okazji tortu - był, wrażenie zrobił odpowiednie, zjedzony został w przeważającej ilości już przez gości; dla nas zostały tylko jakieś maleńkie kawałeczki na deser do popołudniowej kawy.Dzisiaj jednak nie o torcie będzie, ale o otwarciu rabarbarowego sezonu pysznym deserem i o... Wakacjach.Tak, ledwo wróciłam z jednych, a już planuję następne. Choć w sumie planuję nie oddaje istoty sprawy. Wymyśliłam, zaplanowałam, zorganizowałam(...)zacznie się rozpadać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 minuty, zdjąć z ognia i ostudzić. Przełożyć do szklanek.Schłodzić w lodówce.Na masę owocową wyłożyć jogurt, posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i polać miodem. Udekorować listkami mięty. Podawać od razu.Smacznego!A Wy? Jedliście już rabarbar w tym roku
Pożeraczka, czyli raz adobrzePamiętacie akcję na blogu Chantel, Przy kubku kawy., gdzie z okazji Nocy Restauracjido wygrania były vouchery do knajpek?link rozwiązania tu.._---->rozwiązanie. Nie chwaląc się
W kuchni Karmel-itkiwilgotnego, mocno przyprawionego z owocowym dodatkiem a do tego całkowicie wegańskiego. Udało się! 😎 Wilgotność ciasta uzyskałyśmy dzięki wykorzystaniem małego buraczka, którego absolutnie w wystudzonym cieście nie było czuć. Owocowa galaretka sprawiała, że ciasto wraz czekoladą i krówkami wegańskimi Super Krówka nie jest zbyt słodkie i mdłe. Jak widać warto przemycać warzywa do ciast 😃 Składniki(...)galaretka zacznie u góry się delikatnie ścinać, nałożyć ostrożnie drugi blat, którego polać drugą częścią galaretki. Całość włożyć do lodówki. 17. Po stężeniu galaretek (najlepiej po kilku godzinach) wyjąć tort po odcięciu boków cienkim nożem. 18. Całość udekorować rozpuszczoną w kąpieli wodną czekoladą, krówkami i pralinami
Candy PandasPlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wiedziałam że aż tak dobrze smakuje. Sernik z kakaową kruszonką – przepis z bloga Wielopokoleniowo Dobrym sernikiem, naprawdę wartym wypróbowania jest również sernik z kakaową kruszonką. Sernik ala tort – przepis z bloga Nieleniwapanidomu Totalna wariacja sernika. Za to obłędnie smaczna i oryginalnie wyglądająca. Idealna na świąteczny stół. Sernik – przepis z bloga NieleniwaPaniDomu Prze-pięk-na opcja(...)bloga ZarazWracam Uwielbiam tarty. Na przykład te z truskawkami albo malinami czy borówkami. Pomimo to że choć głownie kojarzą mi się z latem i ciepłymi letnimi dniami to tartę owocową warto także zaserwować na święta. Innymi słowy -nie znam nikogo kto by się jej oparł. Na przykład moi chłopcy za nimi przepadają. A Wy napiszcie, macie jakieś swoje ulubione potrawy
ArbuziakiTorcik Malinowy Ombre Bez Pieczenia – Zapraszam na wspaniałe, pyszne ciasto z dużą ilością malin. Nie za słodkie, delikatne, na kokosowym spodzie, bez pieczenia. Wygląda fantastycznie :), spokojnie
Mała CukierenkaPrzepis przeniesiony z mojego poprzedniego bloga:) Na truskawki może już za późno, ale ta tarta będzie równie dobrze smakować z każdymi innymi owocami:) Możesz spokojnie użyć
In my kitchenWybrałam na ten dzień bombową niespodziankę:) Jak już coś robić to z przytupem:) Ciasto może nie jest trudne do wykonania ale cały jego urok tkwi w
ciastkarnia na kruchym spodziezrobione, i jak następnym razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie . Pierwsza rzecz którą wypróbowałam: Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie zapachy z lodówki(...)Pierwszy okrągły kawałek biszkoptu ułóżcie na podstawce (Najlepiej składać w ringach których używaliście do wycinania, ale nie jest to bezwzględnie konieczne ) Nasączcie sokiem cytrynowym z cukrem, lub ulubionym sokiem owocowym. Posmarujcie bitą śmietaną, pokrójcie kilka truskawek i przykryjcie kolejnym biszkoptem. Nasączcie, posmarujcie bitą śmietaną, dodajcie truskawek i przykryjcie biszkoptem. Następnie schłodźcie w lodówce, lub 15 minut w zamrażarce
Piekarz-Kucharz-GarkotłukNastał nam nowy rok. Weszliśmy w niego tanecznym, imprezowym krokiem i jakże hucznie. I właśnie o tym huku chciałam dzisiaj napisać, licząc, ze podejmiecie temat
Codzienna kuchnia niecodziennaPisałam ostatnio, że nie czuję się najlepiej. I choć do lekarzy nie chodzę zbyt chętnie, tym razem czułam się tak wymiętoszona, że umówiłam się na wizytę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMój synek postanowił upiec swojemu tacie torcik na urodziny. Ponieważ ma on dopiero roczek, mama musiała mu troszeczkę pomóc. Oboje stwierdziliśmy, że torcik powinien być wyjątkowy
Mama GotujePrawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne. Przy takiej pogodzie
W kuchni Karmel-itki