tarty - 13589 przepisów (strona:468/906)

Pulpety z indyka z pieczarkami 153

Składniki : 50-70 dag fileta z indyka 2 małe jajka kasza manna lub bułka tarta około 8 średnich pieczarek mała cebula sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi Przygotowanie : Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły Moje

Proste Potrawy
Babka majonezowa 183

proste. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - budyń śmietankowy - 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Foremkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wszystkie składniki bardzo dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach.  Masę przekładamy do formy. Pieczemy przez 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy polewą czekoladową albo cukrem pudrem

Pan i Pani Smith w kuchni
Szarlotka z kratką 192

smażyć kilka minut, do momentu gdy jabłka zaczną się rozpadać. Mąkę rozpuścić w 4 łyżkach wody, dodać do prażących się jabłek, dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Formę do tarty wysmarować masłem i oprószyć mąką, nadmiar strzepać. Schłodzone ciasto podzielić na 2 części (60% i 40%). Większą rozwałkować podsypując mąką a następnie wyłożyć do formy, docisnąć boki. Przełożyć wystudzone

kulinarnyswiatdomi
Proste ciasto ze śliwkami 194

mamy ciasto, kolejne ciasto. I jutro znowu robię to ciasto. Bo jest genialne. Pyszne. Coś a' la tarta. Składniki na ciasto -400 g mąki pszennej -200 g pokrojonego w kostkę masła -5 żółtek -łyżka zimnej wody -3 łyżki cukru pudru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki kardamonu Składniki na piankę -5 białek -szczypta soli -180 g cukru

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTO-DUPA PAWIANA 402

strumieniem żelatynę ciągle mieszając ubitą śmietanę, aby nie powstały żelatynowe grudki. Ubitą śmietanę wykładamy na stężałą masę serową i ponownie wkładamy do lodówki.  Ciasto można ozdobić np. tartą czekoladą, brązowym cukrem, czym tylko chcecie. Po kilku godzinach można zajadać.  Smacznego

Swojskie jedzonko
Sernik na zimno z musem truskawkowym lub owocami 221

ZROBIENIA-A POSMAKUJE KAŻDEMU do tego ciasta potrzebne są tylko żółtka ale ja nie wyrzucam białek tylko daje do woreczka i mrożę,i potem wykorzystuję np. do tarty cytrynowej którą uwielbiam i również polecam -przepis na nią znajdziecie kliknij tutaj   SERNIK NA ZIMNO SKŁADNIKI: 1 kg sera w wiaderku(sernikowego) 1 szkl.cukru 1 op.cukru waniliowego 100g masła

Swojskie jedzonko
Ucierane ciasto z brzoskwinimi 191

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie(już nie robotem), ale stanowczo drewnianą łyżką. Formę możemy wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać bułka tartą jak wolicie. Wylewamy ciasto do formy i układamy na wierchu ćwiartki owoców. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 50 min na jeszcze ciepłe ciasto wylewamy

Swojskie jedzonko
METROWIEC Z KOKOSEM 164

cytryny i wyciśnięty sok z cytryny oraz tyle samo mąki ile daliśmy kakao. Oda ciasta wylać do dwóch takich samych małych keksówek wcześniej posmarowanych margaryną i obsypanych bułką tartą. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Masa budyniowa: z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę z masłem utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier

Ciastka - domowe słodkości
Ganache z jagodami, żurawiną i pestkami dyni 150

cukru i wody 200 ml kremówki 100 g masła 200 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciastka rozdrobnić i wymieszać ze 150 g roztopionej czekolady. Wyłożyć posmarowaną masłem formę do tarty i do lodówki na ok 20-30 min.  Do rondelka wsypać kakao, cukier zalać wodą i podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru. Stopniowo wlewać kremówkę. Następnie

Gaździnka warzy
Muszle faszerowane dynią, kurkami i orzechami 181

siekamy. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni aż sie zarumienią, odkładamy na bok. 1-2 łyżki masła roztapiamy na patelni. Wrzucamy czosnek i smażymy do zeszklenia. Dorzucamy tartą dynię, doprawiamy solą, gałką muszkatołową i cynamonem. Smażymy przez ok 1-2 minuty. Przekładamy do dużego naczynia.  Na patelni roztapiamy kolejną łyżkę masła, wrzucamy kurki, lekko solimy

Zawsze głodna!
Polenta 208

Składniki -1 szklanka kaszki kukurydzianej -3,5 szklanki wody -1 łyżeczka soli morskiej -2-3 łyżki masła -gruby świeżo mielony pieprz -200 g twardego żółtego sera, u mnie tarty parmezan -dodatkowo użyłam suszonych włoskich ziół, które miały w swoim składzie rozmaryn, szałwię itd Zagotowałam wodę z solą, gdy zaczęła się gotować, przełożyłam na najmniejszy palnik dając

Z Kuchni Do Kuchni
czosnkowe mielone z łopatki z cebulką i z buraczkami na obiad... 215

Składniki: MIELONE: łopatka bez kości 50 dag/mielona, jajka 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ząbki czosnku 5 sztuk, olej rzepakowy 1/4 szklanki SURÓWKA: buraki 1/2 kg, cukier 3/4 łyżeczki, sok z cytryny - do smaku, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, olej rzepakowy 2 łyżki DODATKI: cebula 4 średnie, cukier 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
Drugie śniadanie do szkoły #2 176

uziemieni w domu ;(  Do każdego zestawu bidon z wodą. Poniedziałek: kluski leniwe  ( zrobiłam z samego twarogu z dodatkiem ubitego na sztywno białka, żółtka i mąki) + bułka tarta z mielonym lnem na maśle gotowany kalafior rodzynki Wtorek: makaron pełnoziarnisty z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami migdały gruszka

Atlas Smaków
Makaron razowy w odchudzonym sosie kurkowym 228

kurek - 1-2 cebule - 80ml śmietany 12% - 50ml wytrawnego białego wina - łyżka oleju kokosowego - łyżka płatków jaglanych/ryżowych - pół natki pietruszki - sól, pieprz *opcjonalnie: posiekana natka pietruszki i tarty parmezan do dekoracji Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Kurki myjemy, oczyszczamy i delikatnie osuszamy. Duże okazy kroimy na mniejsze kawałki, mniejsze możemy zostawić, aczkolwiek jeśli nie lubimy

Be Fit Be Strong
Szarlotka z bezową pianką 684

żółtka, wlać ekstrakt waniliowy. Zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć ją folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę a następnie ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C . Podpiec spód przez około

maniapieczenia