tarty - 13589 przepisów (strona:473/906)

Ciasto kokosowe bez jajek 248

pieczenia, cukier i wymieszać łyżką. Dolać mleko i dokładnie wymieszać. Okrągłą tortownicę o średnicy 18cm wysmarować masłem i posypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się . Do tak przygotowanej blaszki wylać ¾ ciasta. Pozostałe ciasto wymieszać z kakao i wyłożyć na jasną część, tworząc zygzaki.  Ciasto piec około

Grunt to przepis!
Zdjęcia od czytelników 166

moich przepisów. Jest mi bardzo miło, że próbujecie przepisów, które zamieszczam na swoim blogu. Dajecie mi ogromnego "kopa" do działania. Dziękuję i czekam na więcej.     Tarta z mascarpone w wykonaniu Justyny       Ciasto z truskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny       Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny       Kawa mrożona

Passion of Cooking
Sernik śmietankowy 240

części, schować do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie jedną część rozwałkować na kształt koła o średnicy 26cm, wyłożyć ciastem tortownicę wysmarowaną wcześniej masłem i wysypaną bułką tartą lub mąką. Ponownie schować do lodówki. MASA SEROWA: Do miski włożyć śmietanę i twaróg, zmiksować do połączenia składników. Dodawać cukier i po jednym jajku miksując. Następnie dosypać cukier waniliowy

Cakes By Kejt
Knedle ze śliwkami 159

strasznie dużo przy nich pracy,ale uwierz mi to tylko pozory a efekt zdecydowanie wart jest podjęcia wyzwania. Można jeść je ze śmietaną i cukrem, z bułką tartą, z cynamonem lub bez dodatków- zawsze smakują doskonale. Najważniejsze by knedle jeść w odpowiednim towarzystwie. Knedle ze śliwkami Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Placek królewski 160

składników i podzielić na 3 części. Każdą z nich rozwałkować lub rokleić palcami na blasze (o wymiarach 25 x 33 cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą/kaszą manną. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 8-10 minut.  Masa : Kaszę ugotować na mleku tak żeby nie powstały grudki, odstawić

cucinare
Spaghetti bolognese 179

łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu łyżeczka bazylii łyżeczka oregano łyżeczka tymianku szczypta gałki muszkatałowej liść laurowy sól, pieprz kilka łyżek oliwy tarty parmezan Wykonanie : Cebulę i czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na kilku łyżkach oliwy przez chwilę. Dodać drobno pokrojony seler naciowy i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, ciągle mieszając całość podsmażać jeszcze przez

cucinare
Roladki z kurczaka 163

porcje : pierś z kur­czaka (2 filety na 2 osoby ... 1 podwójny filet wystarczy z pewnością na dwie osoby) moz­za­rella tarta lub w kulce (ok. 70 g na 2 porcje) 6–8 suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii

cucinare
Cytrynowiec 659

dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników). Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wysmarować margaryną i posypać mąką lub bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku około 20minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przygotować masę budyniową

cucinare
Tort z malinami 228

cukrowe dekoracje do ciast wstążka Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni w opcji góra-dół, bez termoobiegu. Tortownicę dokładnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub otrębami. Biszkopt : żółtka ucierać z połową cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka

cucinare
Ciasto francuskie z mascarpone i pomarańczami 222

byłach w weekend przesłodzona :) zdecydowałam się na szybki i prosty deser a do tego nie koniecznie słodki:) Polecam:) Składniki (na tortownicę o średnicy 27 cm lub formę do tarty) : opakowanie ciasta francuskiego (używam tego z Biedronki 275 g) 125 g serka mascarpone 150-200 ml śmietanki 30% lub 36%, schłodzonej cukier puder cytrusy - pomarańcze i/lub grejpfruty opcjonalnie melisa

cucinare