Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka jajka + bułka tarta do panierowania 20 dag pieczarek 1 mała cebula 2 łyżki świeżego drobno pokrojonego koperku sól pieprz 1 kostka warzywna 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić na kilka porcji. Przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce, a następnie usmażyć
A Ty Smakuj Mnieciasto aby ser nie wyciekł podczas pieczenia. Na środek pizzy wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą oregano, bazylii, pieprzu i soli. Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem. Następnie posypujemy tartą mozzarellą, startym żółtym serem i wykładamy plasterki salami (lub inne ulubione składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Pizzę warto
Słodka Stronapieprzem. Studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) okrągłe spody na pizze. Na środek pizzy wykładamy sos koperkowy. Następnie posypujemy tartą mozzarellą, startym żółtym serem i wykładamy plasterki pokrojonego łososia. Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Pizzę warto piec
Słodka Stronadzieciństwa. Jeśli macie swoje ulubione potrawy z dzieciństwa, podzielcie się przepisem w komentarzach :) Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 małe jajka - mąka - 2-3 łyżki - cebula - masło - bułka tarta - przyprawy: majeranek, szczypta gałki muszkatołowej, świeżo zmielony pieprz Ziemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę
CookYourselfrobić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy cebulę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem
NA MOIM TALERZUmasy zmiksować tak, aby nie było grudek. Ciasto wylać na jabłka, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 50 minut. Przy sprawdzaniu stanu upieczenia patyczkiem, suchego patyczka nie będzie. Patyczek będzie wilgotny od soku, lecz nie powinno
Kuchcik gotujerustykalnej tarcie słyszał już chyba każdy, ale czemu jej nie upiec kiedy teraz tyyyyyle jabłek pod dostatkiem! a kto nie piekł tym bardziej zachęcam! Składniki ma ciasto; 1,5 szklanki maki pszennej pół kostki masła (10 dag) 3 łyzki cukru 3 łyzki zimnej wody Przygotowanie; Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto. Włozyc(...)cukru cynamon konfitura z mirabelek ok 2 łyzki 1 jajko Jabłka obrac i pokroić w plasterki, posypać cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkować i wyłozyc dno okrągłej formy do tart.(forme dokładnie należy natłuścić bo ciasto lubi się przyklejać) Na ciasto wysypać mąke wymieszaną z połowa cukru. Na to wyłozyc jabłka. wystające brzegi zawinąć do srodka.Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem
Radość kipiąca uśmiechem.Dodajemy 2 lyzki cukru i zotlko i zagniatamy ciasto. Tak przygotowane ciasto formujemy w kule , zawijamy w folie i chłodzimy ok. 45 minut. Następnie wykładamy okragla formę ( od tarty albo tortownicy) papierem do pieczenia i układamy ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C ( do czasu gdy się zarumieni ). Studzimy. Ser ucieramy
Słodkości i nie tylkomąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 26cm x 11cm. Piec około 50-60 minut w temp. 170st. Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościminutach dodajemy resztę dyni i dusimy do momentu aż ryż będzie al dente. Posypujemy świeżą natką. Smacznego! Ps. świetnym dodatkiem do Risotto z dynią jest również świeżo tarty parmezan albo gałązka rozmarynu! Polecam
Ostra na Słodkołyżeczki Dodatkowo: 1. Ketchup Premium Folwark 2. 5 parówek 3. 2 cebule 4. 1 łyżeczka ziół prowansalskich 5. Olej do smażenia 6. Margaryna do wysmarowania formy 7. Bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie: 1. Żółtka ubijamy z mlekiem, z pieprzem i przyprawą kucharek. Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Masę odstawiamy na 20 minut. 2. Z parówek zdejmujemy osłonki
Moje domowe kucharzenieSkładniki: filety rybne 1,5 kg/płotki filety, boczek wędzony 20 dag, bułka tarta 3/4 szklanki, jajka 2 duże, bułka namoczona w mleku 1 sztuka, bułka pszenna 1 kromka, natka pietruszki 1/2 pęczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżeczki, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS: marchew 6 średnie, 3 cebule duże, przecier
W Mojej Kuchni Lubiępewna, że posmakuje każdemu, kto lubi jabłeczniki/szarlotki. Ciasto bardzo smaczne, puszyste i lekko wilgotne :) Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem jabłek to zachęcam do przygotowania tarty w sosie śmietanowym lub babki . Składniki na blachę 25 x 25 cm: co najmniej 1 kg jabłek (waga przed obraniem) 5 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej
UgotowaćDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy nieśpiesznie pitej w promieniach chłodnego już październikowego słońca. Zaletą tego wypieku jest to, że smak ciasta możemy dowolnie modyfikować zmieniając rodzaj użytej galaretki i owoców, choć ja polecam tę wersję, z owocami wczesnej jesieni(...)skusicie się na kawałek? Składniki na tartę ze śliwkami i winogronami pod owocową pianką: na tortownicę o śr. 24 cm SPÓD: 150 g mąki 50 g cukru pudru 100 g zimnego masła skórka otarta z 1/3 cytryny 1 żółtko z dużego jajka Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem do miski, dodajemy skórkę z cytryny, posiekane masło i rozcieramy wszystko
Rozpustne gotowaniePierś z kurczaka – 2 szt Serek topiony w plastrach – 8 szt Szczypiorek Mąką pszenna Bułka tarta Olej Sól Pieprz Pierś z kurczaka umyć, wysuszyć, przeciąć na pół i delikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować
Camilla w kuchni