truskawki - 19264 przepisów (strona:412/1285)

TOP 3 lodów na patyku - Instagram cz. VII 115

smaki bardziej słodkie czy cytrynowe pod siebie. Do foremek wlewać jogurt i co chwilę wcisnąć parę borówek do środka. Zamrozić i już :) Proteinowe lody truskawkowo-czereśniowe Składniki: -250g truskawek -miarka odżywki białkowej (u nas waniliowa słodzona stewią i erytrytolem) -jogurt Skyr -erytrytol lub inne słodzidło jeśli według Was jest potrzebne -kilka truskawek i czereśni pokrojonych w plastry/mniejsze kawałki Truskawki

Candy Pandas
Chłodnik pomidorowo-truskawkowy 110

Taka wersja chłodnika sprawdza się, zapewniamy. Składniki: 1 kg truskawek 1 kg pomidorów malinowych 1 pęczek bazylii sól, pieprz Przygotowanie: Truskawki umyłem, obrałem. Przekroiłem każdą na ćwiartki. Pomidory umyłem i obrałem je ze skórki. Pokroiłem na kawałki. Truskawki i pomidory zmiksowałem dodając pociętą bazylię. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki

R'n'G Kitchen
Ciasto jogurtowe z truskawkami 138

pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 2 łyżki cukru z wanilią 25 g roztopionego masła lub oleju 2 duże jaja 1 szkl.jogurtu naturalnego około 500 g truskawek cukier puder do posypania Do naczynia Thermomix założyć motylek, wbić jajka i wsypać  cukier (zwykły i waniliowy). Ubijać czas 5 min/obr.4. Wyjąć motylek, dodać resztę składników : mąka(...)proszek do pieczenia, masło, jogurt. Wymieszać pomagając sobie kopystką – czas 20s/obr.2 Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Truskawki pokroić na mniejsze części. Na blaszkę wyłożoną papierem wyłożyć ciasto, na wierzchu ułożyć truskawki. Piec 30-35 min w temperaturze 180 stopni, góra-dół, do suchego patyczka.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Przepyszny koktajl z ananasem i truskawkami 112

Witam serdecznie, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszny i orzeźwiający koktajl z ananasa i truskawek. Do przygotowania koktajlu będziemy potrzebowali: ananas 2 jabłka około 400 g truskawek szklanka wody niegazowanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Koktajl z ananasem Przygotowanie: Ananasa obieram, usuwam gniazda nasienne, przekrawam na pół i wycinam rdzeń, ananasa kroję na mniejsze kawałki(...)przekładam do pojemnika blendera. Obrane jabłko kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ananasa, dodaję wodę, truskawki i rozdrabniam blenderem. Koktajl jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Uwaga Babcia Gotuje
Ciasto z twarogiem, rabarbarem i truskawkami 121

owoców 60 g masła 200 g sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łodygi rabarbaru około 250 g truskawek 1-2 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 50 g masła 30 g cukru pudru laska wanilii 1 łyżka wiórków kokosowych 70 g mąki pszennej Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą rozcierając(...)palcami. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania ciasta. Umyty rabarbar kroimy na cieniutkie plasterki. Umyte, osuszone truskawki kroimy na ćwiartki. Owoce łączymy na sitku, posypujemy dwoma łyżkami cukru i odstawiamy do momentu aż puszczą sok. Następnie dokładnie osączamy je na ręczniku papierowym i oprószamy niewielką ilością mąki. Miękkie masło ucieramy z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku

Smaki Na Talerzu
Kruchy placek z truskawkami 115

Proste i przepyszne ciasto na miękkim, kruchym spodzie z dodatkiem kremu budyniowego i truskawek w galaretce. Idealne na upalne dni :) Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła (lub margaryny) 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek cukier waniliowy Krem budyniowy: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią lub wanilinowego 3 łyżki(...)mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 1-2 łyżki ajerkoniaku (można pominąć) 200 g miękkiego masła Na wierzch: ok. 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe  Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawić do stężenia. Wszystkie składniki na ciasto wyrobić na kruche ciasto. Wyłożyć na blaszkę (35 x 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuć widelcem

Świat Ciasta
Ciasto z kremem i truskawkami 144

Proste ciacho z truskawkami i kremem budyniowym. Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem budyniowy: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 3-4 łyżki, masło 200 g, dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa 2 szt, Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)powstał kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy ostygnięty budyń i cały czas ucieramy. Masę wykładamy na biszkopt i układamy na masie truskawki. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Gdy zaczną tężeć wylewamy galaretkę na wierzch ciasta. Ciasto przechowujemy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Deser truskawkowy 272

Sezon truskawkowy powoli dobiega końca, ale zanim świeże truskawki zniknął całkowicie z krzaczków zróbcie pyszny truskawkowy deser. Lekka pianka truskawkowa, odrobina galaretki oraz bita śmietana. Pycha!!! DESER TRUSKAWKOWY Składniki: (4 porcje) 500 g truskawek 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny (+1/3 szkl wody) galaretka truskawkowa 200 ml śmietany 30% (+ cukier puder do smaku(...)Przygotowanie: Truskawki myjemy, obrywamy szypułki i miksujemy blenderem, dodajemy cukier puder, mieszamy.. Mleko skondensowane ubijamy mikserem do otrzymania puszystej pianki. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy, a następnie mieszamy z pianką z mleka skondensowanego wymieszaną z truskawkowym musem.  Piankę truskawkową przekładamy do szklanek do połowy wysokości. Szklanki wstawiamy do lodówki. Galaretkę truskawkową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu, studzimy

Bon appetit mon amie
Truskawkowo szpinakowa polana 149

Przepyszne orzezwiajace ciasto z truskawkami. Ciasto: 2 szkl.mąki, 2 duże jajka, ¾ szkl.cukru, ½ szkl. oleju, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g mrożonego szpinaku Krem: 500 ml śmietany 30%, 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe, truskawki, sok do nasączenia WYKONANIE Ciasto: Szpinak rozmrażamy, odciskamy nadmiar wody. Jajka miksujemy z cukrem. Następnie dodajemy olej, szpinak, a na końcu mąki(...)upieczeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy sokiem. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy. Kremem przekładamy ciasto. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Truskawki obieramy z szypulek, dzielimy na pół. Układamy na kremie, zalewamy tezejaca galaretką

słodki bratek
Najlepsze ciasto z rabarbarem i kakao 162

jest bardzo smakowity. Ciasto jest wilgotne i lekko kwaskowe. Idealne na upalne dni. Na blogu znajdziecie również inne ciasta z rabarbarem  w roli głównej: Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Drożdżowe ślimaczki z rabarbarem Kakaowe ciasto z rabarbarem Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar(...)truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Najlepsze ciasto z rabarbarem i kakao Proporcje na formę o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kulinarne przygody Gatity
TORCIK KAWOWO - KARMELOWY NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 129

łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 - 3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku karmelu Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  0,5 kg truskawek ok. 20 sztuk okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie tężeć. Truskawki - wypłukać dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Szypułki należy usunąć tuż przed pokrojeniem, by woda nie przedostała się do środka i nie pogorszyła smaku Nasączenie - w 300 ml gorącej wodzie rozpuszczamy kawę

Ciastka - domowe słodkości
Crumble z rabarbarem i truskawkami 108

Crumble z orzeźwiającymi rabarbarem i dojrzewającymi w słońcu słodkimi truskawkami zapieczonymi pod chrupiącą kruszonką. Bardzo łatwy, szybki w przygotowaniu letni deser z sezonowymi owocami, który świetnie komponuje się z gałką ulubionych lodów. Składniki: Kruszonka: 160g mąki pszennej 70g masła 70g cukru 3 łyżeczki cukru wanilinowego Dodatkowo: 350g świeżych truskawek 350g rabarbaru 4 łyżki brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej masło(...)wysmarowania naczynia żaroodpornego Wykonanie: 1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Rabarbar umyć i pokroić w 1cm kawałki.  Owoce przełożyć do miski, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i całość dokładnie wymieszać. Następnie owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. 2. Kruszonka: Masło, mąkę i cukry wymieszać, rozetrzeć palcami aż powstaną okruchy kruszonki. 3. Owoce w naczyniu przysypać

Szalona Kuchnia Eweliny
Mus rabarbarowo-truskawkowy z białą czekoladą 109

czekolady. Sam opis wywołuje mrowienie w brzuchu i napływ śliny do ust. Wykonanie szybkie i nieskomplikowane – to do dzieła! Składniki (na 4 duże porcje): 4 łodygi rabarbaru 250g truskawek 250ml śmietanki kremówki tabliczka dobrej jakości białej czekolady 200g naturalnego serka homogenizowanego pół łyżeczki esencji waniliowej 2 łyżki mleka   Rabarbar myjemy, odcinamy końce i kroimy w kostkę. Wrzucamy(...)rondelka. Truskawki także myjemy, pozbawiamy szypułek, kroimy i dodajemy do rabarbaru. Całość wstawiamy na średni ogień i gotujemy, aż owoce się rozpadną – 10-12 minut. Ściągamy z ognia do całkowitego ostygnięcia.   Wystudzone owoce blendujemy na gładko. Jeśli chcemy mieć jednolicie gładki mus, bez pestek od truskawek, możemy dodatkowo przetrzeć owoce przez sito. Zblendowane owoce schładzamy w lodówce

Smaczna Strona
Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu 174

migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g umytych truskawek bez szypułek 2 łyżki soku z cytryny Masa jeżynowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 125g jeżyn 50ml mleka roślinnego Polewa: 100g gorzkiej czekolady bez cukru (użyłam(...)przełożyć do dwóch blaszek). Masa truskawkowa: 4. Orzechy nerkowca osączyć na sitku. Połowę orzechów przełożyć do miski i zblendować ręcznym mikserem, patrz FILM . Dodać ekstrakt waniliowy, syrop z agawy, truskawki i wszystko zmiksować na mus. Dodać soku z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę truskawkową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na około 1-2 godziny. Masa jeżynowa

Mała Cukierenka
Truskawki w czekoladzie 131

Dobry przysmak dla łasuchów, który szybko i łatwo przygotujemy. -- Truskawki myjemy i osuszamy na papierowych ręcznikach. -- Następnie rozpuszczamy czekoladę i w lekko przestudzonej maczamy truskawki. Potem całość schładzamy w lodówce. -- -- Serwujemy zimne w papilotkach do mufinnek lub na talerzyku. Smacznego

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania