu reprezentacji Polski. Wyobrażacie sobie, jakie to było trudne zadanie ;) Na szczęście wygraliśmy! Huurrra!!! Składniki: 500 g mrożonych truskawek 1 banan substancja słodząca (miód, syrop klonowy itp., opcjonalnie) Wykonanie: Owoce zmiksować blenderem. Podawać od razu. Jeżeli wolicie lody bardziej zmrożone, wstawić do zamrażarki na 2 godziny

zadanie-gotowanie
Ciasto z truskawkami i białą czekoladą 105

jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 4 płaskie łyżki majonezu 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru 32 g cukru waniliowego szczypta soli, świeże truskawki 1 tabliczka białej czekolady Sposób przygotowania: Białka jaj oddzielam od żółtek miksuję  na sztywną lśniącą pianę dodaję  w trakcie nie przerywając ucierania cukier i cukier waniliowy, Dodaję żółtka oraz(...)mikserem na najniższych obrotach, do całkowitego połączenia, wylewam do wyłożonej pergaminem blaszki o wym 12/39 cm. Lub do 4 mniejszych papierowych keksówek. Na koniec ciasto posypuję pokrojonymi świeżymi truskawkami, piekę około 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, lejącą polewam ciasto. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
BIAŁE SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI 112

Połączenie może niecodzienne, lecz bardzo wiosenne: szparagi występują w tej... Artykuł BIAŁE SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania