Porcja na 4 sztuki 1 jajko 4 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka otrąb owsianych 4 łyżki serka homogenizowanego naturalnego 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki proszku do
Humanistka w kuchniCiasto: pół kostki margaryny 6 łyżek cukru 2 szklanki mąki jajko łyżka mleka 3 krople olejku pomarańczowego 2 łyżki kakao Lukier: ¾ szklanki cukru pudru 3 łyżki
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchni½ kg zmielonego twarogu 4 jajka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pól olejku migdałowego ¾ szklanki cukru pudru ½ margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka
Humanistka w kuchni0,5 kg fasoli Mamut 2 czerwone papryki 2 czerwone cebule mały przecier pomidorowy 2 łyżeczki łagodnej pasty paprykowej 2 łyżeczki czubrycy zielonej 0,5 łyżeczki
Humanistka w kuchni100 g gorzkiej czekolady 125 g serka Mascarpone 2 łyżki cukru pudru 6 łyżek mocno zaparzonej kawy 150 ml śmietany 30% Czekoladę rozpuszczamy w
Humanistka w kuchni4 duże czerwone lub żółte papryki 3 kromki razowego chleba 2 pomidory 20 dag fety ¼ pęczka bazylii sól, pieprz, czosnek Paprykę myjemy, odkrawamy wierzchy. Myjemy, drążymy
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 350 ml
Humanistka w kuchni2 jaja 50 g masła 1/2 szklanki wody 75 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 żółtko do posmarowania eklerki 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka
Humanistka w kuchniDzisiaj chciałabym wszystkich zaprosić na prostą, bardzo prosta zupę z selera. Jeżeli ktoś lubi to warzywo nie powinien ominąć tej zupy w swoim menu. 1
Humanistka w kuchni3 kiwi 1 banan 2 pomarańcze 2 łyżeczki miodu małe opakowanie jogurtu naturalnego Owoce umyć, obrać i zmiksować. Dodać jogurt i miód. Ponownie zmiksować
Humanistka w kuchniTort makowo budyniowy z cytrusami Kuleczki rybne w zalewie Ryba po grecku Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Piernik z powidłami i masą kokosową Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki(...)Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Pomarańczowe paluszki Tort piernikowy Ciasteczka cieszyńskie koniczynki Witrażyki z miodem Czerwononose rudolfy Gwiazdki cytrynowe Barszcz świąteczny czysty Zakwas buraczany Mikołaj Ciasteczka misie Domowy cukier waniliowy
Ala piecze i gotujeRyszard Rynkowski - "Urodziny") Dzisiaj urodziny ma mój małżonek. Co prawda zawsze twierdzi, iż za słodkim nie przepada, ale myślę, że na taki tort się skusi. A jeśli nie to będzie więcej dla nas :) No to robię wielkie wejście. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru (dodałam też 2 łyżki cukru trzcinowego) 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)stopni i piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fixem i cukrem pudrem. Rozprowadzić w środku tortu bezowego, na wierzchu ułożyć owoce
Kuchnia w opałachJeżeli uważnie śledzicie, a przynajmniej przeglądacie tego bloga, nie trudno będzie Wam zgadnąć skąd ta słodka przekąska. Po zrobionym przez Żonę Mą torcie, zostało trochę kajmaku i porzeczek, więc wymyśliłem sobie, że zrobię pischingera, czeli wafle przekładane masami. Co jest potrzebne? -wafle, andruty suche -masa kajmakowa -masa porzeczkowa -mix orzechów zgniecionych w moździerzu -gorzka czekolada z kąpieli wodnej -płatki migdałowe(...)Kajmak i masę porzeczkową kopiuje z postu o torcie. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle, dodajemy żelatynę; można zastąpić dżemem porzeczkowym. Przekładamy wafel kolejno. Warstwa kajmaku, porzeczki, kajmaku i tu posypujemy orzechami, znowu porzeczka
BaRepas