dzisiejszego przepisu to bardzo szybka wersja znanego smakołyku – tortu Pischinger. Mocno kakaowe, idealnie słodkie. Zapakujecie je do lunchboxa do pracy, swoim dzieciom w szkolne plecaki, albo zabierzecie jako szybką słodką przekąskę na rowerową wycieczkę. Oscar Pischinger, wiedeński cukiernik i właściciel firmy produkującej czekoladę, w 1881 wymyślił wafle przekładane czekoladowym kremem. Stąd pierwotna nazwa. Dzisiaj jego firmy dawno już
Karo in the Kitchenbiszkopt pozostawiając ok 2-3 łyżki kremu. Przykładamy ostatnim- czwartym blatem, którego smarujemy pozostałą masą. 6. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w szklance wrzątku i przelewamy np na wyłożoną papierem do pieczenia kwadratową blaszkę o boku 24cm. Studzimy. Całkowicie stężałą wyciągamy z naczynia i foremką wykrawamy serduszka. Układamy je na wierzchu naszego tortu. 7. Polewa z mleka w proszku: Margarynę
Kuchnia w czekoladzieherbatnikami lub krakersami. Wybrałam dla Was wersje na biszkopcie, która robiłam nie raz i nie dwa, z dwiema warstwami słonych krakersów i jedną warstwą herbatników, z karmelem i pysznym kremem maślano – budyniowym. Ciasto jest przepyszne. Dzięki lekko słonym krakersom nie jest zabójczo słodkie, za to idealnie współgra ze słodkim karmelem. Pięknie się kroi, prezentuje, nie sprawia żadnych problemów podczas(...)jest bardzo podzielne. My zabraliśmy prawie całość (nie licząc kawałków, które podkradł mój mąż) na urodziny do synusia i córusi koleżanki. A niebawem na blogu ukaże się również tort i babeczki, które zrobiliśmy na tą samą okazję Ciasto warte uwagi i polecenia. Składniki na biszkopt: 8 jaj 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku
Made By Mom And Soncuracao) Do kremu budyniowego: 0,5 l mleka 200 g masła 1/3 szklanki cukru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Do kremu krówkowego: 1 mała puszka masy krówkowej 0,5 kostki masła 1 łyżka cukru 0,5 l śmietanki kremówki śmietanfix (niekoniecznie) 1 jajko 1 łyżka tego samego alkoholu co do ponczu(...)wszystkich przekładańców, tortów oraz wszelkich ciast wycinanych i obkładanych lukrem plastycznym. Doskonale się do tego nadaje. Teraz przygotowujemy poncz. Zaparzamy mocną herbatę, wyciskamy sok z połowy cytryny, łączymy i dość mocno słodzimy. Dodajemy alkohol. Tak przygotowanym naparem mocno nasączamy połowę ciasta. Najlepiej robić to na czymś, na czym będziemy je przechowywać. Później może być ciężko je przenieść. Krem budyniowy przygotowuje
Ratunku obiadIdealna Beza PAVLOVA z Czekoladą i Likierem – Witajcie Kochani w Nowym Roku :)! Moim pierwszym przepisem będzie pyszna beza pavlova z gorzką czekoladą i kremem z dodatkiem
Mała CukierenkaSkładniki na jaglane biszkopty (na tortownicę 30 cm : - 3 szklanki mąki jaglanej - 10 dużych jajek podwórkowych - 10 dojrzałych bananów Składniki na krem: - 2 szklanki kaszy
Szkrab Je SamOstatnio pogoda nas nie rozpieszcza. Na taką pogodę proponuję tylko czekoladę i torcik brownie z kremem i malinami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone
codojedzeniamojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo
moj przepis naPrzepyszne ciasto z dodatkiem pieczonych buraków których tak na prawdę nie czuć w środku. Dzięki nim natomiast ciasto ma przyjemny bordowy kolor. Podane z mleczkiem kokosowym
Mienta blogOd dawna miałam ochotę na kruche rurki z kremem. W mojej miejscowości są w sprzedaży rurki z bitą śmietaną i karmelem, są po prostu pyszne, jednak
moj przepis naGrzesiowy tort urodzinowy :) Wielkie dzięki dla Oli Sz. za przepis, ponieważ jej babcia uratowała sytuację i przepis sie znalazł :) Polecam czekoladoholikom ;) Składniki na ciasto: 9 jaj 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10dag kakao Składniki na krem:: 2,5 kostki masła (nie margaryny) 5 jaj 11 łyzek cukru 10dag kakao Poncz: 1 szklanka
ChilliJemydlatego też upiekłam ciasto. Początkowo miał być to tort, ale uznałam, że ciasto marchewkowe bardziej wpasuje się w tematykę bloga. Zanim przejdę do przepisu, chciałam krótko podsumować ten pierwszy, wspaniały rok. W ciągu tego roku mój blog został oglądany aż 145 tys. razy! Spośród 83 wpisów, najchętniej oglądaliście: 1. Zupa krem z pomidorów 2. Spaghetti z tuńczykiem
Zgrabne Gotowanietona czekolady, jeszcze więcej kalorii, ale raz w roku…cheatday należy się każdemu! Jednak mimo to nie zapominajmy o próbach przemycenia zdrowej żywności nawet to takich rzeczy jak tort urodzinowy. Zdecydowanie pomoże nam w tym sklep https://biogo.pl/ Składniki [użyłem tortownicy 18cm] : Ciasto czekoladowe: -> 60g gorzkiej czekolady [ zachowajmy chociaż trochę pozoru „zdrowego żywienia”] -> 100ml mleka(...)miód – polecam!] -> 2 jajka -> 100 ml jogurtu naturalnego/greckiego -> 200g mąki -> 25g kakao -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> Sól -> ½ łyżeczka sody oczyszczonej Krem mascarpone: -> 400ml śmietany kremówki -> 250g mascarpone -> 1 łyżka cukru pudru -> ½ puszki brzoskwiń Klej „do cukierków” -> 100g oleju kokosowego -> 100g czekolady (50/50 gorzka/mleczna) Frużelina
Jedz zdrowo żyj zdrowo!precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. Jeśli będzie bardzo gęsty, można dodać jeszcze 1-2 łyżeczki wody, jeśli za rzadki, dodać jeszcze cukru pudru. Lukier można przechowywać w lodówce przez około 5 dni, jakby się rozwarstwił jeszcze raz go zmiksować na jednolity krem. Do ozdabiania pierniczków użyłam tylek
Mała Cukierenka