torty - 16045 przepisów (strona:239/1070)

Tort miodowo - orzechowy 242

śmietanową i miksujemy po każdym dodaniu, tylko do połączenia składników. Pierwszy placek kładziemy na dnie i wykładamy troszkę kremu (Nie przekładamy całym kremem, musi zostać na wierzch i boki tortu!), przykrywamy drugim plackiem na niego kładziemy troszkę dżemu rozsmarowujemy i znowu krem. Tak postępujemy do końca, co drugi placek kładąc dżem. Pozostałym kremem smarujemy boki i górę tortu. Wierzch przystrajamy(...)połówkami orzechów i mielonymi orzechami wedle uznania. Tort wstawiamy na parę godzin do lodówki

Piekę, bo lubię
Sos wiśniowy 215

Lekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki: 200 g wiśni(...)wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu). Sos przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku do 3 dni. Smacznego

MyCookBook.pl
przepyszny torcik z kremem toffi i marmoladą z pigwy... 268

minut, do suchego patyczka, najlepiej biszkopt upiec wieczorem i do rana niech stygnie biszkopt przekroić na połowę /2 placki/, potem przekroić wzdłuż i będą 4 placki "pół tortu", blaty w kolejności dobrze nasączyć wodą z cytryną i jeden blat posmarować pigwą wg opisu na opakowaniu przygotować krem, dodatkowo do ubijania kremu dodałam zimną śmietanę 30%, smarować na pozostałych nasączonych blatach(...)pozostały krem rozsmarować na około i na wierzchu tort, szprycką nałożyć krem i można dodać ozdoby, obsypać startą gorzką czekoladą, schować do lodówki na kilka godzin - tort jest delikatny, nie za słodki, wilgotny i szybko się zjada................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Walentynkowy tort tiramisu 106

Dziś Walentynki, dlatego nie zabraknie dziś przepisu z akcentem serduszkowym. Tort wyszedł bardzo delikatny, a przepis zobaczyłam na blogu  ilovebake , choć troszkę wprowadziłam swoje zmiany. Polecam Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem: 250 g serka mascarpone 500 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru barwnik różowy Poncz: 1 szklanka gorącej wody(...)dociskamy i nasączamy ponczem. Nakładamy 1/3 masy i posypujemy kakao. Przykrywamy ostatnim płatem, dociskamy i nasączamy pozostałym ponczem. Pozostałą masę łączymy z barwnikiem, miksujemy i smarujemy boki i wierzch tortu. Biszkopty kroimy na pół i obkładamy tort. Można przewiązać go wstążką, aby biszkopty dobrze przywarły. Na wierzchu rysujemy wykałaczką serce, a brzegi posypujemy tartą czekoladą

Ewusiowe Smaki
Sernik limonkowy oraz fotorelacja z otwarcia Kawiarni STÓŁ 187

długomarynowaną wołowiną, naleśniki wytrawne i na słodko. W lokalu napijecie się przepysznej kawy z ekspresu ciśnieniowego lub przelewowego. Dostaniecie również przepyszną Szarlotkę z pianką, Sernik limonkowy, przepis mojego autorstwa, Tort Pavlova, Ciasto Marchewkowe, Bezglutenowe ciasto czekoladowe czy Muffiny gruszkowo-imbirowe. Hitem kawiarni są malutkie babeczki Pastel de natas, które delikatnie przypominają w smaku Creme Brulee. Niebawem będzie również możliwość napicia

moj przepis na
WEGAŃSKA IMPREZA U NIE-WEGAN 211

kilku lat 31 dzień grudnia to dla nas podwójne święto, ponieważ to także kolejna rocznica urodzin naszej starszej córki :) W związku z tym byliśmy "zobowiązani" jedynie do przyniesienia tortu urodzinowego, a cała reszta była przygotowana bez jakiegokolwiek dzwonienia do nas, pytania, ustalania co i jak, po prostu 100% profeska, no i tyle :)) Wzięliśmy trochę rzeczy ze sobą ale zupełnie(...)własnej woli przyłączenia się do imprezowych przygotowań. Więc, oprócz tortu, o którym będzie w najbliższym czasie osobno, na wegańsko-niewegańskiej imprezie były jeszcze: SŁODKOŚCI: - nasze ciasto czekoladowe z wiśniami, - dla dzieciaków muffinki bananowo-czekoladowe oraz cytrynowe z nadzieniem owocowym, - sałatka owocowa, - koszyczek niewegańskich słodyczy dla słodyczożerców  ;) Miały być jeszcze nasze ciasteczka piwne ale zapomnieliśmy ich zabrać, ech... Dzieci miały

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Tort Piernikowo Śmietankowy 177

Powtarzamy czynność. Przykrywamy trzecim blatem. Pozostały krem wykładamy na wierzch i boki, tworząc tzw. naked cake (pozostawiając gdzieniegdzie miejsca niepokryte kremem). Ewentualnie wierzch ozdabiamy kremem według upodobań. The post Tort Piernikowo Śmietankowy appeared first on Made

Made By Mom And Son
Tort makowo-kawowy 209

Należę do osób, które rzadko jadają torty i z reguły ich nie robią. Ale gdy zobaczyłam ten tort na blogu Kwestia Smaku , nie mogłam się oprzeć i dziś zrobiłam z myślą o nadchodzących Świętach. Skusiła mnie oczywiście kawa, której smak i zapach uwielbiam. Składniki: Blaty makowe 1,5 szklanki maku 1 szklanka cukru pudru 7 jaj 1 łyżka miodu(...)Przykryć bezy 1/3 masy kawowej. Położyć drugi krążek makowy. Nasączyć go resztą mieszanki wód, posmarować wierzch i ewentualnie boki resztą kremu. Udekorować pozostałymi bezami. Przed pokrojeniem przechowywać tort w chłodnym miejscu przez kilka godzin. ----- Podobne: Miodowy przekładaniec ze śmietaną Tureckie ciasto szpinakowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik tiramisu na bazie serka mascarpone i bitej śmietany (bez jajek) 241

Dostałam ostatnio świetny przepis na biszkoptowy spód do tortów! Postanowiłam zrobić jedno z moich ulubionych ciast...torcik tiramisu (na kremie mascarpone i bitej śmietany). PYCHAAA :-) Polecam serdecznie! Idealny tort na urodziny :-) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Tort piesek 187

Dziś prezentuję tort, który przygotowałam dla mojej córci na jej 4-te urodziny. Wygląda na skomplikowany, ale nie jest aż tak trudno go zrobić - wystarczy odrobina wyobraźni (głównie przestrzennej) i dużo... cierpliwości, głównie przy ozdabianiu tortu z wierzchu :) Do przygotowania tortu potrzebne są 4 biszkopty:  - 1 prostokątny z blaszki o wielkości ok. 23x33 cm,  - 2 okrągłe z tortownicy

Kto ugości moich gości?
Tarta z Crème Pâtissière 167

pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu i nie mogłam się opanować przed zjedzeniem na tzw. sucho) Krem Crème Pâtissière dobrze przygotować dzień wcześniej, aby przestygł. Kremem z podanych składników wypełniłam jedną tartę oraz osiem tartaletek. Inspirację

moj przepis na
Prosty mus owocowy 175

lekka owocowa pianka, mało słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='750 gr owoców leśnych lub innej mrożonki (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki

moj przepis na
Leśny skrzat 211

wszystko idealnie się wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty (jak tort). Jak biszkopt jest zimny zacząć robić kremy. Krem jogurtowo-owocowy: 750 gr mieszanki owoców leśnych (u mnie mrożonka z Lidl) * 400 gr jogurt grecki schłodzony 3/4 szklanki cukru 3 łyżki

moj przepis na
Biszkopt rzucany 219

biszkopt który zawsze mi wychodzi, co prawda czasem wyższy czasem niższy, ale nigdy nie wyszedł zakalec. Tylko 4 składniki a takie cudne ciasto. Biszkopt może stanowić bazę pod tort lub pod inne ciasto. Tym razem biszkopt robiłam z 10 jaj na dwie tortownice 20 cm i 23 cm. Wyszedł mi biszkopt o wysokości 8 cm i 6 cm. Przepis

moj przepis na
Curd bananowo-cytrynowy 164

oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła, a nie zawiera ani grama masła, ani mleka. Nada się do przełożenia tortu, do tarty, kruchych babeczek czy do podjadania ze słoika z biszkopcikiem. Bezglutenowy i powiedziałabym, że całkiem zdrowy. Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Inspiracja z blogu Moje Wypieki . Składniki

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania