Dzisiaj zapraszamy na pyszny tort kokosowo - orzechowy, z przepysznym biszkoptem czekoladowym z tego przepisu. Z dodatkiem kokosa i siekanych orzechów włoskich. Jest pyszny, mięciutki, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Jedyną wadą tego tortu jest to, że tak szybko się kończy! :) Biszkopt czekoladowy (przepis tutaj ) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 250 g. wiórek kokosowych 3/4 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniekajmakiem zachwyci każdego fana masła orzechowego. Krem do lekkich nie należy. Warto i polecam dodać owocową i lekko kwaśną frużelinę lub konfiturę, jak to zrobiłam w Torcie bananowym. Składniki na krem z masłem orzechowym i kajmakiem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 245 g masła orzechowego, niesolonego, schłodzonego 120-160 g kajmaku w puszce, do smaku, schłodzonego W misce umieszczamy wszystkie(...)Uwagi: Krem wystarczy na przełożenie dwóch blatów biszkoptu/ciasta o śr 19-20 cm. Krem z masłem orzechowym i kajmakiem jest gęsty i ciężko nim się tynkuje. Polecam użyć linijki lub większej szpatułki/ packi do tynkowania. Smacznego 🙂 Szukasz wiedzy o pieczeniu i dekorowaniu tortów? Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE! Polecam również: Podoba Ci się przepis? Będzie
Słodki Pomysłostatnią niedzielę moja córka przystępowała do I Komunii i z tej okazji upiekłam dla niej wyjątkowy tort. Składa się on z czterech biszkoptów w różnych smakach:orzechowym, migdałowym, kawowym i kokosowym. Całość przełożona jest masą kajmakową i masą maślano-jajeczną. Przygotowanie tortu podzielmy sobie na 2 dni. Biszkopty warto upiec dzień wcześniej. Na drugi dzień rano przełożyłam tort połową masy(...)pieczenia, wylać biszkopt. Piec ok 15 minut do zarumienienia. ostudzić, zdjąć papier. Biszkopty z takiej formy wyjdą dość wysokie. Spokojnie można je upiec w blaszce 24x36cm ale tort będzie niższy. Biszkopt orzechowy, migdałowy i kokosowy zrobić w ten sam sposób jak kawowy. Masa jajeczna: jajka umyć i sparzyć wrzątkiem. Ubić na parze z cukrem na jasną, puszystą masę. Ostudzić. Masło
Smakołyki AsiCzekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany
Domowe TortyLubię gotować, ale jeszcze bardziej uwielbiam piec ciasta. Torcik śmietankowo- orzechowy SKŁADNIKI: Biszkopt 9 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 szkl mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu 4 łyżki wody zimnej tłuszcz do formy Krem śmietana 36% - 700 ml cukier puder- 3 łyżki śmietan fix- 3 opak orzechy włoskie mielone- 3 łyżki Poncz(...)śmietan fix i dwoma łyżkami cukru na sztywno. Do ubitej śmietany dodać orzechy mielone, wymieszać. Tak postąpić z resztą śmietany, tylko bez dodatku orzechów. PRZEŁOŻENIE TORTU biszkopt krem śmietanowo-orzechowy biszkopt reszta kremu ostatni krążek biszkoptu. Wierzch tortu i boki, posmarować kremem śmietanowym, udekorować śmietaną za pomocą szprycy do tortu , obsypać boki i wierzch tartymi
Kuchnia DanusiDziś zapraszam na obiecany przepis na tort, który powstał na biszkopcie z patelni. Torcik bardzo prosty w wykonaniu. Jasny biszkopt przełożony czekoladową masą z bitej śmietany, z truskawkami, polany polewą czekoladową. Pyszne połączenie smaków. Doskonały na upały. Dekoracja niestety nie jest moją mocną stroną, ale zapewniam, że obronił się smakiem i zniknął w parę chwil. Biszkopt możecie upiec tradycyjnie(...)klik Czekoladowa rozkosz - ciasto potrójnie czekoladowe klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Rolada biszkoptowa z jabłkami i winogronami klik Masa orzechowa do tortów i ciast. Najlepsza i najprostsza. klik Biszkopt z patelni klik
Kuchnia z widokiem na ogródostatnio jadłam. Kruche, maślane ciasto, a w środku warstwa orzechów oraz duszonych jabłek z dodatkiem rumu i rodzynek. Mięciutkie, pachnące, bardzo dobre. W oryginalnym przepisie ciasto nazywa się ,, Orzechowo- jabłeczny tort z przepisu babci“ . W moim wykonaniu wyszło bardziej ciasto niż tort, dlatego
dolcevitainmykitchenbiszkopcie o klasycznym smaku. Pamiętam, że był naprawdę mocno nasączony, wilgotny i treściwy, ale jednocześnie można się było pokusić o kolejny trójkącik tortu J Polecam więc Wam wykonanie tortu o tych smakach zimową porą. Składniki na biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju(...)pieczenia). Pieczemy 45 minut w temp. 175-180 stopni. Wyjmujemy z piekarnika w miejsce bez przeciągów. Po 5 minutach zdejmujemy obręcz tortownicy. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem orzechowy: 200 g orzechów włoskich zmielonych ½ szklanki cukru ½ szklanki mleka 250 g masła Mleko gotujemy z cukrem. Dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Masło miksujemy na puch. Partiami dodajemy
Domowe ciastaprzez 2 lata. Co można przygotować z orzechów? W polskiej kuchni orzechy włoskie używane są głównie do wypieków. Przygotowuje się z nich: v masy orzechowe do tortów, rolad i ciast, v nadzienia do ciasteczek, rogalików i innych wypieków, v zmielone orzechy wykorzystywane są jako składnik ciast, zastępując część(...)zmielonymi orzechami dekoruje się boki tradycyjnych polskich tortów – najczęściej orzechowo-kawowych lub orzechowo-czekoladowych, v połówki orzechów wykorzystywane są jako dekoracja wierzchu tortów i ciast, v posiekane orzechy rozsypane na bezie stanowią ostatnią warstwę słynnego ciasta Pani Walewska (pychotka), v posiekane orzechy z miodem to ostatnia warstwa wielu
Trzeci talerztorty z kremem: Tort "Czarny las" - szwarcwaldzki tort z wiśniami Tort waniliowo-truskawkowy Marchewkowy torcik z serkiem Tort migdałowy z jagodami Red velvet cake - tort o aksamitnym smaku Smak lata - migdałowy tort z owocami Torcik z musem mango Tort czekoladowo-miętowy Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) Tort jagodowy Tort ze szpinakiem "Leśny mech" Tort orzechowo-gruszkowy(...)łyżki kremu odłożyć do dekoracji. Żelka owocowa: 3 gruszki średniej wielkości (np. konferencja) 3 łyżki galaretki gruszkowej Dno tortownicy (18cm) wyłożyć folią spożywczą (galaretka ma być mniejsza, niż tort). Gruszki obrać, pokroić w kostkę, gotować na małym ogniu aż puszczą sok i będą miękkie. Wsypać galaretkę, wymieszać, żeby galaretka się rozpuściła. 2-3 łyżki gruszek odłożyć (przydadzą się
Obiad gotowyCo tu dużo pisać ... torcik był pyszny ! Winny od musu jabłkowego, słodki od bez i czekolady, aromatyczny dzięki orzechom. A i prezentował się nie najgorzej ;) To
kolorowotorcikowomoim domu, bo na działce rosły leszczyny. Od małego jestem więc wręcz przyzwyczajona do jedzenia orzechów. Ostatnio coraz częściej też przygotowuję ciasta i ciasteczka orzechowe. Zachwyciły mnie biszkopty orzechowe i torty przygotowywane z ich wykorzystaniem. Ale orzechy mają również swój specyficzny smak i nie każdemu smakują same. Postanowiłam więc podać orzechy jako deser i oblałam je czekoladą. Kupne bakalie
Waniliowe ImprowizacjeIdealna i bardzo prosta do zrobienia masa orzechowa z serka mascarpone, śmietanki i masła orzechowego. To super przepis na domowy krem orzechowy do tortów, ciast, tart. Możesz go też jeść jak deser w pucharku. - tylko 4 składniki - kilka minut szykowania - uniwersalny krem
AniaGotuje.pldobrze schłodzony tort. Tort dekorujemy słodyczami i kwiatami. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake
Wędrówki po kuchniZ okazji Dnia Kobiet powstał torcik Ferrero Rocher. Co prawda, to ja go musiałam upiec, ale od męża dostałam piękne kwiaty i wino z dedykacją, więc
Kuchnia MagdaLeny