tort - 16073 przepisów (strona:412/1072)

Crème pâtissière francuski krem cukierniczy 127

Podstawowy przepis, który Wam dziś pokażę można wykorzystać również samodzielnie jako krem. Nada się bardzo dobrze do nadziania ptysiów , eklerków , przełożenia biszkoptu lub wykonania drobnych ozdób na cieście lub torcie. Podane proporcje wystarczą na nadzianie 40 sztuk ptysiów lub 15-20 większych eklerków. Składniki: 300 g mleka 2 łyżki budyniu waniliowego (proszku na budyń z torebki) 2 łyżki cukru(...)ostudzeniu wyciągamy z lodówki i mieszamy dokładnie krem drucianą trzepaczką. W ten sposób wyrównujemy jego konsystencję. Gotowy krem nie jest zbyt sztywny, dlatego nie nadaje się do tynkowania tortu, służy raczej do nadziewania i przekładania wypieków. Można wykorzystać go do zrobienia dekoracji nawet przy użyciu mniejszych tylek cukierniczych. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Crème pâtissière

Ciastkozercy
Fru Petersens Cafe – kawiarnia gdzie czas się zatrzymał 85

osoby to 150 DKK (ok. 88 zł). W tej cenie możemy korzystać z bufetu i próbować wszystkich słodkości na jakie mamy tylko ochotę. Na stole znajdują się między innymi : torty, ciasta, ciasteczka, babeczki, ciepłe bułeczki, które możemy posmarować masłem, konfiturą lub lemon curd. Do tego mus czekoladowy, bezy, owoce, soki, kawa, herbata oraz czekolada na gorąco z bitą śmietaną. Wybór(...)się pysznościami przy stoliku w środku lub na zewnątrz w klimatycznym ogrodzie pełnym kwiatów i drzew. Jeśli komuś mało słodkości to można także zamówić na wynos różne ciasta lub torty, ponieważ w budynku znajduje się także mały sklepik.   Co mnie zdziwiło, że za bufet płaci się dopiero po zjedzeniu przy wyjściu. Ludzi jest mnóstwo

noteskulinarnyfiga
SAŁATKA KEBABOWA Z WOŁOWINĄ 187

Sałatka kebabowa to sałatka z kapusty pekińskiej z wołowiną oraz dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów, ogórka, papryki i czerwonej cebuli. Podana jest z sosem czosnkowym i obowiązkowo

Kuchnia MagdaLeny
PLACUSZKI DROŻDŻOWE A'LA PIZZA 124

Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby

Kuchnia MagdaLeny
GNIAZDKA KOKOSOWE Z BRZOSKWINIAMI 112

Słodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ Z ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI 123

Sałatka z komosy ryżowej z dodatkiem pieczonego łososia oraz brokuła i jego kiełek, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie jogurtu greckiego. Pyszna i pożywna sałatka

Kuchnia MagdaLeny
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 98

Tort cappuccino z kremem o smaku białej czekolady z likierem kawowym ;-) Inspiracja: Moje Wypieki Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 200g Mąka tortowa 200g Krem z białej czekolady i cappuccino Śmietana kremówka 500ml Biała czekolada 200g Cap The post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 119

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI 170

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem borówek, przygotowane na pianie z białek. Jest to stary przepis mojej babci, z tą różnicą, że babcia dawała zawsze jabłka. Ja

Kuchnia MagdaLeny
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 101

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją

Kuchnia MagdaLeny
KWIATY JADALNE NA TORCIE 94

Jeśli śledzisz profil bloga na Facebooku to pewnie wiesz, że niedawno upiekłam tort na ślub koleżanki, który ozdobiłam kwiatami jadalnymi i owocami. Nie chciałabym, by zaginał w czeluściach fb, dlatego publikuję zdjęcia jego i kwiatów, które zamówiłam w Ogrodnictwo Lawenda , również tutaj. Nieskromnie powiem, że moim zdaniem wyszedł fantastycznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój(...)bloga Dziękuję! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł KWIATY JADALNE NA TORCIE pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Sałatka z twarogiem, ogórkiem, kiełkami i ziołowym hummusem 108

balsamicznym. Dopraw solą, pieprzem i ziołami. Całość bardzo delikatnie wymieszaj. Częstuj się i smakuj! Sierpień to dla mnie urodzinowy miesiąc. W tym roku był pełen niesamowitych dla mnie wrażeń! Tort – niespodzianka zamówiony na moje urodzinowe przyjęcie w Galerii Tortów Artystycznych w Krakowie. Z moją przyjaciółką z czasów licealnych, która przylatuje zza oceanu prawie na każde moje urodziny! Przyjaźń

Raj dla Podniebienia
Pavlova masą jagodową 122

jeszcze chwilę miksujemy. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na papierze do pieczenia rysujemy okrąg o średnicy ok 20-25cm . Wykładamy ubite białka i formujemy kształt naszego tortu. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pianę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przed ok 5 minut w temperaturze 170 stopni , a następnie zmniejszamy temperaturę do 140 stopni i pieczemy przez ok1 godzinę(...)minut, aż beza porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień  wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru i umyte i odsączone wcześniej jagody. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy

I LOVE LIFE
SERNIK Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 153

Sernik pełen świeżych jagód! Masa serowa zawiera dodatek jogurtu greckiego oraz białą czekoladą i świeże jagody. Sernik przygotowany został na spodzie z herbatników, a na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 108

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania