tort - 16051 przepisów (strona:426/1071)

ETON MESS Z MALINAMI 151

      ETON MESS, czyli słodki bałagan. To w sumie tak samo, jak ze mną - z jednej strony słodka (i skromna do tego), z

W kuchni Karmel-itki
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 254

Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę

Via Gusto
Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków 157

Witam Was serdecznie po długiej, długiej nieobecności. W grudniu ubiegłego roku uległam poważnemu wypadkowi, z którego skutkami wciąż się zmagam. Masa dodatkowych spraw na głowie, niekończące

moj przepis na
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 89

obrusie po lewej stronie. Nigdy nie robimy kanapek! Kawałki pieczywa odrywamy małymi kawałkami, ewentualnie nakładamy odrobinę masła i wkładamy do ust. Zdjęcie: aldi.pl/aldi_bulka_wiejska_z_ziarnami_711_486_472_14500.html Ciasta Ciasta suche jemy widelczykiem, torty, kremy, desery „budyniowe” (np. creme brulee) jemy łyżeczką. Drobne ciasteczka, ptysie, pączki jemy rękami. Gdy pojawiają się torty z ciasta francuskiego powinien zostać podany specjalny nożyk. Drób Jeśli drób jest

Kate's Kitchen
Urodzinowy tort z matchą 116

ubijmy ręcznym mikserem aż będzie sztywna. Jeden spód wkładamy na tortownicę i smarujemy połową gotowego kremu. Kładziemy drugi spód i smarujemy resztą kremu nie zapominając o pokryciu także boku tortu. Na końcu posypujemy przesianą przez sitko matchą i schładzamy przez kilka godzin w lodówce. Nam najlepiej smakuje mocno schłodzony Smacznego! Artykuł Urodzinowy tort z matchą pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza 268

zdjęciu tort naleśnikowy przekładany warstwą warzywną i serową (feta). Jak zrobić nadzienie warzywne? Dowolne warzywa drobno pokroić (ja użyłam blendera, czas gotowania bardzo krótki => więcej witamin), poddusić, doprawić do smaku. Gotowy tort trzeba przykryć np. duża miską, żeby się nie zsechł i przechowywać w lodówce. Pyszny! Moje nadzienie: kilka łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, 1 duża czerwona papryka

Qlinarnie i Qlinarnie
Rolada biszkoptowa 243

każdej rolady na słodko. Rolada biszkoptowa wychodzi niebiańsko puszysta, mięciutka  i delikatna. Biszkopt smakuje cudownie! Sama jestem zachwycona smakiem i strukturą. Jeśli zaś szukacie biszkoptu pod perfekcyjny tort, to zerknijcie na mój przepis na uniwersalny biszkopt do tortów - jest świetny

AniaGotuje.pl
PIECZARKOWY TORT MAKARONOWY 106

weszliśmy z impetem w Nowy Rok. Dla mnie pierwszy Dzień Roku okazał się pechowy bo rozwaliłam sobie telefon. No ale ja nie o tym. Na sylwestra przygotowałam tort makaronowy. Wykorzystałam do niego duże świdry i rurki. Makaron jest z masą tymiankowo-cytrynową oraz pieczarkami. Był pyszny. Składniki: 1/2 op. Makaronu świdry 1/2 op makaronu rurki 200 g grzybów np pieczarek(...)zalewamy sosem ziołowo-pieczarkowym. a następnie wykładamy drugą część makaronu. Wierzch posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 20 minut. Po upieczeniu posypujemy nasz makaronowy tort odrobiną natką pietruszki

Kuchnia w oparach
Złoty tort pomarańczowo-cytrynowy 187

Tort pomarańczowo-cytrynowy Biszkopt pomarańczowy (mała tortownica) 5 jajek 5 łyżek mąki pszennej (może być tortowa) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru pudru łyżka skórki otartej z pomarańczy łyżeczka skórki otartej z cytryny łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy szczypta soli, cukier waniliowy Krem pomarańczowy (orange curd) 2 jajka 2 żółtka 2 nieduże pomarańcze (sok i skórka) łyżeczka skórki

Korniszonki
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 152

wykorzystałam masę krówkową o smaku advocata HELIO z serii Helio masy do ciast Słowem producenta: Z pomocą masy krówkowej HELIO o smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Niepowtarzalny smak advocata zachęca do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych połączeń smakowych. Masą advocatową możemy zastąpić klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta(...)powierzchni każdego ciasta, ale z powodzeniem można nałożyć ją także do rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów. Polecam wypróbowaną masę krówkową o smaku advocata Helio , osłodzi i udekoruje każdy słodki wyczyn w kuchni! Przepis pochodzi

Zasmakuj Kuchni
Bezy wielkanocne 181

zielonego barwnika wyglądają wyjątkowo wiosennie. A do tego są niezwykle piękne i pyszne! Domowe bezy robi się naprawdę bardzo prosto. To też najtańsze do robienia ciastka. Jeśli planujesz zrobić tort bezowy, to polecam Ci mój przepis na blaty bezowe . Wyobraź sobie jak na szczycie tortu układasz dodatkowo bezy wielkanocne

AniaGotuje.pl
Jak zrobić mini bezy 488

przestudzeniu zamykam je w woreczku strunowym i mam piękny deser gotowy na niespodziewanych gości. Mini bezy są super dekoracyjne. Małe bezy idealnie sprawdzają mi się jako dodatkowa ozdoba do tortu bezowego, czy też jako "ciasteczko" do kawy. Bardzo często kruszę beziki nad ciastem lub tortem, by upiększyć dekorację i wzbogacić smak deseru

AniaGotuje.pl
Genialne babeczki waniliowe z kremem… 204

Ostatnio piekę sporo tortów i regularnie sięgam po koszyczek z barwnikami spożywczymi, na widok których Zuzia uśmiecha się, niczym Kot z Cheshire i rozpoczyna rozmowę na temat jej przyszłego tortu urodzinowego. Obecnie jesteśmy na etapie jednorożca z dwukolorową grzywą, kwiatami, złotym rogiem (oczywiście!), oczkami w stylu kawai i jeszcze może jakąś kwietną łąką, jeśli starczy… Czytaj dalej Genialne babeczki

brunetkawkuchni
Torcik 141

mała śmietana 18 % [200 g] 1/4 szkl.cukru 3 łyżki  żelatyny +3/4 szkl.wody 3 różne  galaretki 1/4 szkl.cukru krem czekoladowy do tortów Cykoria Galaretki przygotować według przepisu,wylać na płaskie talerze (foremki) i odstawić do lodówki do zastygnięcia.Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie.Jogurt , śmietanę zmiksować razem z cukrem. Na końcu dodać(...)żelatynę, dokładnie wymieszać, dodać pokrojone galaretki.Wymieszać .Tą masą przełożyć przekrojone i nasączone biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.Boki i wierzch ciasta dowolnie udekorować, u mnie to krem czekoladowy do tortów.Ponownie odstawić do schłodzenia

Moje domowe kucharzenie
Mazurek z kremem kokosowym i czarną porzeczką 147

pracy. Ciasta najczęściej nie wychodzą mi wtedy, kiedy mają przyjść goście, a najlepsze są te robione na szybko i na hasło: upiekłabyś coś do kawki. Synowi co roku zamawiam tort urodzinowy w cukierni, bo nie ulepię mu ani Artuditu ani Lewandowskiego. Jak był mniejszy, dawał radę tort z koparką , ale już trochę Franio wyrósł i bardziej wie czego chce

bistro mama

Proponowane wyszukiwania