tort z kremem - 4307 przepisów (strona:192/288)

Ciasto Latte macchiatto 239

smaku orzeźwiającej kawy, delikatny w smaku krem na bazie śmietany i serków homogenizowanych. Ciasto wbrew pozorom nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę „delikatności „ w przygotowaniu, mam na myśli ciasto kakaowe ale jak z nim postępować jest dokładnie opisane w przepisie.  Uwielbiam piec warstwowe ciasta, jest wysokie a smakuje jak kawowy tort z najlepszej cukierni...napiszę wprost jest cudowne

Wanilia i Kardamon
Wuzetka porzeczkowa 201

dobra, moja rodzina orzekła że lepsza niż tort. Szybko się ją robi, ale dobrze jest biszkopt przygotować dzień wcześniej. Konfitura porzeczkowa nadaje jej fajnego smaku lekko kwaskowego.Ciasto z akcentem alkoholu. biszkopt kakaowy: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 140 g mąki tortowej 3 łyżki kakao krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 300 ml śmietany

wesoła kuchnia
Tort bezowo-kawowy 202

weekend zajadaliśmy się pysznym tortem bezowo-kawowym. Tort robi się dosłownie w 5 min, jeśli oczywiście pójdziecie na łatwiznę i kupicie gotowe blaty bezowe, które są bardzo dobre :) Możecie oczywiście sami upiec krążki bezowe z ubitych białek z cukrem pudrem. Do tej pory zawsze robiłam taki torcik bezowy, ale ten z kremem kawowym również jest pyszny. Składniki: 3 krążki bezowe

Aga w kuchni
Tęczowy torcik dla urwisów 136

jednak okazało się, że ona nie lubi tortów i nie będzie go jadła, ale wnętrze zostało zaakceptowane i okrzyknięte wielkim dziecięcym łoooooooo! :) Myślę jednak, że wśród dzieciaków zdecydowaną większość stanowią te, które lubią ciasta i torciki, a w szczególności te, które zachwycają kolorami tęczy, są słodkie, miękkie i przełożone pysznym śmietankowym kremem i owocami. Owoców możecie użyć według upodobań, najlepiej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort bezowy Dacquoise z orzechami i migdałami 185

modyfikując. To najlepszy tort bezowy na świecie.   Od teraz część naszych wypieków będzie prezentowana na porcelanie, szkle firmy villa Italia .       Składniki:   Beza: 7 białek 300 g cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 8 sztuk daktyli pokrojonych na małe kawałki kilka drobno posiekanych orzechów   Krem:   250 g mascarpone

Lili w kuchni
Waniliowy crème brûlée i "Babskie fanaberie" 155

znam osoby, która nie lubiłaby crème brûlée, czyli zapiekanej masy jajeczno-śmietanowej, która po schłodzeniu staje się aksamitnym kremem. Nie ukrywam, że ja lubię też kruchy karmel z podpalanego cukru i zapach, który unosi się w mieszkaniu jeszcze chwilę po zjedzeniu deseru. Dziś serwuję najbardziej klasyczny przepis, ale z czasem pewnie pojawi się ich więcej ;) Uwielbiam crème brûlée i jadam(...)Składniki (na 8 niskich kokilek lub 4 wysokie): 400 g (duży kubek) gęstej śmietany 18% laska wanilii 6 żółtek (białka można wykorzystać do wykonania ciasta na bazie białek, np. tortu Pavlovej ) 1/3 szklanki cukru po dwie łyżeczki cukru na kokilkę Przygotować naczynie żaroodporne lub głęboką blachę, w której zmieszczą się kokilki. Do rondelka przełożyć śmietanę. Dodać do niej ziarenka

Weekendy w domu i ogrodzie
Urodzinowy tort malinowo- kokosowy 292

Jako, że mój mężczyzna obchodził ostatnio urodziny, uparłam się na własnoręczne przygotowanie tortu. Przygotowałam się więc psychicznie, że spędzę pół dnia w kuchni. Miało być cudownie. I było :) Ciasto wyszło idealnie wilgotne, a smaki łączyły się w smakowitą całość. Nie był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny(...)konfiturą, nałożyć połowę kremu. Następnie położyć drugi blat i powtórzyć czynności. Położyć trzeci blat. Rozpuścić żelatynę w 50 ml wody, ubić 350 ml śmietanki z cukrem pudrem. Dosypać do miski 2-3 łyżki wiórek i delikatnie pomieszać. Likier połączyć z żelatyną i dodać do śmietany, ubijając na średnich obrotach. Gotową masą pokryć boki i wierzch tortu. Pozostałymi wiórkami obficie posypać

W poszukiwaniu inspiracji
Tort Red Velvet na oleju rzepakowym 215

masę, dodawać serek po łyżce, dokładnie zmiksować do uzyskania zwartej masy, dodać cukier puder i ekstrakt z wanilii, zmiksować. Przestudzone ciasto przełożyć grubą warstwą kremu, boki i wierzch wysmarować kremem. Ja dodatkowo posypałam wierzch okruchami ciasta. Przechowywać w lodówce.   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/tort-red-velvet/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('a6b15bcf6d69da6c62e52769f6ab986c').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Tort Red Velvet na oleju rzepakowym appeared first

dom-agi.pl
BEZA PAVLOVA A`LA DOBOSCHI 135

Pokochałam robić Pavlovą, jest pyszna lekka i świetnie pasuje do wykwintnych kolacji. Przed Wami przepis na ,mam wrażenie, najprostszy sposób zrobienia bezy i kremu. Polecam. Składniki

Cytryna&Co.
Moje wypieki, pysznie i słodko przez cały rok Dorota Świątkowska 170

końcu książki przepisy dodatkowe, na kremy, masy i rozczyny do ciast. Dorota Świątkowska to blogerka kulinarna,  prowadzi bloga: Moje wypieki jest autorką wielu książek.  Tak jak wcześnie pisałam książka podzielona jest na rozdziały pory roku. W przepisach na wiosnę znajdziecie między innymi: Babeczki z cytrynową bezą, sernik z musem waniliowym,tort mimoza,tort naleśnikowy itd.. W przepisach

Sama słodycz i szczypta chili
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 211

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten

Korniszonki
Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, mąki, masła i jajek) 150

 Uwielbiam tą tartą - to jedna z moich ulubionych. Pyyycha! Oprócz tego, że jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu to jeszcze obłędnie kusi zapachem. Ach ten

Di gotuje
torcik rabarbarowy z migdałami i białą czekoladą 183

Inspiracją do przygotowania tego torciku był przepis znaleziony w książce Wszystkie smaki Skandynawii . Ponieważ bardzo lubię rabarbar, a połączenie go z migdałami i białą czekoladą w

babka w formie
Tort bezowy z owocami 255

równe, przyznam, że całkiem nieźle wyszło :) Pierwotnie tort miał mieć trzy placki bezowe, jednak przy zdejmowaniu papieru jeden się złamał - został więc pokruszony na wierzchu. I tak wyszło bardzo, bardzo smacznie, letnio i słodziutko :) Składniki: (na średnicę 20cm) BLATY: 3x po 2 białka jajek M 3x po 100g cukru drobnego kryształu sól KREM: 400ml kremówki 250g mascarpone 3 łyżki cukru

Cakes By Kejt
Tarta z creme patissiere i truskawkami 191

mojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz

moj przepis na
Rolada z galaretką 157

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Rolada jest bardzo smaczna i jednocześnie prosta w przygotowaniu.  Galaretka daje fajny efekt wizualny. Do środka można

Di gotuje
Tort przekładany kremem wiśniowym 439

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto marchewkowe z kremem serowym 253

mojprzepisna.pl | Ciasto marchewkowe z kremem serowym Przepis jest ze strony Moje Wypieki , starałam się nic nie zmieniać, aby jak najbardziej zbliżyć się od ideału, nie mogłam

moj przepis na
Tort "kwiatek" 176

szybko nie wyschnie.   Przed podaniem tortu "płatki kwiatowe" należy delikatnie poukładać na paterze lub wsunąc pod ciasto tworząc kwiat. Wazne aby lukier był już dobrze wyschnięty bo jeśli płatki mają nam "wisieć" w powietrzu wtedy się będą łamac i rozpadać. Te dwa zdjęcia wykonane są telefonem stąd też inny odcień kremu. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort gwiazda 126

BISZKOPT: Jajka – 3 szt Cukier – 7 łyżek Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – 5 łyżek Mąka ziemniaczana – 4 łyżki Proszek do pieczenia –1 łyżeczka

Camilla w kuchni
Tort przekładany kremem wiśniowym 464

4 sierpnia 2015 obchodziliśmy z mężem 3 rocznicę ślubu. Z tej okazji zrobiłam torcik biszkoptowy z kremem wiśniowym. Polecam! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Tort snickers 177

niezawodne trio na pyszny, słodki i efektowny tort. SKŁADNIKI: CIASTO: 8 jajek 25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne) 25 dag mąki 25 dag cukru Mały proszek do pieczenia Łyżka oleju BLAT KOKOSOWY: 6 białek 6 łyżek cukru pudru 50g wiórków kokosowych MASA: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła Słoik kremu Snickers (500g) DEKORACJA: 3 batony Snickers WYKONANIE

Pyry na Gaz
Czekoladowa pavlova z owocami z okazji DNIA BABCI I DZIADKA:)) 181

właśnie prezentuje się mój tort Pavlovej Składniki  BEZA 7 białek (schłodzone)  400g cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * * dodajemy , aby beza po upieczeniu była w środku ciągliwa i lekko wilgotna,  natomiast z wierzchu krucha. KREM 300 ml schłodzonej śmietanki

Cukier&Puder

Proponowane wyszukiwania