dodatkowego efektu. Sprawdź najnowsze przepisy Chleb wielkanocny i drożdżowe ciasta na Wielkanoc – 8 przepisów! Jajka wielkanocne – 8 przepisów na jajka faszerowane i inne przepisy z jajkami! Tort szpinakowy z jajkami – pomysł na śniadanie wielkanocne! Sałatki na Wielkanoc – 12 PRZEPISÓW Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom! Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów
Via GustoPyszny, efektowny tort chlebowo-sałatkowy. Pięknie się prezentuje, jest idealny na święta i nie tylko. SKŁADNIKI : sałatka jarzynowa według własnego przepisu majonez chleb tostowy 2 jajka ugotowane na twardo do dekoracji zielony ogórek, szczypiorek, rzeżucha Zapraszam do obejrzenia filmiku
Kulinarne Fantazje Mariolirozsądek taki krem lądowałby w całości od razu w moim brzuszku, ciężko się mu oprzeć ;) WSKAZÓWKI: Do czego to pistacjowe cudo użyć? Jako polewę do naleśników, pancakes, do serniczków, tortów, tiramisu, smarowania wafli, nadziewania drożdżówek, do posmarowania croissantòw/chałki/bułeczki, do nadziewania pączków i do setek innych rzeczy. Mleko/napój roślinny możesz zastąpić śmietanką 30-36%. Dodaj
CzarnawisienkaSerzaniec czyli sernik , przepis z książki z lat dwudziestych – trzydziestych XX wieku, Torty i ciasta domowe Marii Wiśniewskiej. Serzaniec na spodzie z ciasta kruchego. Masa serowa z dodatkiem drożdży. Kruchy spód : wszystkie składniki ciasta włożyć do malaksera i szybko, krótko zmiksować, lub zagnieść na stolnicy. Ciasto wyjąć na blat i zlepić w kostkę, zawinąć w folię spożywczą lub ściereczkę
królestwo garówWitajcie. Ostatnio zamiast tortu zrobiłam dla dzieci babeczki urodzinowe. Sprawdziły się super. Przygotowałam je kilka godzin przed imprezą urodzinową. Składniki: Babeczki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka śmietany (zastąpiłam pół na pół z jogurtem naturalnym i kefirem) 1/3 szklanki oleju Krem: 300g śmietanki
Kuchnia domowa Animięsnego jeża, będzie niezły ubaw. Wygooglowałam więc jeża z internetu, ale był to obraz nędzy i rozpaczy. Sławek zrobiłby ładniejszego. Pomysł narodził się więc sam, a właściwie inspiracją były torty mojej mamy z rodzinką jeży na wierzchu, takich z ciasta z migdałowymi kolcami. Kiedyś też je zrobię, bo są jedyne w swoim rodzaju. Mięsne jeże zrobiły furorę na imprezie
To co kochamprzekładać na przemian warstwę sera i warstwę jabłek. ? Zakończyć warswą sera i czystym naleśnikiem. Wstawić do piekarnika na 20 minut. ? Ubić białka z cukrem. Bezę wyłożyć na wierzch tortu naleśnikowego i wstawić jeszcze na 10 minut. ? Następnie zmniejszyć temperaturę do 80 st.C, posypać bezę płatkami migdałowymi i suszyć jeszcze przez 15 minut
To co kochamgodzinę w 180 st.C. ? Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. ? Zagotować przecier pomidorowy, dodać śmietanę i przyprawić. ? Upieczone mięso przełożyć na półmisek, na wierzchu ułożyć makaron. ? Kroić jak tort i podawać z sosem pomidorowym. ? Idealne danie na uroczysty lub świąteczny obiad
To co kochamoblepić masą ryżową całą kopułę. ? Wygładzić mokrą ręką, obłożyć plastrami z fileta z kurczaka. ? Posmarować oliwą i posypać słodką papryką. ? Piec 30 minut w temp. 200 st.C. ? Kroić jak tort. Można podać z ulubionym sosem, np. beszamelowym
To co kochampochwalić. Celem konkursu było przygotowanie swojego autorskiego przepisu na ciasto lub deser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. ? Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. ? Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. ? Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. ? Całość posypałam drobnymi cukiereczkami
To co kochamzrobiłam galaretki w 4 formach na jajka i jednej większej Lilianie. Można zrobić w filiżankach, kubkach i małych miseczkach, ewentualnie jednej większej formie na babkę i kroić jak tort. ? Każdą formę posmarować olejem i wlać po kilka łyżek bulionu na spód. ? Dekorować według uznania i własnej inwencji twórczej pamietając, że dno będzie wierzchem galaretki. ? Na ułożoną dekorację położyć kawałki kurczaka
To co kochamst.C przez 40 minut. ? Następnie posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut, aż ser się rozpuści. Ja użyłam okrągłej formy do zapiekania i kroiłam pieczeń jak tort
To co kochamtego smaku. No chyba, że jeszcze do tego dodamy szampana, to wyjdzie trio idealne. Takie truskawki można jeść jako samodzielny deser, można użyć do dekoracji innych deserów lub ozdobić tort. Wyglądają tak, że aż szkoda ich jeść! Świąteczny deser na świąteczny dzień. Proste, piękne i smaczne. Składniki: ? kilkanaście dużych truskawek z szypułkami ? po 1/2 tabliczki czekolady białej, deserowej i gorzkiej
To co kocham