truskawki - 19264 przepisów (strona:404/1285)

TRUSKAWKOWA KOSTKA 128

st.C .  Gdy biszkopt ostygnie ściąć wierzchnią warstwę,zostawiając 3/4 ciasta na spód. Górną warstwę pokruszyć,najlepiej zrobić to blenderem.  Masa truskawkowa: ok 800 g truskawek  2 galaretki truskawkowe Umyte truskawki zmiksować, dodać suche galaretki - masę podgrzewać do rozpuszczenia galaretki. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone  1-2 łyżki cukru(...)dwie części. Biszkopt nasączyłam spirytusem z cytryną by był bardziej wilgotny i wyrazisty w smaku. Na tak przygotowany spód wyłożyć jedną część masy śmietankowej. Następnie wylać zmiksowane,lekko tężejące truskawki. Wstawić do lodówki do stężenia. Gdy masa truskawkowa jest sztywna można wyłożyć drugą część masy śmietankowej.  Z odciętej góry biszkoptu zrobić kruszonkę i posypać wierzch . Ciasto wstawić do lodówki

Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopt z kremem czekoladowym, owocami i galaretką + film 69

pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g kremu czekoladowego 1 opakowanie zielonej galaretki o dowolnym smaku ulubione owoce ( truskawki, banany, borówki, winogrona ) przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier kryształ i cukier waniliowy. Następnie do ubitej piany(...)pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała. Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopcie dokładnie rozsmarowujemy krem czekoladowy. Truskawki przekrawamy na pół, banany kroimy w plastry. Na wierzchu ciasta układamy ulubione owoce ( ja użyłam truskawek, bananów, borówek i czerwonych winogron). po czym polewamy je lekko tężejącą galaretką. Tak przygotowane

Smakowite Dania
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 89

wychodzi! Jest bardzo proste w przygotowaniu i przepyszne, delikatnie wilgotne ze śliwkami i fantastyczną kruszonką migdałową. Ciasto drożdżowe oczywiście można upiec z innymi niż śliwki owocami, mogą to być truskawki , brzoskwinie, lub jabłka . Może być z kruszonką lub tylko posypane grubym cukrem wymieszanym z cynamonem. Do ciasta można podać dżem, miód, masełko lub co tam lubicie. Pamiętajcie , że ciasto drożdżowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Tartaletki z ganaszem i malinami 67

który nadaje całości niepowtarzalny smak! Koniecznie spróbujcie, tartaletki z takim nadzieniem mogą zagościć na najbardziej wykwintnym przyjęciu! Najlepsze są po schłodzeniu i zastygnięciu kremu, tartaletki można również podać z truskawkami, borówkami, czy poziomkami. Koniecznie spróbujcie!!! Print Tartaletki z ganaszem i malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kruche ciasto i krem czekoladowy w połączeniu z migdałami

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto drożdżowe – sypane 67

który ma ich bardzo dużo. Zmniejszyłam ilość o połowę, czyli ze 100g na 50, a olej zastąpiłam stopionym masłem. Szczególnie polecam w odchudzonej wersji:) 🍰 Drożdżowe wariacje Ciasto drożdżowe z truskawkami Ciasto drożdżowe-mini Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką Ciasto drożdżowe-matcha Puszyste ciasto, idealne na śniadanie lub do popołudniowej kawy. Ciasto drożdżowe – sypane znika błyskawicznie! Przepis nadesłała jedna

SprawdzonaKuchnia.pl
Creme brulee kokosowy z mango 60

Wiem, że nie zawsze można kupić dojrzałe mango, w takiej sytuacji możecie użyć mango z puszki lub przygotować mus z innych owoców. Fantastycznie będzie komponował się ananas, maliny lub truskawki. Deser po schłodzeniu, a przed podaniem posypujemy cukrem, a następnie karmelizujemy. Żeby skarmelizować cukier najlepiej użyć palnika cukierniczego, jeśli go nie macie, możecie wstawić foremki do mocno nagrzanego piekarnika. Piekarnik

SprawdzonaKuchnia.pl
Pavlova z figami 66

Wiech przy tego typu deserach zawsze proponuję udekorować świeżymi owocami. Słodka beza i lekki krem potrzebuje przełamania, dodania świeżości. Dziś użyłam pięknych i przepysznych figi , zawsze doskonale sprawdzają się truskawki, maliny i borówki amerykańskie. Zapraszam i smacznego! Print Pavlova z figami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Królewski tort bezowy Pavlova z figami! Course Desery Cuisine

SprawdzonaKuchnia.pl
Placuszki z jagodami 72

trudno w środku zimy, ale w sklepie z pewnością znajdziecie mrożone. Użyłam jagód kaukaskich inaczej zwanych kamczackich, ale każde inne będą równie dobre. Oczywiście do placuszków można dodać maliny, truskawki, banany czy jabłka, z każdym dodatkiem smakują wspaniale. Do placuszków proponuję podać śmietanę, miód lub cukier puder, owoce takie jak jagody są dość kwaśne, więc odrobina słodyczy jest wskazana. Placuszki

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki z malinami 66

Czas czytania: 2 min W kalendarzu jeszcze zima, za oknem wiosna, a ja myślami jestem już przy lecie 🙂 Marzą mi się soczyste maliny, słodkie truskawki, pyszne borówki… na te świeże smakołyki trzeba będzie jeszcze trochę poczekać, ale od czego są zamrażarki?! Właśnie tam ukryłam odrobinę lata, więc będą dziś drożdżówki z malinami! Kwaśną nutę malin złamałam białą czekoladą, która

SprawdzonaKuchnia.pl
Muffinki z rabarbarem 69

smaku. Mają one odrobinę innej konsystencję niż jakiekolwiek inne muffinki. Dość ciężkie i sycące z cudownym posmakiem kwaśnego rabarbaru. Na bazie tego przepisu robiłam również muffiny z dodatkiem malin, truskawek i borówek amerykańskich , pomarańczy i wszystkie smakują również wybornie, polecam gorąco! A może spróbujecie muffinki z dynią ? Print Muffinki z rabarbarem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill

SprawdzonaKuchnia.pl
Smoothie pomarańczowo-bananowy 83

gęstą, niemalże kremową konsystencję co szybko zaspokaja pierwszy poranny głód. Dzisiejsza propozycja jest z owoców egzotycznych, takie rano były w domu, ale wiosna otwiera przed nami wiele możliwości. Truskawki, borówki, czereśnie, poziomki, można dodawać do nich świeże zioła takie jak bazylia, mięta, melisa lub natka pietruszki. Szpinak, którego użyłam dziś do przygotowania napoju, dodaje pięknego koloru i fajnego smaku. Smoothie

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi ze szpinakiem 74

Czas czytania: 2 min Pierogi ze szpinakiem Kilka przepisów na pierogi podałam już jakiś czas temu. Były to pierogi ruskie , pierogi z truskawkami , borówkami , soczewicą i grzybami, oraz z dynią i kilka innych propozycji. Przyszedł czas na pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Szpinak w połączeniu z twarogiem oraz przypieczoną cebulą i czosnkiem daje wyśmienity smaku. Wszystko doprawiłam odrobiną gałki muszkatołowej

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta malinowo-rabarbarowa 69

warstwa kruchego ciasta będzie niesmaczna i mimo dobrego przepisu, twarda. I po trzecie, oczywiście pyszny wkład do tarty dziś są to mrożone maliny i rabarbar , ale możecie zastąpić je truskawkami, które pojawiły się już w sklepach. Cudownym zwieńczeniem naszej tarty jest lekka beza , którą kochamy wszyscy. Kropką nad „i” są przypieczone złote płatki migdałów, to jest jak korona

SprawdzonaKuchnia.pl
Pierogi z borówkami i serem 69

Czas czytania: 2 min Pierogi z letnimi owocami takimi jak truskawki, jagody, brzoskwinie czy dzisiejsze borówki to obowiązkowe danie wakacyjne. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiej kombinacji, to zapraszam na dzisiejsze pierogi z borówkami i serem. Borówki, twaróg i cynamon tworzą bardzo udane, smaczne połączenie. Wiem, że lepienie pierogów jest dość pracochłonne, ale warto czasami poświęcić godzinkę na ich przygotowanie. Warto

SprawdzonaKuchnia.pl
Sok z porzeczek 79

Czas czytania: 3 min Sok, tego zabraknąć u mnie nie może! Na zimę zawsze robię zapas soku z truskawek, malin i porzeczek, bo wiadomo, że szklaneczki domowego soku nic nie zastąpi. Sok z porzeczek z dodatkiem mięty to jeden z moich ulubionych soków jest orzeźwiający i bardzo smaczny. Latem można podawać go z dużą ilością lodu, a zimą w formie

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania