ciasteczka z bezą Ciastka / Torciki warszawskie Ciastka francuskie z marmoladą różaną Wafle kajmakowe Wafle mleczne Wafle kakaowe z aromatem rumowym Muffinki pomarańczowo-cytrynowe Muffinki z truskawkami Muffinki z jagodami Blok czekoladowy z bakaliami Panna Cotta Kisielowy deser z jabłkami na zimno Kawa bananowa
Kuchnia domowa Aniświeżej lub suszonej) i gotujemy. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze 2-3 minuty, słodzimy do smaku, przykrywamy pokrywką i całkowicie studzimy. Smacznego!!! A w tle widzicie drożdżówki z rabarbarem i truskawkami
Kuchnia domowa AniNamiastka lata :) Owoce i smak galaretki dowolny! Podaję moją wersję, którą ostatnio robiłam. Składniki: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wody 200 g truskawek 1 pomarańcza 1 duża garść czerwonego winogrona 1 banan 1 jabłko Sposób przygotowania: 1. Rozpuszczamy galaretki w 750 ml gorącej wody. Studzimy. 2. Owoce myjemy, obieramy, wyciągamy szypułki itp. :) 3. Keksówkę (u mnie żaroodporna) polewamy wodą
Kuchnia domowa AniTegoroczny sezon na przetwory uważam za rozpoczęty. W tym tygodniu zrobiłam już kilkanaście kompotów z truskawek i syrop z kwiatów dzikiego bzu. To syrop, który może być świetnym dodatkiem do herbaty lub jako napój rozcieńczony z wodą. Taki syrop to również lek napotny i moczopędny, a także pomaga w stanach zapalnych dróg oddechowych i przeziębieniach.Składniki:35 dag kwiatów dzikiego
Kuchnia domowa Aniroku to już moje trzecie sezonowe pierogi, robiłam już z truskawkami i borówkami , a teraz przyszedł na czereśnie. Widywałam je kiedyś w internecie, ale nie do końca byłam do nich przekonana. Dopiero niania mojego dziecka zachęciła mnie do spróbowania. Smakują naprawdę świetnie! Polecam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki sól do smaku 1 jajko 1 niepełna szklanka ciepłej wody 2 łyżki
Kuchnia domowa Anidrożdżowymi. Ja nie rezygnuję z niech przy okazji innych wypieków najbardziej lubię ją na tych właśnie babeczkach. :-) W zależności od pory roku, dodaję na nie różne owoce (wiśnie, brzoskwinie, truskawki). Zimą najlepiej smakują z malinami ze słoika. Takie wspomnienie lata. ;-) Przepis znalazłam dawno temu w Internecie, niestety nie pamiętam gdzie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Szefowa kuchniszklankiPolewa czekoladowa:* woda- 3 łyżki* cukier- 3 łyżki* kakao- 3 łyżki* masło- 100g+ dżem truskawkowy np. z tego przepisu do smarowania blatów+ owoce- ok 200g (u mnie truskawki, czereśnie, maliny, jagody i agrest)Biszkopt:Piekarnik nagrzać do 180st.Migdały zalać wrzątkiem, zostawić na 10min., usunąć skórkę (wystarczy nacisnąć, migdał sam 'wyskoczy') i osuszyć.Po osuszeniu zmielić na mąkę
Kraina Miodem Płynącafantastyczne na deser, albo i śniadanie- jak u mnie :) Tego musu zachwalać już nie muszę, bo pokazałam Wam go wcześniej w doskonałym deserze z musem, crunchy oraz truskawkami, ale przy okazji zdradzęWam przepis na najlepsze ciasto naleśnikowe... :)Naleśniki (ok.10 szt.):* mleko- 250 ml* mąka- 100 g* jajko- 1 szt.* cukier- 4 łyżki* szczypta soli* masło klarowane/oliwa-
Kraina Miodem Płynącakategorycznie zmieniać nie wolno, to dodatek słodkiego sosu balsamicznego! ;))) Jak najbardziej polecam- jest rewelacyjna! :) Sałatka 1 porcja: * roszponka- 1 garść * melon cantaloupe- 4-5 kulek * arbuz- 4-5 kulek * truskawki- 4-5 szt. * ananas- 1 plaster * rodzynki- 1 garść Sos balsamiczny: * ocet balsamiczny- 1/3 szklanki * miód- 1 czubata łyżka Sałatka: Umytą i osuszoną roszponkę ułożyć na talerzu i położyć nań
Kraina Miodem Płynącakonfitury z jagod mozna dlugo przechowywac poniwaz zawieraja naturalny kwas benzoesowy i cytrynowy zapobiegajacy rozwojowi bakterii.Jest skladnikem musow,deserow i jogurtow.Nie tylko jagody,ale wszystkie owoce jagodowe tzn.maliny,jezyny,truskawki zwalczaja wolne rodniki w naszym organizmie, maja zatem silne dzialanie antyoksydacyjne,dlatego wskazane jest ,by byly obecne w naszej diecie przez caly
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!grzyby po deszczu.Tu mozna kupic najswiezsze szparagi prosto z plantacji.Znajdziemy tu takze odpowiedni gatunek Rislinga komponujacy sie ze smakiem szparagow.Potem asortyment budki juz za niedlugo powiekszy sie o truskawki prosto z plantacji wraz z malinami.Niemcy sa tez najwiekszym producentem szparagow w Europie.Plantacje szparagow obejmuja 18.000 ha.Swiatowym liderem sa jednak Chiny.Bardzo popularne sa w Niemczesch festyny na czesc tego warzywa.W
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli lubicie smak kokosa ten deser na pewno przypadnie Wam do gustu,bo jest po prostu pyszny.Powstal zupelnie przez przypadek. Pozostal mi krem kokosowy i zastanawialam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tluszczu)1 lyzeczka miodu (zeby sie zarumienily)1 jajko 1 lyzka oleju1/4 lyzeczki soliNadzienie: 300-400 g twarozku + cukier(lub miod)+2 lyzki jogurtuowoce:1 nektarynka,150 g truskawek,garstka borowki amerykanskiejsok z 1/2 cytryny lub 1 lyzka octu balsamicznegoPolewa:150 g malin (u mnie mrozone)-na polewe owocowa1 lyzka cukru lub miodu 2 lyzki oleju do smazenia nalesnikowwiorki kokosowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Knedle ziemniaczane z dodatkiem bialej maki juz prezentowalam.Z truskawkami rowniez,a przepis tutaj: klik .Dzis tak samo pyszne knedle ziemniaczane,ale z morelami i maka pelnoziarnista.Jesli jednak uzyjesz bialej maki, proporcje wagowe pozostaja niezmienione. W orginale austriackie Marillenknödel maja w skladzie zamiast ziemniakow twarog.Robilam je rowniez,ale szczerze przyznam,ze z dodatkiem ziemniakow sa duzo i smaczniejsze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!