Witam wszystkich serdecznie ! Przede wszystkim chciałam Wam wszystkich bardzo podziękować za zgłoszenia :) Nadesłaliście wiele ciekawych przepisów, które przenoszą nas do czasów dzieciństwa/ młodości! Poniżej przedstawiam wszystkie
Tradycyjna KuchniaJestem wielką fanką zapiekanek ziemniaczanych:) Dziś w towarzystwie pysznego kalafiora. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 kalafior 4 jajka 200 ml śmietany kremówki 5 dag żółtego sera
Tradycyjna KuchniaKolejna propozycja zamarynowania pomidorków koktajlowych, w orzeźwiającej marynacie z cytryn i rumu, który wydobywa i podkreśla smak aromatycznych pomidorków. Składniki: 2 kg pomidorków koktajlowych 1 szklanka
Tradycyjna KuchniaOd kilku tygodni zaczęłam eksperymentować w kuchni dla niemowląt. Moja córeczka Zosia kończy niedługo 7 miesięcy dlatego jesteśmy na etapie rozszerzania diety. Dodam, że karmię piersią
Tradycyjna KuchniaW sezonie truskawkowy ryż z truskawkami to podstawa. Uwielbiałam jako dziecko i uwielbiam dziś :) Składniki: 1 szklanka ryżu 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 1 łyżka
Tradycyjna KuchniaSok zawiera witaminę „C” i „B” wspaniale nadaje się do picia w upalne dni. Składniki: 11/2 kg soczystych gruszek 60-80 dag cukru Kwasek cytrynowy do
Tradycyjna KuchniaWegetariańska propozycja- bardzo smaczna alternatywa kotletów drobiowych. Składniki: 18 dag płatków owsianych 2 jajka 1 cebula biała 2 dag masła sól i pieprz do smaku bułka
Tradycyjna KuchniaChcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę! Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy dodatkowo
Tradycyjna KuchniaZawsze wydawało mi się, że zrobienie sushi jest trudne. Nie wiem skąd tak niefortunnie utarło się u mnie to przekonanie? Spróbowałam raz i okazało się, że
Tradycyjna KuchniaKolejny przepis na kruche ciasto. Składniki: 20 dag mąki tortowej, 12 dag masła, 2 żółtka, sól do smaku, 1 łyżka smalcu, 1 jajko do smarowania. Usiekać
Tradycyjna KuchniaPyszny, niedrogi i szybki w wykonaniu obiad. Zajmie ci nie dłużej niż 30 minut! Przepis na: Pulpety w sosie pomidorowym Surówka z kiszonej kapusty Jako dodatek
Tradycyjna KuchniaForszmak jest to potrawa przygotowana z różnych składników, np. z ugotowanych ziemniaków, pieczonego lub gotowanego mięsa, śmietany i utartego sera, albo z cebuli, śledzi, zapiekana
Tradycyjna KuchniaSkąd taka nazwa? Otóż wzięła się ze specyficznego nadzienia chlebka-wędliny, która została po świętach. Idealny, pyszny! Składniki na ciasto: ½ kg mąki 3 dag drożdży 1
Tradycyjna KuchniaCzęsto spotykam się z pytaniem jak dokładnie wyczyścić wątróbkę, aby była smaczna i pozbawiona goryczki? Otóż sprawa wygląda bardzo prosto Wątróbkę należy przeciąć wzdłuż czarnej linii
Tradycyjna Kuchnia