suchy podlewamy jeszcze wywarem- osobno ubijam białka na sztywną masę i dodajemy ją do pasztetu delikatnie mieszając- wkładamy pasztet do wcześniej wysmarowanych tłuszczem oraz posypaną bułką tartą foremekwyłożyłam na 3/4 wysokości mi wyszły dwie keksówki, ale to też zależy jaką lubimy wysokość pasztetu- nastawiamy piekarnik do 180 stopni- pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 50 minut (trzeba obserwować
Basia w kuchnijednolitej masy. Wystudzić.W misce mieszamy suche składniki, dodajemy jajka, jogurt, olej oraz chłodną masę czekoladową – powoli i dokładnie mieszamy. Wykładamy do nasmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy.Pieczemy ok. 1,5 godz. Sprawdzamy patyczkiem czy jest dopieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Krem – składniki miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej gęstej masy.Wystudzone ciasto przekrawamy na pół. dolną cześć
kuchcikowniawanilinowym. Do ubitej masy dodajemy po trochę (cały czas ubijając) kefir, olej i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą blachy.Tutaj ciasto rozłożyłam do trzech średniej wielkości foremek ceramicznych (porcja ciasta wystarcza na dużą blachę w standardowych wymiarach)Na ciasto wykładamy owoce – w tym przypadku jagody i truskawki
kuchcikowniazmianę po trochę mleka i mąki wymieszanej z przyprawami, sodą i kakao). Wlewamy do blachy wcześniej wyłożonej papierem do wypieków lub posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą. Piec w temp. ok. 180 st. do tzw. „suchego patyczka”.Smacznego!Zapraszamy do polubienia naszego FB profilu: tutaj, a jeśli jesteście miłośnikami zegarków i piór wiecznych
kuchcikowniawszystkim krem czekoladowy przekładamy do pucharków i podajemy z owocami, orzechami, z czym lubimy... :)Taki krem czekoladowy świetnie się sprawdzi również jako nadzienie do naleśników lub tarty
Mango Papajastarta na drobnych oczkach marchewkę wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować
W Mojej Kuchni Lubięczekoladowa masa. Powoli wlewamy masę czekoladową do masy jajecznej, chwilę miksujemy (kilkanaście sekund) mikserem, aby masy dokładnie się połączyły.Przelewamy ciasto do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy foremkę na większą blachę, do której wlewamy wodę na wysokość około 0,5 cm. Następnie wkładamy ciasto ułożone w kąpieli wodnej do piekarnika nagrzanego do temperatury
W kuchni Katiekilka minut i zalewamy wodą tamaryndową. Dusimy przez godzinę co jakiś czas mieszając (pół godziny pod przykryciem, a następnie pół godziny bez przykrycia). Podajemy z ryżem, ewentualnie posypujemy tartą skórką limonki. Smacznego! :)Follow my blog with Bloglovin
Tajskie smakipieczenia i mikserem wymieszać z 1 minutę - wsypać startą dynię na drobnych oczkach, dodać kawałeczki pomarańczy i połowę startej skórki z wyparzonej pomarańczy tortownica 24cm, wysmarowana masłem i tartą bułką posypana, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 40-45 minut - zostawić w blaszce do wystygnięcia zimną śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać zimny serek homogenizowany
W Mojej Kuchni Lubięprzyrządzenie miodówki została wyróżniona wKonkursie Miody Polskie. Konkurs został zorganizowany na blogu Kuchnia w zieleni.1 miejsce:gin - tarta sernikowa z pieczonymi śliwkamiWyróżnienia:Charlotte - piernik staropolskiUrszula - Proste potrawy - miodówka Marianna - Miodowe lody sernikowe Gratuluję Gin za zajęcie 1 miejsca, wyróżnionej Charlotte i Mariannie również
Proste Potrawyjednym jajku. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i czekoladą w proszku, dodawaj do margaryny ciągle ucierając. Ciasto przełóż do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w 180 st. C około 45 minut. Ostudzone ciasto polej po całej powierzchni polewą
Anioły w kuchniksiążek. Już niebawem będę testować przepisy i na pewno podzielę się wszystkim z Wami. A to jadłam :panna cotta pene z bakłażanem kuskus z ziołami tarta z morelami ...i to nie w najbliższej przyszłości zagości na blogu
pieprzny smaczekproszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywać do ucieranej masy. Białka ubić na sztywno. Pianę wraz z olejkiem dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Masa makowa:300g maku, 2 białka, szklanka cukru,łyżka powideł śliwkowych,1 i 1/2 szklanki bakalii ( u mnie orzechy włoskie, rodzynki, migdały, suszone morele, skórka pomarańczowa
Z miłości do słodkościŚnimy, bo nie możemy wytrzymać prawdy.” mini pełnoziarnista tarta galette z truskawkami i rabarbarem, posypana jagodami, truskawkami i polana jogurtem naturalnym(przepis podlinkowany)Wróciłam wczoraj "lekko" spieczona, ale szczęśliwa. Teraz smarować się tylko jakimś kremem, dobrze, że prawie od razu brązowieje :PMiałam iść rano biegać, ale jednak nie poszłam, jak dla mnie o tej porze jest już
More food, love and dreamspolenta pieczona w skorupce* podana z sosem truskawkowym i bananem*bułka tarta, masło, cukier trzcinowyRobiąc ostatnio te kluski przyszło mi do głowy, czemu by nie spróbować w ten sposób zapiec polenty? Skoro można ją usmażyć to czemu by nie wsadzić jej do piekarnika?Choć knedle i tak wygrywają w smaku, to i te śniadanie było niczego sobie
More food, love and dreams