Ganache z jagodami, żurawiną i pestkami dyni

Ganache z jagodami, żurawiną i pestkami dyni

Ganache z jagodami, żurawiną i pestkami dyni

Przepis na : deser

Składniki: 300 g kruchych ciastek 150 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao, cukru i wody 200 ml kremówki 100 g masła 200 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Ciastka rozdrobnić i wymieszać ze 150 g roztopionej czekolady. Wyłożyć posmarowaną masłem formę do tarty i do lodówki na ok 20-30 min.  Do rondelka wsypać kakao, cukier zalać wodą i podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru. Stopniowo wlewać kremówkę. Następnie dodać pokrojone masło i zagotować cały czas mieszając.  Przelać do suchej miski, d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.