latem kojarzy się tęcza pomyślałam ze warto zrobić torcik letni tęczowy z orzeźwiającym chrupiącym kremem. Krem dodatkowo podkreślał smak tortu. A tym magicznym składnikiem jest olej kujawski i ogórek. Myślę ze połączenie kremu z ogórkiem to genialny pomysł. Tort wyszedł obłędny. Biszkopt może nie wyszedł idealny musze nad nim popracować by był równy ale sam pomysł jest fajny. Przepis
Kulinarne pyszności Molkirynku wydawniczym ukazała się perełka do amatorów i profesjonalistów Cukrowe animacje 14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami Carlos Lischetti wydawnictwa PROMISE.Namiętność Carlosa Lischetti do pieczenia, cukiernictwa i dekorowania tortów zaczęła się przeszło 20 lat temu. Jako mały chłopiec, Carlos najlepiej czuł się w kuchni swego rodzinnego domu w Rosario w Argentynie, piekąc
Kulinarne pyszności Molkimojprzepisna.pl | Panna Cotta z frużeliną jeżynową Trwa karnawał, a w karnawale nie objedzie się bez Balu Karnawałowego. W tym roku temat balu i sam bal organizowany
moj przepis namojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto
moj przepis nastyczniu obchodziłam swoje kolejne urodziny. Na tę okazję zrobiłam pyszny tort makowy, z wiśniami, przełożony bitą śmietaną z czekoladą. PYSZNOŚCI! Zapraszam na słodki przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldstyczniu obchodziłam swoje kolejne urodziny. Na tę okazję zrobiłam pyszny tort makowy, z wiśniami, przełożony bitą śmietaną z czekoladą. PYSZNOŚCI! Zapraszam na słodki przepis :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldmojprzepisna.pl | Wieniec drożdżowy z makiem Ja wiem że święta się już skoczyły, jednakże w naszej rodzinie, wypieki z makiem zawsze cieszyły się dużym powodzeniem, bez względu
moj przepis naktóre już niejednokrotnie gościło na moim stole. Nic dziwnego, bo smakuje reeewelacyjnie - jest lekko wilgotne i cudownie aromatyczne. Doskonale sprawdzi się przy każdej okazji, a nawet jako pyszny tort. Polecam! (Tortownica o średnicy około 23-24 cm) Ciasto: 1 szklanka maku + 1 i 1/4 szklanki mleka do zaparzenia maku 1 szklanka cukru 3 łyżki bułki tartej (płaskie
Di gotujeObłędne ciasteczka z kawałkami czekolady. Zdecydowanie najlepsze z najlepszych. Miękkie w środku z lekko płynnymi kawałkami czekolady a z wierzchu chrupiące, ale miękkie. Przepis ten bazuje
Wielki apetytnazwy znanych deserów czy dań pochodzą od ich twórców. Od razu na myśl przychodzą chociażby słynne naleśniki Gundel Palacsinta, bułeczki graham, sos beszamel albo sałatka Caesar. Podobnie jak znany tort Sachera (Sachertorte), również wymyślony przez wiedeńskiego cukiernika, swoją nazwę wziął od jego nazwiska. Często nazwa potrawy powstaje na cześć osoby, dla której została ona przygotowana - pizza Margherita, bezowy tort Pavlova
Obiad gotowypowitanie, kawa, herbata, pyszne ciasta. Wiesław opowiada o planowanych w przyszłości warsztatach, a ja odnotowuję w pamięci te, które najbardziej by mnie interesowały, m.in. wypiekanie bagietek, chlebów, dekorowanie tortów, robienie pralinek i figurek czekoladowych. Szkoła oferuje również warsztaty dla dzieci, spotkania integracyjne i szkolenia dla firm. ziarna kakaowca Nasze warsztaty poświęcone są czekoladzie. Na stole już czeka kilka rodzajów czekolady(...)pralinki były robione ręcznie;) Foremki wędrują do lodówki na 15 minut. W międzyczasie nasz nauczyciel pokazuje, jak z czekolady zrobić dekoracje, np. gniazdko, ażurową kulę albo opaskę na tort. Pralinki zastygły, teraz musimy je wyjąć z foremek. Odwracamy foremkę, stukamy nią o blat i wyskakują czekoladki. Te, robione na folii ozdobnej, mają piękne wzory. Inne dekorujemy jadalną farbą w sprayu
Obiad gotowySzarlotka czy też jabłecznik jak dla mnie nazwa nie ma najmniejszego znaczenia- ciacho ma być smaczne! Moja ulubiona to ta z kwaśnych jabłek. Zawsze, gdy robi
Wielki apetytLekko cytrusowe z pikantną nutką. Kotleciki z dorsza w takiej odsłonie świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka w wersji mini jak i danie obiadowe . Są naprawdę
Wielki apetytTa sałatka jest moim pewniakiem przy okazji spotkań z przyjaciółmi. Zawsze pierwsza znika ze stołu mimo, że robię jej naprawdę dużo. Polecam każdemu miłośnikowi gyros'
Wielki apetyt