torty - 16045 przepisów (strona:231/1070)

Najlepsze ciasto marchewkowe z kremem z serka śniadaniowego 209

Pieczemy ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Wyjmujemy ciasto do przestudzenia. W czasie, gdy ciasto stygnie przyrządzamy masę z serka śniadaniowego do przełożenia tortu marchewkowego. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy serek i wszystko ucieramy na krem. Na końcu dodajemy starta skórkę cytrynową, która idealnie podkręci smak kremu. Tak przygotowaną masą serkową(...)przekładamy nasze ciasto oraz dekorujemy wierzch tortu. Żeby ułatwić sobie dekorację warto krem schłodzić chwilę w lodówce. Ciasto marchewkowe gotowe do jedzenia

Gotujemy i jemy
Too Good To Go – sprawdzamy czy coś się zmieniło 149

Od mojego poprzedniego wpisu, w którym opisywałem Wam działanie aplikacji Too Good to Go (moja recenzja TUTAJ) minęło trochę czasu. Postanowiłem sprawdzić czy coś się zmieniło

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem orzechowy 218

Krem orzechowy, który chciałam Wam dzisiaj pokazać to wbrew mylącej nazwie nie pasta z orzechów do smarowania na kanapkach :) Będzie za to idealny do przełożenia ciasta lub tortu, udekorowania babeczek czy nadziania ptysiów. Pachnący prażonymi orzechami laskowymi, lekko słodki i bardzo aromatyczny. W cieście możecie zobaczyć go we francuskim deserze Paris Brest . Podane proporcje wystarczą do udekorowania 12 sztuk babeczek(...)przełożenia niedużego tortu (max 18 cm średnicy, 4 blaty, bez tynku). Jeśli lubicie gładkie wykończenie kremów na tortach nie polecam tego kremu do tynkowania, ponieważ widać w nim drobinki orzechów laskowych. Składniki: 250 ml mleka (1 szklanka) 2 żółtka 3 łyżki cukru 2 kopiaste łyżki budyniu (proszku na budyń), ok 30 g 200 g masła (1 kostka) 100 g orzechów

Ciastkozercy
Nastoletnie wypiekanie Pyszne i fit - Justyna Dragan 169

zamienniki. Patrząc na receptury wydaje się, że są starannie przemyślane, a składniki dobrane w taki sposób, by nie stracić smaku i jednocześnie otrzymać zdrowszą wersję ciasta, deseru, a nawet tortu. Ciekawa jestem jak to wyjdzie praktyce, a ponieważ zamierzam osobiście wypróbować kilka przepisów m.in. na fit tort kokosowo jaglany z czekoladą, wybuchowy blok czekoladowy na bogato, czy ciasto miodowo serowe(...)poinformuję. Już wiem, że pierwszy ogień pójdzie ciasto pomidorowe z kremem daktylowym, bo strasznie mnie ciekawi jego smak. Wracając do książki to została podzielona na 10 rozdziałów: ciasta, serniki, torty, ciasteczka i drobne słodkości, naleśniki i placuszki, desery, zdrowe słodkie śniadania, chleby bułeczki pizze, drożdżówki i słodkie bułeczki i smarowidła, musy kremy. Samych przepisów znajdziecie całe mnóstwo, większość ciekawa

Cynamonowe szczęście
Ciasto kuskus z cukinią i ziołami 97

TORT na deser? NIE! TORT na obiad lub kolację TAK! Kuskus pełnoziarnisty gorącym wywarem z bulionu drobiowego Winiary zalany, następnie z podsmażoną cebulką i cukinią zmieszany. Pieprzem, garam masala doprawiony i z mieszanką świeżych ziół (lubczyk, m ięta zwykła i pieprzowa, szczypiorek, zielona pietruszka, koperek) połączony. Jajka ze słodką śmietanką 30% roztrzepane, do kuskusu dodane, całość do okrągłej formy przełożone(...)piekarniku zapieczone. Wierzch TORTU niczym masa kremowa, serkiem smakowym posmarowany i ze smakiem zjadany.  40 min to całkowity czas przygotowania, w tym 20 min zapiekania. Składniki na okrągłą formę o średnicy ok. 25 cm.: ok. 400 g młodej cukinii, 500 g kaszy kuskus pełnoziarnistej, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 2 jaja, 1 biała cebula, 3 łyżki oleju rzepakowego, szczypta

Moniki Smakołyki
Dziewczyny z wypiekami 128

naszym rynku mamy wiele książek z wypiekami, ale "Dziewczyny z wypiekami"   zachwycają już samą okładką, spójrzcie tylko na ten piętrowy tort pięknie przyozdobiony kwiatami, po prostu cudo, a w środku znajdziecie jeszcze więcej takich cudów i cudeniek. Mówię Wam po prostu kopalnia inspiracji i to całkiem oryginalnych, wnoszących powiew świeżości i nowoczesności do krainy domowych wypieków.  Czego(...)pistacjowe trufle z kardamonem, lawendowy creme brulée, czekoladowe babeczki, leśny sorbet, strudel gruszkowo- miętowy z nutą pomarańczy, bezowe róże, migdałowe ciastka kruche, mazurek pistacjowy, tartaletki, minibeziki i zachwycające torty. Mogłoby się wydawać, że takie eleganckie wypieki o wyrafinowanym smaku są niezwykle skomplikowane i do tego z mnóstwem drogich, trudnych do nabycia składników otóż nie - autorki w swoich przepisach bazują

Cynamonowe szczęście
Torcik malinowy 129

Torcik malinowy Tort z kremem budyniowym i dodatkiem frużeliny malinowej jest bardzo smaczny. Składniki : Biszkopt jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Krem budyń śmietankowy  – 3 opakowania mleko – 1 l masło – 250 g cukier puder – 5 łyżek Polewa czekoladowa biała czekolada - 150 g śmietanka 36% - 4 łyżki Dodatkowo frużelina(...)doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Budyń przykryć folią spożywczą, odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło pokroić do miski, dobrze rozetrzeć mikserem, dodawać po łyżce zimnego budyniu, dalej ucierać. Składanie tortu : biszkopt krem budyniowy biszkopt frużelina malinowa krem budyniowy Przykryć ostatnim blatem biszkopta. Polewa czekoladowa: Czekoladę przełożyć do rondla, dodać śmietankę, rozpuścić na wolnym ogniu. Wierzch tortu polać czekoladą, udekorować malinami

Kuchnia Danusi
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 160

czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z Włoch, która świetnie się sprawdza przy każdej okazji. Jak kuchnia włoska to i mozzarella musi być obowiązkowo, a "wisienką na torcie" jest carpaccio z czarnej trufli, które wprowadza odrobinę luksusu do zwykłych grzanek. To właśnie czarne trufle nadają charakter całemu daniu, gdyż są wyraziste i doskonale komponuje się z delikatną mozzarellą

Kuchnia MagdaLeny
Tort jogurtowy z truskawkami (bez pieczenia, bez glutenu) 88

Dziś zapraszam na tort jogurtowy z truskawkami. To lekki i orzeźwiający letni deser, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu. A co najważniejsze, nie wymaga w ogóle pieczenia. Aktualnie zajadamy się wersją z truskawkami, ale gdy te się skończą, zamienimy je na maliny Polecam! Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 1 szklanka (240 ml) bezglutenowych płatków owsianych 1/2 szklanki(...)Przestudzony agar wlewamy do jogurtu i miksujemy przez minutę, po czym wylewamy na spód wyłożony truskawkami. Wstawiamy do lodówki. Po około 2 godzinach jogurt jest zastygnięty i tort mamy gotowy. Wierzch można udekorować świeżymi truskawkami. Podajemy dobrze schłodzony, najlepiej prosto z lodówki. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki

Lamarida.pl
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 120

glikemiczny IG = 30 gruszki nadają się do zamrożenia ze względu na "kobiecy" kształt, zaliczane są do owocowych afrodyzjaków ekstrakt z gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO

Kuchnia MagdaLeny
Beza Pavlova – tort bezowy z truskawkami 190

Dziś szczególny przepis! Tort bezowy robię dość często i zawsze na szczególne okazje. Pavlova, którą widzicie na zdjęciu została zrobiona z okazji tegorocznego Dnia Matki, natomiast przepis wstawiam z okazji 9000 polubień na Facebook’u ! Bardzo Wam za to dziękuję! Gdyby nie Wy, na pewno przyjemność jaką czerpię z gotowania nie byłaby tak wielka jak jest obecnie! Motywujecie mnie(...)działania, by bez ustanku wymyślać nowe, zdrowe przepisy oraz przerabiać te, wszystkie nam dobrze znane potrawy na zdrowszą, odchudzoną ich wersję. Nie przestawajcie! Na blogu znajdziecie również przepis na Tort bezowy z budyniem herbatnikowym, sosem Custard i jeżynami. Składniki: – 6 białek, o temp. pokojowej (z żółtek możecie wykonać zabajone – przepis już wkrótce!) – 280g drobnego cukru

Be Fit Be Strong
Torty okolicznościowe 114

Tort  urodzinowy  dla córci                                                                Kosz kwiatów                                    Tort

Kuchnia Danusi
ŚWIĄTECZNY TORCIK 170

pozostałym dżemem  i wyłożyć 1/3 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć esencją kawową i rozsmarować pozostałym kremem wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Przykładowa dekoracja - wielkanocna: Wokół osi tortu ułożyć czekoladowe jajeczka, zaś na środku tortu za pomocą kolorowych posypek zrobić zajączka stojącego na pisankach. Rada: zamiast kawy rozpuszczalnej można użyć kawy espresso

Ciastka - domowe słodkości
Urodzinowe czekoladowe babeczki z różanym kremem 192

Możecie tu też zostawić naturalny kolor kremu. Wszystko zależy od Was i od uroczystości na jaką przygotowujecie babeczki. Kilka minut przygotowań, a jaki fajny efekt Czym udekorować babeczki i torty? Przygotowując najróżniejsze imprezy okolicznościowe naprawdę nie trzeba być wybitnym cukiernikiem. Ja takim zdecydowanie nie jestem Kocham piec, wymyślać nowe słodkości, ale jeśli chodzi o dekorowanie, tu… muszę się jeszcze(...)wypiek przykuł uwagę gości. Co polecam? Prosty krem na maślany i moje ulubione toppery . Dziś celowo na babeczkach pokazałam Wam najróżniejsze wzory, który z powodzeniem sprawdzą się też na tortach i ciasta z kremem. Dzięki takim dodatkom nawet najprostszy wypiek przykuwa uwagę i staje się wyjątkowy. Ja mam zawsze zapas takich topperów w domów. Jedne nadają się na imprezy

Słodkie okruszki
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 252

przepisem na zuccotto, deser z Toskanii,  który nie wymaga pieczenia a jego przygotowanie jest łatwiejsze niż może si ę  wydawać .   Baz ą  tortu s ą  biszkopty savoiardi nasączone syropem truskawkowym, które odpowiednio uformowane tworz ą  kształt kuli. I tu czeka na nas smaczna niespodzianka. Zuccotto wypełnione jest przepysznym,  delikatnym(...)kremem na bazie serka mascarpone, bitej śmietany, cukru pudru i wanilii. Z kremem wspaniale komponują si ę  truskawki, prawdziwi bohaterowie deseru, które nadają lekkości i świeżości. Tort nie tylko zdobi stół, cieszy oko, ale co najważniejsze wybornie smakuje i jest rozkoszą  dla podniebienia.  A na koniec ma ł a ciekawostka ;) zastanawialiście

La grande e la piccola cuoca