Zwykle piekę ciasta szybkie i proste, ale czasem gdy nachodzi mnie ochota na coś z kremem, kilku warstwowego szukam przepisu, który nie będzie wymagał kilku godzinnego
Z butelką mleczka w tleNawet karmel nie wyszedł mi tak jak powinien i nie pytajcie, jak go robić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Ja otrzymałam pyszną krówkę;) Rozprowadziłam ją więc na środku tortu zamiast pozwolić spłynąć po krawędzi – pewnie i tak by nie spłynęła;) Jeśli macie jakieś wskazówki co zrobiłam nie tak, że karmel wyszedł mi tak gęsty, czekam na sugestie;) Ciasto(...)cynamonu 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki imbiru 200 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 400 ml oleju 7 jajek 200 g brązowego cukru 600 g pure z dyni Krem: 600 g mielonego gęstego sera na sernik 1,5 szkl. cukru pudru 350 ml kremówki 36% Karmel: 100 g drobnego cukru 40 g zimnego masła 60 ml kremówki 1/4 łyżeczki
Smaki Na Talerzusłodkie, a całość po prostu rozpływa się w ustach. Śmiem twierdzić, że tort jest doskonały! Idealny na każdą okazję i zapewniam, że zniknie w mgnieniu oka Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru
Oryginalny smakPrzepyszne ciasto, które może udawać tort urodzinowy. Ale nie z tego powodu nosi taką nazwę. Oszukaniec - ponieważ zawiera w sobie tylko 1 jajko. Pewnie pomyślicie, że jak to, że tylko jedno jajko? Tak. A smakuje jak jakieś wyśmienite ciacho z kremem. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej smakuje po nocnym leżakowaniu w lodówce. Przepis ten dostałam od swojej Przyjaciółki
CookYourselfczęści i jego dół umieszczamy w formie w której je piekliśmy. Wykładamy krem z Nutelli i przykrywamy górną częścią ciasta. Polewa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu stopienia i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną czekoladą polewamy wierzch tortu i od razu posypujemy drobno posiekanymi orzechami laskowymi. Ciasto m ożna dodatkowo
Słodka Stronawielbicielom czekolady poniższy tort. Jest obłędny. I w 100% bez glutenu. BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY (porcje: 12; przygotowanie: 75 minut; trudność: ***) biszkopt: 5 białek 5 żółtek 2/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia krem: 150 ml schłodzonej kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki
W kuchni Karmel-itkiPrzepyszne ciasto, które może udawać tort urodzinowy. Ale nie z tego powodu nosi taką nazwę. Oszukaniec - ponieważ zawiera w sobie tylko 1 jajko. Pewnie pomyślicie, że jak to, że tylko jedno jajko? Tak. A smakuje jak jakieś wyśmienite ciacho z kremem. Polecam z czystym sumieniem. Najlepiej smakuje po nocnym leżakowaniu w lodówce. Przepis ten dostałam od swojej Przyjaciółki
CookYourselfDziadków i Babć, którzy nadal są z Wami przygotujcie ten pyszny tort. Mojej babci przypomniał dawne czasy, może i innym przywróci wspomnienia... Torcik kawowo-orzechowy (przepis na małą tortownicę) Ciasto: 3 jaja 150g cukru 200g mąki pszennej 50g orzechów włoskich 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kawowy: 2 torebki budyniu waniliowego 750ml mleka 200g masła 100g cukru
Zapiski Młodej Żonymojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe
moj przepis napuszyste babeczki cytrynowe, uwielbiane przez dzieci i nie tylko J Przepis który nie sprawia żadnych trudności i cieszy się niesłabnącym powodzeniem wśród znajomych , doskonale smakują zarówno z kremem jak i bez. Do pieczenia jak zauważyliście już z pewnością używam zawsze produktów Dr.Oetkera są niezawodne i dla mnie najlepsze na rynku, galaretki czy drożdże nie mają(...)piszę to ze szczerego serca, nie jest to wpis sponsorowany. Teraz działa również sklep online gdzie można nabyć solidne, trwałe i wysokiej jakości formy do pieczenia, tortów, ciast, bab, czy muffinek, kolosalnie różnią się od tych najtańszych gdzie po dwóch użyciach i mycia zwyczajnie rdzewiały i nadawały się tylko do wyrzucenia. Te posłużą
Wanilia i Kardamongalaretki i dokładnie mieszamy.Syrop brzoskwiniowy rozcieńczamy ok 3/4 szkl przegotowanej zimnej wody, dodajemy sok cytrynowy do smaku i opcjonalnie mocny alkohol.Na paterze układamy zamknięty rant tortownicy, w której piekliśmy tort. Do środka wkładamy pierwszy blat biszkoptu i nasączamy przygotowanym płynem. Wylewamy na niego lekko tężejący mus brzoskwiniowy i delikatnie układamy kolejny biszkoptowy blat.Całość wstawiamy(...)wykładamy krem o smaku owocu mango. Przykrywamy ostatnim biszkoptem, nasączamy go i wstawiamy całość do lodówki na min 1-2 godz.Pozostała część śmietany ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier waniliowy i 2 łyżki cukru pudru (można więcej, jeżeli ktoś lubi słodko). Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy wymieszany z kolejną rozpuszczoną łyżeczką żelatyny ser mascarpone.Wyjmujemy tort z lodówki
Malinowe PocałunkiA to jest właśnie moja pierwsza beza :) Mimo tego że tort może do najpiękniejszych i aż tak bardzo estetycznych nie należy, to jest pyszny. Myślałam
charlotte gotujemożna upiec tort na szybko? Myślę, że można, bo ja mój piekłam nocą i wszystko poszło szybko i sprawnie :-) Dlaczego nocą? Bo mam małe dziecko i w dzień nie miałam możliwości, a w dodatku pogoda była taka piękna, że się spakowaliśmy i pojechaliśmy do rezerwatu przyrody na długi spacer. A upiec coś mi wypadało, bo w niedzielę odpust mieliśmy(...)ostudzenia. Krem i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Na koniec wsypać śmietan-fix i krótko zmiksować. Biszkopt przekroić na dwa oblaty i nasączyć je wcześniej zaparzoną kawą. Na dolnym biszkopcie rozsmarować część śmietany, posypać równomiernie jagodami (jeżeli korzystacie z mrożonych, to ich nie odmrażać) i nałożyć górny biszkopt. Górę i boki tortu również posmarować śmietaną
Passions hobbies lifewystudzeniu można przekroić ciasto na dwie warstwy. Krem: Maliny zmiksować z cukrem pudrem na mus. Ubić śmietanę z dodatkiem fix'u, dodać mus malinowy, wymieszać. Warstwę ciasta nasączyć ponczem lub herbatą (np. Earl Grey) Nałożyć warstwę bitej śmietany, zostawiając około 0,5 szklanki do dekoracji. Do boku tortu przykleić połówki pianek (użyłam typowych żelkowych pianek do grillowania, które przekroiłam
głodny alergikTak, to ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko
Di gotuje