tarty - 13589 przepisów (strona:362/906)

Banoffee 206

woli ) Sposób wykonania : Herbatniki rozkruszyć i wymieszać z roztopionym masłem , najlepiej w blenderze ,masę ułożyć na formie 28 cm u mnie jest to szklana forma do tarty ale może być również inna np. silikonowa lub metalowa o dowolnym kształcie . Banany obrać i pokroić na plasterki , ułożyć na herbatnikowym spodzie "na zakładkę " :) Masę kajmakową podgrzać delikatnie w kąpieli wodnej

Wypieki Rene
Szarlotka z pianką jogurtową 372

wierzch zetrzeć drugą połowę ciast. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , jabłka , jogurt naturalny

https:KKuchniaMniam
Tarta z musem czekoladowym 284

Tarta z delikatnym musem czekoladowym. Mus ma idealną konsystencję i pyszny, mocno czekoladowy smak. Polecam zrobić w formie z wyjmowanym dnem, bo spód jest dość twardy i kruszy się przy wyjmowaniu z normalnej formy. Spód: 3/4 szklanki cukru pudru 220 g miękkiego masła 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli Mus czekoladowy: 150 g masła 100 g mlecznej czekolady

Bullio
Czekoladowo-orkiszowa tarta z figami 192

cukru pudru 4-5 figi garść ciemnego winogrona sól hawajska-zielona do posypania Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem, wylepiamy spód i boki natłuszczonej formy do tarty, przykrywamy papierem do pieczenia, wsypujemy suchy groch-obciążamy, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier z grochem usunąć

Wanilia i Kardamon
Pie de limon 263

Pyszna, wilgotna i orzeźwiająca tarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Prosta tarta marcepanowa ze śliwkami 183

Porcja: forma o średnicy 25 cm   Czas przygotowania: 90 minut lub 50 minut z gotowego ciasta   Składniki:   Ciasto na  tarte   z tego przepisu lub  opakowanie ciasta na słodką tartę.   Nadzienie:   150 g masy marcepanowej   100 g serka  mascarpone ,   50 g cukru,   2 jajka,   3 łyżki likieru

SzczyptaSmaQ
TARTA CZEKOLADOWA Z MANDARYNKAMI 270

  Czekolada zbliża ludzi. Sprawia, że chociaż przez chwilę świat wokół staje się łagodniejszy i zwalnia obroty. Przeczytałem kiedyś, że ktoś kto kocha czekoladę nie może

Mam To Na Widelcu
Biszkopt z jabłkami i galaretką 369

wymieszane i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i posypać tartą bułką. Wylać ciasto, wyrównać, wstawić do piekanika nagrzanego na 200 C i piec do zarumienienia ok 10-15 minut. Masa jabłkowa Galaretkę jabłkowo-miętową rozpuścić w 450 ml wody

Monia miesza i gotuje
Tarta z jogurtem greckim i truskawkami 139

Składniki ciasto francuskie, 1 opak jogurt grecki, 300ml jajka, 2 szt cukier, 100g cukier waniliowy, 2 łyżeczki truskawki, 300g Przygotowanie Ciastem francuskim wykładamy formę do tarty, nakłuwamy kilkakrotnie widelcem. Pieczemy w temperaturze 180st, aż nabierze złotego koloru, około 20 minut.  Jajka roztrzepujemy, dodajemy jogurt, cukier i cukier waniliowy, mieszamy. Truskawki układamy na ciasto, zalewamy masą jogurtową. Pieczemy

Gotowanie moimi oczami
TARTA Z CEBULKĄ I KIEŁBASKĄ 144

cebulką i po tarkowany ser. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, oregano i majerankiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Wyciągnąć ciasto z lodówki, wypełnić nim posmarowane masłem naczynie do tarty. Wstawić na 10 minut do nagrzanego  piekarnika. ( przed pieczeniem ciasto należy ponakówać widelcem.) Następnie wylać masę i piec jeszcze przez 35 minut

Darcia w kuchni
Tarta hokkaido 136

upiec ok 30 min w temp 180 st. wystudzić. Z mąki, pół szkl cukru, masła, żółtek i szczypty proszku do pieczenia zagnieść ciasto i wylepić formę do tarty. Podpiec w temp 180 st przez 15 min. Na podpieczonym spodzie ułożyć dookoła cząsteczki upieczonej dyni. Resztę dyni włożyć do blendera, dodać pół szkl cukru, aromat, sok z cytryny, otartą

Gotowanie jest łatwe
Orzechowa szarlotka z migdałową bezą 758

piekarnika nagrzanego do 190*C, a po 5min. zmniejszyć na 170*C i piec przez 30min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: cynamon , jabłka , kakao , migdały , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Piegusek z kremem waniliowym i bananami 284

zmiksować aby składniki się połączyły. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżką. Na koniec dodać roztopione masło. Blaszkę o wymiarach 25x28 natłuścić i wysypać tartą bułką. Do przygotowanej blaszki przełożyć masę. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 35-34 minut, do suchego patyczka. Obie galaretki rozpuścić

Monia miesza i gotuje
Tarta z karmelizowanymi gruszkami, kardamonem i domowym budyniem 152

granicy. Kiedy całe Wasze ciało prosi się o finisz, a Wy jecie powoli, łyżeczka po łyżeczce kolejne porcje pyszności. Poniżej przepis oparty w dużej mierze na czekaniu. Zróbcie tartę z karmelizowanymi gruszkami i domowym budyniem, a staniecie się mistrzami długich dystansów, czego Wam i wszystkim Waszym bliskim szczerze życzymy… Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki pół kostki masła(...)kroicie w kostkę i dodajecie do mąki wymieszanej z solą i cukrem. Rozdrabniacie je palcami, mieszacie, wbijacie jajko. Wyrabiacie ciasto, owijacie je folią i wstawiacie do lodówki. Foremkę na tartę smarujecie masłem i posypujecie np. otrębami, by ciasto nie przywierało podczas pieczenia. Jajka ubijacie mikserem z cukrem. Powoli wlewacie mleko, na koniec dodajecie oba rodzaje mąki i ewentualnie wanilię. Przelewacie

GRUBY WAŁEK
Tartaletki z kapustą z żurawiną i podgrzybkami 232

podpiekamy następne 10 minut na złoty kolor. Na podpieczone spody tartaletek wykładamy przygotowaną kapustę. Odłożone wcześniej ciasto wałkujemy i wycinamy paseczki które układamy w kratkę na nadzieniu tarty. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy ok 25 minut. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni