Duszona dynia z orzechami i żurawiną

Duszona dynia z orzechami i żurawiną

Duszona dynia z orzechami i żurawiną

Smaczna i szybka potrawka dyniowa. Składniki: 70 dag dyni 1 cebula ¾ szklanki orzechów włoskich 2 łyżki masła ¾ szklanki suszonej żurawiny 4 goździki sól do smaku świeża mięta Wykonanie: Dynię obrać, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i rozgotować. Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle, wrzucić żurawinę i posiekane orzechy. Następnie lekko posolić, podlać odrobiną wody i poddusić. Dynię odsączyć z wody, połączyć z owocami i cebulą oraz zgniecionymi goździkami. Jeszcze raz poddusić przez kilk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dynia, orzechy, żurawina, orzechy włoskie, potrawka

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.