tort z wiśniami - 585 przepisów (strona:26/39)

Tort na Każdą Okazję 185

cukrem na sztywno. Serek ucieramy. Do utartego dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Dzielimy na 3 części. Dodatkowo: frużelina malinowa lub wiśniowa (zamiast malin wiśnie) lub słoiczek dżemu malinowego lub wiśniowego Wykonanie: Na biszkopt ciemny II wykładamy 1/2 frużeliny, na frużelinę 1/3 kremu. Krem przykrywamy biszkoptem ciemnym I. Na biszkopt rozsmarowujemy kolejną część kremu. Przykrywamy biszkoptem(...)Wykładamy resztę frużeliny i na frużelinę pozostały krem. Przykrywamy biszkoptem I. Wstawiamy do lodówki na około 1 h. Po tym czasie całość pokrywamy ganache z białej czekolady. Tort przechowujemy w lodowce.a Ganache: 260 g białej czekolady 250 ml śmietany kremówki 36% Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z palinka. Wrzucamy połamaną czekoladę. Zostawiamy na około 2 minuty. Po tym czasie mieszamy

Made By Mom And Son
Mleczna kanapka z kremem tiramisu, brzoskwiniami i galaretką. 267

lubi tortów przygotowałam mu takie ciasto deser.Zapraszam do wypróbowania bo jest lekkie i pyszne :) Ciasto podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda . Składniki : około 15 batonów mleczna kanapka  500 ml kremówki 36 % 4 łyżki cukru pudru  500 g serka mascarpone 2 cukry waniliowe 2 łyżki żelatyny 100 ml wody 1 puszka brzoskwiń 1 szklanka wiśni mogą być

Sama słodycz i szczypta chili
Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń 228

mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców

moj przepis na
Tort śmietanowy z frużeliną wiśniową 183

wiśni z kompotu Wszystko składniki (z wyjątkiem wiśni) dokładnie połączyć. Przelać do garnka o grubym spodzie,   podgrzać i mieszać do zgęstnienia (jak kisiel). Na koniec dodać wiśnie, wymieszać i wystudzić. Masa śmietanowa: 1 litr śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru Śmietankę ubić mikserem na sztywno, na koniec dodać cukier i połączyć na wolnych obrotach. Na paterze ułożyć pierwszy blat(...)rozprowadzić ½ frużeliny, na koniec ¼ porcji śmietany. Przykryć drugim blatem biszkoptu, ponownie nasączyć, rozprowadzić pozostałą część frużeliny i ¼ śmietany. Przykryć ostatnim blatem biszkoptu, nasączyć. Pozostałą śmietaną ozdobić boki i wierzch tortu.   Dekoracja z czekolady: 150 g gorzkiej czekolady papier do pieczenia Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciepłą przekładamy do rękawa cukierniczego (u mnie wykonany z kawałka kartonu) i w dowolnej

kulinarnyswiatdomi
Marmolada szwarcwaldzka 144

przekładać torty, ciasta, smarować nią naleśniki, dodawać do lodów, nadziewać bułeczki, rogaliki, czy po prostu zjeść ją rozsmarowaną na świeżym pieczywie lub wyjadać wprost ze słoiczka… palcami! ;) Może zatem w trakcie tworzenia zimowych zapasów znajdziecie czas i miejsce na przygotowanie choć kilku słoiczków tego rarytasu? Gorąco polecam! Składniki (na ok. 4 słoiczki po 200 ml): 1 kg wiśni

MyCookBook.pl
Tort w stylu angielskim 234

Szesnaste urodziny mojej córki zmobilizowały mnie w końcu do wykonania tortu, który już jakiś czas temu chciałam wypróbować. Przepis znalazłam  u Ani z bloga: Butcher, baker, sandwich maker.  i strasznie mi się spodobał. Pominęłam tylko alkohol, gdyż nie uznaję ciast z trunkami dla dzieci, a nie tylko jubilatka konsumowała ciasto, oraz lukier plastyczny, gdyż(...)wiem, czy umiałabym go zrobić:D  Dodatkowo zmniejszyłam ilość czekolady, zamiast wiśni w likierze użyłam frużeliny (wiśnie w żelu), a na wierzch położyłam bitą śmietanę. Ciasto wyszło mocno czekoladowe i bardzo pyszne. Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa

Ciasteczkowy Potwór
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 217

Tort czekoladowo-agrestowy Choć ten tort wyglądem nie powala na kolana, smak jest przepyszny. Zazwyczaj torty robione są na biszkoptowej bazie, ja zrobiłam na wilgotnym cieście czekoladowym, dodatkowo nasączonym ponczem z nalewki porzeczkowej, krem agrestowy, i dodatek świeżych malin to kropka nad” i „ Dekoracja to już kwestia swojego gustu. Jest przepyszny! Róże od  Cukieteria Składniki: Tortownica(...)śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże cukrowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto: Olej, wodę, pół szklanki cukru oraz kakao umieścić w rondlu i zagotować, mieszając do rozpuszczenia się cukru, wystudzić

Wanilia i Kardamon
RISOTTO Z SZAFRANEM NA CYDRZE. 188

Wchodzimy razem w ten Nowy Rok. Słyszysz fajerwerki za oknem?Kolejny rozdział naszego życia, gdzie 365 pustych stron czeka na zapisanie.Chciałbyś, by ten rozdział był

W kuchni Karmel-itki
Jaglany deser z owocami 179

Zdrowy deser bez cukru z kaszy jaglanej. Polecam wykorzystać kaszę która została nam od obiadu. Do deseru użyłam owoce mrożone ale można dodać świeże.  1

wesoła kuchnia
Wiśniowa bajka 1136

Ciasto które wzbudza zachwyt, idealnie skomponowane przeze mnie, kakaowy biszkopt, mocno wiśniowe z kremową masą budyniową i warstwą delikatnej  śmietanki, rozpływa się w ustach niczym najlepszy tort, skromnie ozdobiony , wbrew pozorom prosty do przygotowania, smakiem będziecie zachwyceni…..prawdziwa słodka bajka! Składniki: Ciasto: 4 jajka ½ szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)Krem budyniowy: 1 szklanka śmietany kremówki 1 budyń śmietankowy  2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny+ 150 ml mleka 2 czubate łyżki cukru pudru Warstwa wiśniowa 1 słoik  wiśni drylowanych 30 dag cukru żelującego trzcinowego 1 galaretka wiśniowa 2 łyżki soku z cytryny Poncz: ½ szklanki syropu z wiśni 50 ml wódki 1 łyżeczka cukru pudru Warstwa śmietanowa: ½ litra śmietany

Wanilia i Kardamon
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno) 195

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski. Jeden z pyszniejszych serników na zimno, w których użyta jest żelatyna. (Nie przepadam za jej dodatkiem.) Sernik

Di gotuje
Tort orzechowo wiśniowy. 144

Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczony biszkopt wyjąć z tortownicy i odstawić do ostudzenia. Zagotować cukier i wodę, zdjąć z ognia, wlać nalewkę z wiśni, ostudzić. Masło utrzeć na śmietanę, dalej ucierając dodawać po trochę cukru i po jednym żółtku (wszystkie składniki powinny być ciepłe – w temperaturze pokojowej, jajka przez rozbiciem sparzone), gdy masa będzie(...)talerzu ułożyć krążek orzechowy, posmarować go ¼ kremu. Na nim położyć biszkopt ( delikatnie, równo ściąć wierzch biszkoptu), nasączyć przygotowanym wcześniej płynem, posmarować ¼ kremu, przykryć drugim krążkiem orzechowym. Brzegi i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obłożyć podprażonymi migdałami, wierzch posypać pozostałymi zmielonymi orzechami.   Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc.   zastawa

królestwo garów
Sernik gotowany 355

masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko(...)serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik gotowany appeared

mojewypiekiinietylko
Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone 171

Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami.  Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek

Pychotkaaa
Tort czekoladowy 172

KREM: 400g czekolady (200g mlecznej i 200g gorzkiej) 400ml kremówki 250g mascarpone DODATKOWO: słoiczek konfitury czereśniowej sok z jednej cytryny 200ml gorącej wody 4 łyżki cukru 3 łyżki rumu wiśnie lub czereśnie z kompotu do dekoracji cukrowe kwiatuszki i literki do dekoracji Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier. Do białek z cukrem dodać(...)całą noc. Na drugi dzień krem dokładnie zmiksować na puszysto, dodawać po trochu mascarpone (w temp. pokojowej). PONCZ: Sok z cytryny, cukier, gorącą wodę i rum wymieszać. Przestudzić. SKŁADANIE TORTU: Na paterę wyłożyć pierwszy blat biszkoptu (najlepiej ten z samej góry), naponczować, posmarować najpierw konfiturą, następnie kremem. Przykryć kolejnym blatem biszkoptu, powtórzyć czynności. Cały tort obłożyć kremem. Za pomocą szprycy

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania