tort - 16118 przepisów (strona:418/1075)

ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 158

Rolada szpinakowa to bardzo efektowna przystawka na świąteczny stół. Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo

Kuchnia MagdaLeny
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 159

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i ziaren słonecznika

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 164

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 154

Nie ma Wielkanocy bez żurku! To podstawowa potrawa tych świąt. Jednak nie każdy przepada za tradycyjnym żurkiem pełnym kiełbasy i innych wędlin lub po prostu nie

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 168

Jajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #31 - OLEJ Z PESTEK DYNI 136

Olej z pestek dyni zwany "zielonym złotem" to olej o zielono-brązowej barwie i orzechowym smaku oraz zapachu. Jest to olej bardzo aromatyczny i należy do

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 131

Babka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 197

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 137

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
PRODUKTY NATURALNE SCHRONISKO SMAKÓW MAGDA GESSLER 238

"Schronisko Smaków Magda Gessler" to znana restauracja w sercu polskich Tatr, której menu oparte jest o najlepsze lokalne produkty i zostało stworzone przez Magdę Gessler. Ale

Kuchnia MagdaLeny
CZOSNKOWY SCHAB GOTOWANY W MLEKU 191

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku z dużą ilością czosnku. Bez konserwantów i innych zbędnych dodatków - tylko mięso, czosnek i naturalne przyprawy. Nie jest też przesolona

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 133

Żyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki. Zwracamy

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 229

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 126

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów

Kuchnia MagdaLeny