torty - 15938 przepisów (strona:222/1063)

Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego 51

Zwykle przygotowywałam tradycyjną bezę składającą się z jednego dużego wysokiego blatu (zobacz przepis na bezę z owocami !). Tym razem pianę bezową podzieliłam na dwie części by utworzyć blaty do tortu warstwowego. Wówczas możecie przełożyć ją kremem wewnątrz, jest to idealne rozwiązanie dla fanów bardziej chrupiącej bezy Do przygotowania blatów bezowych ponownie wykorzystałam pasteryzowane białko od  Farma Białka . Wygodna butelka(...)się ubijają, świetne rozwiązanie dla fanów bezy! Wiecie, że beza to idealne ciasto dla osób na diecie bezglutenowej? Zobacz więcej przepisów na słodkości bez glutenu ! Przepis na blaty do tortu bezowego Składniki 6  białek * (210 g) użyłam białka od  Farma Białka 2½ szklanki  drobnego cukru ** (300 g) łyżka  mąki ziemniaczanej łyżeczka  octu spirytusowego

WegePrzepis
Torcik z truskawkami i bitą śmietaną. 58

Przepis na smaczny i szybki tort. Możecie użyć dowolnych owoców jednak z truskawkami wychodzi naprawdę smacznie. Kilka dni temu moja córka miała imieniny, a przy okazji zdawała egzamin na kartę rowerową więc była okazja żeby poświętować. Kiedyś moja mam robiła mi taki tort z okazji urodzin. :) Jest pyszny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Torcik z truskawkami i bitą śmietaną Składniki Biszkopt(...)zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Biszkopt wyjmujemy z rantu kiedy całkowicie wystygnie, odcinając najpierw ostrym nożem brzegi biszkoptu. Do przygotowania biszkoptu składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Biszkopt do tortu najlepiej upiec dzień wcześniej wtedy łatwiej się kroi. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, odstawiamy. Truskawki myjemy, szypułkujemy i kroimy na połówki. Biszkopt kroimy na pół. Jeśli był upieczony dzień

To co lubię - gotuję i polecam
Tort truskawkowy 109

Domowy tort truskawkowy to wspaniały pomysł na niezwykle pyszny tort na każdą okazję. Można go piec przez cały rok, a do tego jest to jeden z najprostszych do zrobienia tortów. - to najlepszy przepis dla początkujących  - tego samego kremu używasz do przełożenia i do tynku - można go zrobić również z owocami mrożonymi i z dżemem

AniaGotuje.pl
Lekki torcik miętowo - czekoladowy 48

bowiem zostać zakupione,  wstążką obwiązane i wręczone w Dniu Matki  - Matce wielbicielce After Eight - ów. Nie tym razem.  Na tę wyjątkowo przyjemną okoliczność, miętę zatopiłam w torcie. Absolutnie całym torcie. W delikatnej miętowo - czekoladowej masie,  z chrupiącymi kawałeczkami pokrojonej miętowej czekolady.  W warstwie rozpuszczonej czekolady, która pokrywa powierzchnię biszkoptów. W puszystym biszkopcie, w formie miętowego(...)obrotach na sztywny krem,  wsypując pod koniec ubijania opakowanie śmietan - fixu. Pozostałe 50 gram czekolady kroimy dość drobno  i wsypujemy do masy śmietankowej, mieszamy. Składanie tortu: Biszkopt kroimy na trzy równej szerokości prostokątne kawałki. Pierwszy z nich wkładamy do formy keksowej,  ponczujemy zaparzoną i przestudzoną miętową herbatą.  Powierzchnię smarujemy 1/2 masy - polewy czekoladowej

Kronika Piekarnika
5 rzeczy, które musisz mieć w swojej domowej cukierni 50

Pyszny, domowy chleb z chrupiącą skórką, delikatne magdalenki, które smakują jak z ulubionej cukierni i pięknie udekorowany tort na urodziny najbliższej osoby – takie cuda powstają codziennie w naszych domowych piekarniach/cukierniach. Aby przygotować najlepsze słodkie i wytrawne wypieki potrzebujemy zarówno sprawdzonego przepisu, jak i niezawodnego sprzętu.  Jakiego? Najlepiej  takiego, któremu ufają profesjonaliści . To według mnie jeden z najbardziej(...)okrągłe Formy do wycinania w kształcie gwiazdy Worki do szprycowania i końcówki do dekorowania Worki do szprycowania i końcówki do dekorowania  to absolutny must have dla wszystkich miłośników tortów i dekorowania wypieków. Za pomocą różnych rodzajów końcówek – zwanych też tylkami – które mocujemy do rękawa cukierniczego, możemy wyczarować wspaniałe, bogate i różnorodne zdobienia na ciastach, muffinach i babeczkach

Na-talerzu.pl
MAŚLANY KREM Z SOLONYM KARMELEM 66

Przepis na maślany krem karmelowy do tynkowania tortów, oraz jako krem do ciast, babeczek i makaroników. Jest  niezwykle łatwy w przygotowaniu i zawiera tylko 3 składniki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MAŚLANY KREM Z SOLONYM KARMELEM SKŁADNIKI: masło (230 g) karmel solony (200 g)  - z tego   przepisu cukier puder (200 g) Potrzebne gadżety:  mikser szpatułka miarka kuchenna(...)miesięcy. Gdy rozmrozimy krem, należy go ponownie ubić w mikserze do puszystści. 2. Z tego przepisu wystarczy kremu na 24 babeczki. 3. Kremu starczyło mi do otynkowania tortu składającego się z 4 blatów ośrednicy 20 cm. Dodałam go też odrobinę między blatami. (zdjęcie poniżej) 4. Krem   maślany w lodówce twardnieje i dlatego zanim podamy ciasto/tort należy doprowadzić

RITA food channel
Tort żelkowo-owocowy z musem z mango 59

tort powstał już kawał czasu temu, ale tak się zbierałam by Wam go pokazać. Jest duży, soczysty, pełen owoców i słodkości. Każdy kęs to czysta poezja smaku.   Co nam trzeba? Biszkopt na biszkopt na tortownice 24cm. Szklanka – 250 ml. 8 jajek, 2 szklanki maki pszennej, 2 szklanki cukru Polski cukier 2 łyżki octu, płaska łyżeczka proszku do pieczenia papier(...)masą i rozetki robiłam, smarujemy boki, dajemy żelki i moc owoców, a boki oblepiamy pozostałymi płatkami migdałowymi Schładzamy. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares The post Tort żelkowo-owocowy z musem z mango first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Biszkopt migdałowy z masą jogurtową i granatami 46

miksujemy tylko do połączenia, nie ubijamy masy zbyt długo. Powinna stać się kremowa, gęsta i gładka. Na koniec wrzucamy beziki i delikatnie, łyżką łączymy je z całością. Składanie tortu: Biszkopt przekrajamy na dwa równe blaty.  Dolny wkładamy do formy, obficie nasączamy ponczem z wody i soku cytrynowego.  Wykładamy 2/3 masy jogurtowo - bezowej  i przykładamy drugim blatem biszkoptowym(...)czasie znalazłam jeden zapomniany kawałek zapakowany w folię, na zasłoniętej sałatą półce lodówkowej. Był nadal pyszny. Myślę wciąż o tym kategoryzowaniu.  Najbliżej mu do tortu - bo przecież jest i masa i biszkopt i prezencja odpowiednia. Tort, z kategorii proszących o powtórkę,  bez jakichkolwiek zmian i eksperymentalnych ulepszeń

Kronika Piekarnika
Sernik ze słonecznikiem i polewą z palonej białej czekolady 68

masła słonecznikowego, dzięki temu jest ona mazista i jedwabiście kremowa. Jeśli nie możecie nigdzie znaleźć masła słonecznikowego, to równie dobrze sprawdzi się tu masło migdałowe czy orzechowe. Wisienką na torcie jest tu kremowa polewa ze śmietanki kremówki i palonej białej czekolady, która ma cudowny, delikatnie karmelowy smak. Dopełnieniem są karmelizowane, chrupiące ziarna słonecznika. Dla mnie to sernik doskonały! Sam sernik

Kuchnia MagdaLeny