piwo nie ma z nim nic wspólnego. Raczej nie jest to piwo dla panów tylko dla pań. Na etykiecie jest informacja, że jest z dodatkiem soku z truskawek jednak dla mnie bardziej są to poziomki :). Dla mnie to piwo okazało się bardzo słodkie (nie używam cukru na co dzień) i raczej nie pokusiałbym się o kolejną butelkę. Smak piwa również
cooklifeniektóre owoce (np. banan) warto skropić sokiem z cytryny, aby uniknąć nieestetycznego ciemnienia owoców. Szaszłyki Owocowe - Składniki: (na moją wersje szaszłyków) borówki amerykańskie czerwone winogrona kiwi banany mango truskawki patyczki do szaszłyków Szaszłyki Owocowe - Sposób przygotowania : Wszystkie owoce dokładnie myjemy. Kiwi, banany i mango kroimy na mniejsze kawałki. Kolejno wszystkie owoce nabijamy na patyczki do szaszłyków. Moje posty
Słodka Stronaserka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru ok. 80 g biszkoptów niewielka ilość mleka ok. 400 g dowolnych owoców, najlepiej mieszanki np. borówek, poziomek, truskawek, malin itp. Desery Owocowe Tiramisu - Sposób przygotowania: Kremówkę ubijamy, a następnie partiami dodajemy mascarpone ciągle mieszając. Na końcu łączymy z cukrem pudrem. Do kieliszków lub pucharków na przemian układamy: krem, biszkopty namoczone w mleku
Słodka StronaPolecam. Pavlova - Składniki: 150 ml białek 225 g cukru łyżeczka wódki 400 g śmietanki kremówki 30% fix do ubijania śmietany (opcjonalnie) ok. 350 g owoców (np. maliny, jagody, borówki, truskawki) Pavlova - Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając partiami (najlepiej po jednej łyżce) stopniowo dodajemy cukier. Na końcu wlewmy wódkę. Na papierze do pieczenia ołówkiem rysujemy
Słodka Stronaniej owoce i zalać drugą tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby wszystko dobrze zastygło. Kiedy przygotowujemy ten deser zimą, wtedy nie mamy możliwości użyć świeżych truskawek, wiśni czy innych sezonowych owoców. Ja mam na to sposób. Otóż używam owoców mrożonych, ale zalewam je galaretką zanim rozmrożą się. Wtedy owoce nie puszczają soku i smakują jak świeże
Codzienna kuchnia niecodziennawody lub dowolnego mleka roślinnego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy dowolne owoce do przybrania (np. melon, borówki, porzeczki, jeżyny, maliny, truskawki) Przygotowanie: Mleko, wodę, miód i nasiona chia dokładnie połączyć, mieszając wszystko razem za pomocą trzepaczki, a następnie przelać do 4 szklanek i wstawić na 3h lub całą noc do lodówki. Gotowy
Food Squaresoli i dodajemy kilka kropli aromatu i miksujemy. Wcześniej dobrze jest przygotować kruszonkę i owoce. Owoce mogą być sezonowe lub z przetworów. My wykorzystaliśmy jabłka z syropu i smażone truskawki. Mogą też być brzoskwinie, wiśnie, agrest, w zależności od upodobań i stanu spiżarni. Przepis na kruszonkę: -1/2 szklanki mąki -1/4 szklanki cukru -10 dkg margaryny
Maminek kulinarnykwasku cytrynowego do bezy -2 szklanki mąki -kostka margaryny -2 łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -aromat śmietankowy -owoce ( drylowane wiśnie, jabłka z syropu, ananasy lub brzoskwinie, truskawki z kompotu, itp ) Margarynę z cukrem i aromatem ucieramy w makutrze. Stopniowo dodajemy żółtka i nadal ucieramy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ucieramy
Maminek kulinarnywody z dodatkiem odrobiny oleju. Gdy wypłyną, zmniejszamy do minimum ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 7 minut. Możemy je podać na słodko z owocami, np. truskawkami i śmietaną, ze skwarkami i szczypiorkiem, polane roztopionym masłem a także można je podać z czerwonym barszczem lub rosołem. Dobrze również smakują odsmażone
Maminek kulinarnyPropozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania syrop truskawkowy. Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem, zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciast i jako kompot
Maminek kulinarnysię przyda...). Przepis znalazłam w Den store dessert & bagebog. Polecam serdecznie - są naprawdę rewelacyjne. Są też świetną bazą do modyfikacji - ja robiłam je na przykład z truskawkami i jogurtem truskawkowym, i też był pyszne. Za wspólne pieczenie serdecznie dziękuję - Maggie , Shinju , Peli , Dobromile , Pluskotce , Emmie , Michałowi , Ani , Chantel oraz Pannie Malwinnie - bardzo mi się idea
Pożeraczka, czyli raz adobrzenadzieję, że C. podzieli mój entuzjazm - ale skoro z prezentem udało mi się trafić, to myślę, że z tortem nie będzie gorzej. Poza tym - są pewne standardy. Każdy lubi truskawki i czekoladę, prawda? No grzechem byłoby nie lubić. W związku z tym liczę na pozytywną opinię. C. i gości. O czym to ja chciałam...? A, tak. Książka . Ostatnio
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładnika najważniejszego - śliwek . Hmm... W jednym sklepie - nie ma . W kolejnym - też nie . Co to ma być? Przecież jesień za pasem, sezon na śliwki w pełni. Niepocieszona, nabyłam kilogram truskawek, i ruszyłam do domu zastanawiając się, co ja teraz biedna mam zrobić. Zrezygnować z pieczenia...? Ale przecież na stronie BBC Good Food wyglądało tak dobrze... Kiedy przekroczyłam próg
Pożeraczka, czyli raz adobrze