tort - 16051 przepisów (strona:429/1071)

Leśny mech z niespodzianką 277

wielu domach obowiązuje tradycja, że na Boże Narodzenie musi być świąteczny tort. Myślę, że leśny mech z niespodzianką świetnie by się w roli takiego tortu sprawdził, bo nie tylko genialnie smakuje, ale też okazale wygląda, szczególnie w przekroju.… Artykuł Leśny mech z niespodzianką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
KRUCHE TARTALETKI Z POMIDORAMI / SPIS PRZEPISÓW NA SYLWESTRA 115

   Idzie nowe, tak mówią. Wraz z Nowym Rokiem przyjdzie, tak mówią. A czy będzie? Zobaczymy.    W ferworze walki z chorą nogą, samą

W kuchni Karmel-itki
Przepis #102 Tort FIT "Mars" 193

Witajcie, przepis na to ciasto miał się pojawić jeszcze przed świętami (stąd świąteczna aranżacja na zdjęciach) ale uznałam, że lepiej będzie pasował na sylwestrowe imprezy. Tort powstał na wzór batona Mars. Jest bardzo delikatny w smaku. A dodatkowo bezglutenowy! Idealnie wpasuje się w sylwestrowe klimaty!🎇🎆 Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik został policzony ksylitol) 238 kcal(...)odsączmy bardzo dokładnie  z wody. Następnie blendujemy na jednolitą masę. Całość wykładamy na nasze ciasto. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy olej kokosowy oraz gorzką czekoladą. Polewamy ciasto.  Tort przechowujemy w lodówce. Najlepiej smakuje po schłodzeniu . Musicie go koniecznie spróbować! Smacznego

Health-Fit-Life
Bezy migdałowe 115

Bezy migdałowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych bez i tortu Pavlova. Proste w przygotowaniu, nie wymagają dużego nakładu pracy. Wystarczy jedynie dokładnie oddzielić żółtka i dobrze ubić miałka z cukrem. Wybierając jajka na bezy zazwyczaj kupuję rozmiar M lub L i pozostawiam w lodówce na minimum tydzień przed ubijaniem. Bezy migdałowe idealnie pasują do popołudniowej kawy, można je także wykorzystać(...)jako ozdobę do tortów lub przełożyć ulubionym kremem - takie bezy pokochają wszyscy. Bezy migdałowe - składniki 6 dużych białek (z jajek rozmiaru M lub L) 300 g cukru pudru 100 g zmielonych na pył migdałów  kilka kropli olejku migdałowego szczypta soli Bezy migdałowe - przygotowanie   Białka lekko posolić, ubijać przez około minutę na niskich obrotach miksera, a kiedy się spienią

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krem budyniowy do przekładania ciast i tortów. 122

puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodawaj stopniowo cukier puder. dalej ucierając dodawaj stopniowo wystudzony budyń. ucieraj, aby krem miał jednolitą konsystencję i będzie puszysty. gotowym kremem przekładaj torty i ciasta.    Z podanej porcji przełożysz dwie warstwy tortu o średnicy 18 cm. Jeśli potrzebujesz więcej kremu zwiększ proporcje.       R ada : Do tego kremu możesz

Przepisy i porady kulinarne
MENU NA BOŻE NARODZENIE 153

migdałowe: MAKOWCE: Makowiec na kruchym orkiszowym spodzie, z kruszonką: Strucla makowa: Makowiec japoński z kaszą jaglaną i kruszonką, bezglutenowy: Makowiec japoński, bez glutenu: Makowiec japoński na kruchym orkiszowym spodzie: Tort makowy z cynamonem i orzechami: Tort chałwowy: SERNIKI: Sernik z makiem kokosem i brzoskwiniami: Sernik zebra: Sernik rewelacja na kruchym spodzie: Sernik rosa: Sernik z murzynkiem: Sernik na kruchym bezglutenowym

Smaczne Zdrowe
Pełnoziarniste placuszki z amarantusem (Torcik śniadaniowy) 85

Tort na śniadanie? Czemu nie, kiedy jest to tort z pożywnych, sycących placuszków podany ze świeżymi owocami. Prosta, a zarazem pyszna, ciesząca oko propozycja, w sam raz by celebrować wspólny posiłek z rodziną. Idealna na długie, leniwe, weekendowe śniadanie. Składniki (2 porcje, 8 placuszków): Placuszki: 0,5 szklanki (70 g) mąki pełnoziarnistej pszennej 0,5 szklanki (15 g) amarantusa ekspandowanego

Fitsweet.me
Krem cytrynowy-praktyczne porady 127

uzyskamy gęsty budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy do momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do masła partiami wystudzony budyń, sok z cytryn oraz skórkę. Tak przygotowany krem możemy użyć do tortów czy ciast z kremem,ale również do babeczek itp. Uwagi ! 1) Cytryny muszą być zawsze wyparzone, świeże. 2) Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3) Trzeba zwrócić uwagę, aby krem(...)się nie zważył. 4)Przed nałożeniem na tort czy ciasto krem powinien być troszkę schłodzony

Ciasta z tradycjami
Muffinki z wilgotną masą makową z bakaliami HELIO 180

Wilgotna masa makowa z bakaliami do ciast HELIO . Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków. Poniżej inne gotowe masy do ciast, tortów, ciasteczek, babeczek, słodkości i pyszności

Zasmakuj Kuchni
Kulki mocy z białej fasoli (wegańskie, bez glutenu, bez cukru) 193

mój przepis na | Kulki mocy już czekają na gości… Bez pieczenia Wegańskie, bezglutenowe, bez cukru i bez dodatku tłuszczu, słodzone rodzynkami i suszonymi morelami. Zdradzę

moj przepis na
Wegański kokosowy tofurnnik na proteinowym spodzie z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie, RAW) 143

wegańskim spodzie z białkiem Siła Roślin   💚  My nie omieszkamy wykonać go ponownie na świąteczny stół, ponieważ będą to dla nas aktywne święta 💪 Tofurnik może śmiało robić za tort a do tego jest bez glutenu, cukru, wegański, RAW no i biało-czarny jak sami wiecie kto 🐼        Składniki: Proteinowy spód (śr: 18cm) -2 duże, dojrzałe banany(...)darmo jest już kolejny magazyn " BEZBOLESNE USUWANIE CUKRU Z DIETY "! Znajdziecie tam świetne przepisy na pierniczki z melasą z morwy, strucle makową bez białego cukry, wegański piernik oraz nasz tort kokosowo-makowy

Candy Pandas
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 108

wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy.  Warstwa malinowa: Jeśli używamy truskawek mrożonych, należy rozmrozić je i odsączyć na sitku z nadmiaru wody. Część malin odłożyć do dekoracji tortu. 2,5 szklanki wody zgotować wraz z 1 szklanką soku malinowego. W mieszance rozpuścić galaretki i pozostawić do wystudzenia. Do chłodnych galaretek wsypać maliny i delikatnie przemieszać. Gdy masa zacznie(...)ślady miksera). Masy nie należy zbyt długo ubijać, gdyż krem mógłby się zważyć.  1/3 masy przełożyć na stężałą galaretkę i przykryć 2 częścią biszkoptu. Pozostałą masą przykryć wierzch tortu i boki.  Na wierzch i boki obsypać rozkruszonymi bezami. Dodatkowo na górę poukładać odłożone maliny. Schłodzić w lodówce. Smacznego

My sweet a life
Torcik Cappuccino 184

Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie  Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i  koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę(...)częścią biszkoptu. Biszkopt znowu nasączyć, rozsmarować dżem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Biszkopt ponownie nasączyć. Wierzch i brzegi pokryć pozostałą częścią kremu. Śmietanką przyozdobić tort wedle uznania. Całość schłodzić

My sweet a life
banoffee karmelowa rozkosz (bez glutenu) 189

Wpis powstał przy współpracy z marką Ronic. W zeszły weekend były urodziny mojego najmłodszego dziecka. Oczywiście były prezenty, tort w kształcie baletnicy, ale nie byłbym sobą jakbym z tej okazji nie zaserwował czegoś bardziej zdrowego i bez tony cukru Wcześniej już robiłem np. takie torty , ale tym razem postawiłem na coś bardziej karmelowego – Banoffee. Wszyscy zachwalają ten karmelowo-bananowy

PaleoLife
Czekoladowy "torcik" brownie 151

czekoladowego ciasta ? Brownie to klasyk, jakich mało. Uwielbiam ! Za smak i za prostotę przygotowania. Ale, żeby nie było tak prosto i zwyczajnie, proponuję brownie "torcik". Nie jest to prawdziwy tort, przekładany kremem, a jedynie czekoladowe ciasto, polane czekoladą i udekorowane malinami i ciasteczkami migdałowymi. Taki "torcik" brownie możecie przygotować tylko i wyłącznie dla siebie...no i przyjaciółki, ale równie dobrze(...)ciasto to, podać możecie zamiast klasycznego tortu, podczas rodzinnej uroczystości. PRZEPIS NA "TORCIK" BROWNIE: Składniki na brownie: 150 g gorzkiej czekolady 90 g masła 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 płaskie łyżki mąki Dodatkowo: 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki oleju roślinnego mrożone lub świeże maliny kilka ciasteczek amaretti lub innych inne dekoracje Przygotowanie brownie: 1. Czekoladę połamać na kawałki

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania