tort - 16118 przepisów (strona:424/1075)

SOS ZIOŁOWY Z BAZYLIĄ TAJSKĄ 167

     Dlaczego ten sos jest taki niesamowity? Bo tak właśnie smakuje - nieziemsko i niesamowicie. A to za sprawą bazylii tajskiej, którą kupiłam na Festiwalu

W kuchni Karmel-itki
Tort bezowy z truskawkami i sosem z kwiatem czarnego bzu 200

przyjaciół. Choć jej przygotowanie wydaje się skomplikowane, warto podjać próbę. Wystarczy przestrzegać kilku podstawowych zasad (zwróćcie uwagę na podkreślenia) i na pewno się uda. Tę bezę zaserwowałam gościom jako tort na mojej imprezie urodzinowej. Zniknęła w mgnieniu oka i wszyscy wylizywali talerzyki ;) Porcja dla 10-12 osób: Beza ( wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ) 6 białek jaj 280 g cukru(...)paterę. Do jej zagłębienia nakładamy krem (można go również położyć na wierzchu bezy, poza zagłębieniem). Wierzch dekorujemy umytymi świeżymi truskawkami i listkami mięty. Tuż przed podaniem możemy polać tort niewielką ilością ostudzonego sosu lub podać go oddzielnie, aby każdy sam dostosował jego ilość do swojej porcji

Zawsze głodna!
Tort z truskawkami i bitą "śmietaną" 134

pojawiać się już pierwsze, słodziutkie truskawki. Prawdziwe apogeum jeszcze przed nami, więc już teraz przedstawiamy przepis na proste ciasto z tymi pysznymi owocami. Jest słodko, tylko tyle możemy powiedzieć :) Tort z truskawkami i bitą śmietaną Przepis na tortownicę o średnicy 22 cm Potrzebujemy: Spód: ok. 150 g herbatników (u nas te z Lidla - Petit Beurre Tastino o smaku waniliowym

Bananowe Pole
DROŻDŻOWE ŚLIMAKI Z CYNAMONEM JAK CINAMMON ROLLS 207

   Ten przepis to prawdziwy klasyk. Przepis, jak i same bułeczki. Przecież każdy zna słynne, pachnące i ciepłe bułeczki cinnamon rolls, które od lat cieszą

W kuchni Karmel-itki
PUDDING CHLEBOWY Z GRUSZKĄ, CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 161

   Każdy z nas wie lub chociaż słyszał, jak ważne jest śniadanie. Przez wiele lat unikałam śniadań, jakoś nie miała "weny" na ich jedzenie, a

W kuchni Karmel-itki
Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany 104900

Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany - jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:500 ml śmietanki kremówki 30 %500 g serka mascarpone1 laskę wanilii3

Krokusowy Dom
SAŁATKA ZE SMAŻONYCH ZIEMNIAKÓW 152

        Tak przy długim majowym i jakże leniwym weekendzie proponuję jakże smaczną i leniwą sałatkę!  Jeżeli zostały wam gotowane ziemniaki (mogą

W kuchni Karmel-itki
Sernik wiedeński 127

sporo bakalii. Na wiedeńskiej starówce można za to zamówić  Topfenstrudel w formie strucli serowej podawanej na ciepło i takie ciasto wypróbowaliśmy - bardzo dobre. Typowym austriackim wypiekiem jest zdecydowanie tort Sachera - to tort czekoladowy z polewą czekoladową i nadzieniem z morelowej marmolady. Również wypróbowałam i Wam polecam :) A poniżej przepis na polski sernik po wiedeńsku :) Składniki: 1 kg białego sera

Kuchnia domowa Ani
torcik z białym winem 126

Wypieki z białym winem to jedne z moich ulubionych, zwłaszcza te w których dodatkowo jest nuta porzeczki. Robiąc ten inspirowałam się tortem Malakoff, z tym że zamiast gotowych biszkoptów upiekłam blaty ciasta. Mimo, że bardzo prosty to był przepyszny, całej rodzinie smakował.  *tortownica 26 cm Składniki: na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka(...)nasączyć, przesmarować dżemem i wyłożyć połowę pozostałej śmietany. Położyć ostatni biszkopt, nasączyć winem. Zdjąć rant, boki i wierzch obsmarować pozostałą śmietaną. Migdały uprażyć na suchej patelni, wystudzić i posypać tort. Wierzch udekorować winogronami i bezikami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort bezowy 274

Bardzo atrakcyjny, modny w ostatnim czasie, doskonale się prezentujący na paterze, co najważniejsze, zawsze się udaje, efekt gwarantowany! Pomysłów na jego ozdobienie , wykończenie - nieskończona mnogość! Tort świetnie się kroi, a smakuje rewelacyjnie! Wbrew pozorom, nie czuć przesadnej słodyczy! Naprawdę polecam,  piankowa, chrupiąca struktura blatów, i smak sprawia idealny efekt.... Składniki: 8 schłodzonych białek 440 g cukru 1 łyżeczka octu(...)pieczenia, bezę nakładać na dwa przeciwległe narożniki, zdecydowanymi, kilkoma ruchami w kształt koła, szpatułką, odważnie. Taki kształt jaki nam wyjdzie przy nakładaniu, taki będzie kształt blatów na nasz tort bezowy. Wstawić do piekarnika na 120 st. C na 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i piec 2 i 1/2 godziny. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, wystawić, ostudzić

kgwjanczewo
Lukier królewski 108

Idealny do dekoracji wszelkiego rodzaju ciast, ciasteczek, tortów. Można dostosowywać jego gęstość do potrzeb i wyczyniać prawdziwe cuda. Odrobina barwników i nie ma rzeczy niemożliwych! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 jajko – potrzebujemy tylko białko(...)dekoracji. Śre dnio gęsty – uzyskujemy go przez dodanie kilku kropel wody do bardzo gęstego lukru – idealnie sprawdza się przy rysowaniu konturów jak również do tworzenia napisów na ciastach i tortach. Rzadki – dodajemy odrobinkę więcej wody i gotowe – rzadkiego lukru używamy do wypełniania konturów.   Wskazówki do lukrowania: Lukrując ciasteczka lub tworząc lukrowe rysunki, warto zacząć od obrysowania konturów bardzo gęstym

Za drzwiami kuchni
ETON MESS Z MALINAMI 165

      ETON MESS, czyli słodki bałagan. To w sumie tak samo, jak ze mną - z jednej strony słodka (i skromna do tego), z

W kuchni Karmel-itki
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 279

Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę

Via Gusto
Wegańska pasta a’la ser z ziemniaków 167

Witam Was serdecznie po długiej, długiej nieobecności. W grudniu ubiegłego roku uległam poważnemu wypadkowi, z którego skutkami wciąż się zmagam. Masa dodatkowych spraw na głowie, niekończące

moj przepis na
Wokół stołu – jak to ugryźć, cz. 1 99

obrusie po lewej stronie. Nigdy nie robimy kanapek! Kawałki pieczywa odrywamy małymi kawałkami, ewentualnie nakładamy odrobinę masła i wkładamy do ust. Zdjęcie: aldi.pl/aldi_bulka_wiejska_z_ziarnami_711_486_472_14500.html Ciasta Ciasta suche jemy widelczykiem, torty, kremy, desery „budyniowe” (np. creme brulee) jemy łyżeczką. Drobne ciasteczka, ptysie, pączki jemy rękami. Gdy pojawiają się torty z ciasta francuskiego powinien zostać podany specjalny nożyk. Drób Jeśli drób jest

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania