Składniki:biszkopt:4 jajka, 1 szklanka mąki,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,krem:4 żółtka,1/2 szklanki cukru pudru,1 masło,dodatkowo
Aga w kuchnirazem Nowy Rok powitaliśmy tortem śmietanowym z musem truskawkowym. Smakował nawet mojej mamie a ona jest jak dla mnie najlepszym degustatorem, ponieważ nie jest miłośniczką ciast. A co za tym idzie ciast/tort/ciasteczka muszą być bardzo dobre aby usłyszeć pochwały, że jej smakowało :) Składniki: biszkopt (najlepiej upiec dzień wcześniej) : 6 jajek(...)Połowę blatu naponczować (ja zrobiłam to czarną herbatą z dodatkiem rumu) wyłożyć około 3 łyżki kremu śmietanowego, wyrównać. Na to masę truskawkową i ponownie wyrównać. Na masę truskawkową nałożyć 2-3 łyżki masy śmietanowej. Drugi blat biszkoptowy również naponczować i przykryć nim nasz tort. Pozostałą śmietaną posmarować boki i górę tortu. Ozdobić według uznania
Amatorka kuchennaponieważ już to jest bogate to jako przełożenie tylko pomarańczowa konfitura i bita śmietana. Całość lekka, ani trochę nie przesłodzona, po prostu idealna. To nie był zwykły tort:) Polecam na Boże Narodzenie, gwarantuję, że goście poproszą o dokładkę. *tortownica o średnicy 26 cm Składniki: na ciasto: 400 g mąki 250 g cukru 1 łyżka kakao 1 opakowanie(...)żelatynę. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową i żelatynę. Zmiksować. Kremem przekładać ciasto posmarować nim również wierzch ( i jeśli szybko tężeje to zdjąć rant i posmarować też boki). Jako górne ciasto położyć to bez konfitury. Wstawić do lodówki. Kiedy tort stężeje udekorować go czekoladą, ciasteczkami i plastrami pomarańczy. Inspiracja
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłodka. Krem z bitej śmietany i greckiego jogurtu i marakuja świetnie balansują słodką bezę . To wspaniały deser nie tylko na Sylwestra. Można go przyrządzić szybko i bez problemu o każdej porze roku. Jeszcze szybciej znika z talerza. Kochani, bawcie się dobrze. Bądź co bądź to Sylwester! Do usłyszenia w Nowym Roku 2017! Pavlova z czekoladą Składniki: na tort(...)Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 70-90 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Ubij śmietanę lekko na półpłynnie. Dodaj jogurt. Śmietana zacznie natychmiast sztywnieć. Wyłóż krem na wierzch bezy. Przekrój marakuje na pół i wydrąż miąższ. Udekoruj Pavlova owocami. Przyrządź Pavlova tego samego dnia. Pavlova najlepiej smakuje również zaraz po obłożeniu kremem i owocami. Jest lekka
codojedzeniawilgotnego ciasta przełożone są kremem mlecznym a całość przełamuje kwaśny posmak powideł śliwkowych. Ciasto nie jest przesłodzone ale jeśli mleko w proszku to nie Wasz smak, to nie próbujcie go piec. Ten smak tutaj dominuje więc trzeba go naprawdę lubić. My uwielbiamy wszystko z dodatkiem mleka w proszku więc nam bardzo smakował:) *Jako bazę tortu wykorzystałam przepis na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPolecam Wam serdecznie i życzę Wam pięknych Walentynek ;):) SKŁADNIKI (na 2 mini torciki) Torcik 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 łyżka kakao Krem chantilly 250 g śmietany kremówki 25 g cukru pudru pó ł laski wanilii różowy barwnik spożywczy gorzka czekolada do dekoracji **** INGREDIENTI (per 2 mini tortine) Torta(...)cucchiaio di cacao Crema 250 g di panna fresca 50 g di zucchero a velo metà di bacca di vaniglia colorante alimentare rosso cioccolato fondente per decorazione PRZYGOTOWANIE Tort Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywn ą pian ę . Dodajemy roztrzepane żółtka a następnie przesian ą m ą k ę z kakao. Ciasto delikatnie
La grande e la piccola cuocaLody składające się z kilku warstw, dzięki czemu ten deser można nazwać tortem. Wszystko polane czekoladą i mój lodowy drip cake gotowy. Prosty w przygotowaniu, dobrze się kroi i fantastycznie smakuje :) 400 g czarnych porzeczek 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 2 szklanki śmietanki kremówki 30% POLEWA: 50 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% świeża czarna porzeczka Porzeczki przełożyć(...)formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą i wylać na spód krem porzeczkowy. Wstawić do zamrażarki na co najmniej parę godzin. Pozostałą kremówkę ubić wlewając pod koniec 1/4 szklanki mleka skondensowanego. Wyłożyć na zmrożoną warstwę porzeczkową i wyrównać. Wstawić ponownie do zamrażarki. Polewę czekoladową przygotować jak tort lodowy będzie całkowicie zmrożony. Czekoladę posiekać i razem z kremówką podgrzewać
https:KKuchniaMniamSerowy Torcik z Truskawkami i Bezą – Znów wspaniały torcik z truskawkami w Małej Cukierence :). Waniliowy, soczysty od truskawek, z nie za słodkim, serowym kremem, który świetnie
Mała CukierenkaCiasto biszkoptowe nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto. Biszkopt możemy nasączyć sokiem z cytryny, wtedy będą mogły go jeść
Dieta bez mlekaŚwiat opanowała moda na dania w kolorze czerni. Nasze mamy czy babcie zawsze nam powtarzały, że człowiek je oczami. Od najmłodszych lat uczymy się nie tylko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kolejny tegoroczny listopadowo grudniowy tort. Na życzenie solenizanta z truskawkami. Przydały się zamrożone latem truskawki :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, aromat waniliowy w buteleczce Krem: 600 ml śmietany, 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 1 śmietanfix, cukier puder do smaku (u mnie 1/3 szklanki), nasiona z 1 laski wanilii
Państwo Wojtczuk gotująchrupiącą otoczką to zupełnie nowy wymiar przyjemności. Inne cukrowe cuda to między innymi: brownie z owocowymi kremami na wierzchu, magdalenki, którymi zajadał się Proust, ciastka resztkowe (chociaż nie wiem skąd te resztki, bo po całym dniu po ciastkach ani śladu) oraz tradycyjne torty. W ofercie mają pojawić się również francuskie makaroniki — jako koneser i wierny fan Ladurée nie mogę się
Food SquareEfektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyżelatynę. Wykonanie: Upieczone ciasto, przecinamy wzdłuż na 2 równe blaty. Połową przygotowanej herbaty nasączamy blat. Wykładamy krem zostawiając mniej więcej 1/5 na dekoracje. Nakrywamy następnym blatem i delikatnie nasączamy. Wstawiamy na chwilkę do lodówki. W kąpieli wodnej topimy elementy polewy. Polewamy wierzch tortu i wstawiamy do lodówki, aż zastygnie. Na sam koniec ozdabiamy wierzch ciasta bitą śmietaną. Smacznego
Kolizje Smaków